REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Marijonas Mikutavičius (nuotr. Fotodiena.lt)

Atlikėjas, TV3 televizijos projekto „X Faktorius“ komisijos narys Marijus Mikutavičius su naujienų ir pramogų portalo tv3.lt skaitytojais pasidalino savo įžvalgomis apie „Eurovizijos“ dainų konkursą.

6

Atlikėjas, TV3 televizijos projekto „X Faktorius“ komisijos narys Marijus Mikutavičius su naujienų ir pramogų portalo tv3.lt skaitytojais pasidalino savo įžvalgomis apie „Eurovizijos“ dainų konkursą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Antrojo pusfinalio kontekste, lietuviai, be jokios abejonės, buvo tarp lyderių. Jų kūrinys pateko į mėgstamų mano dainų ketvertuką, kuriame buvo švedas, slovėnė ir dar kažkas, nepamenu. Toje vargo vakarienėje, kur visi liūdėjo, galvas barstėsi pelenais ir plakėsi rimbais, Monika ir Vaidas iš tikrųjų buvo kaip žiedlapių lietus – gražūs, linksmi ir, mano manymu, pakankamai atsipalaidavę“, – sakė M. Mikutavičius.

REKLAMA

VISOS PRAMOGŲ NAUJIENOS


Ar muzikos profesionalo manymu, antrajame pusfinalyje skambėjusios lyriškos, kiek verksmingos dainos prisidėjo prie lietuvių patekimo į didįjį konkurso finalą? 

„Nežinau. Gal tai, kad lietuvių pasirodymas buvo toks kontrastingas, visai ir suveikė. Juk reikia pripažinti, kad kai Vaidas ir Monika iššovė pirmi, jie pakėlė konkurso nuotaikos kartelę visam vakarui, o kiti atlikėjai ją vėl nuspyrė ant žemės (juokiasi). Nežinau, kaip lietuviai išsiskirtų, jeigu prieš arba po jų pasirodymo būtų skambėjusios dar penkios linksmos dainos. Akivaizdu, kad šį kartą antrajame pusfinalyje jie buvo tarp nugalėtojų“, – teigė atlikėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Kokias prognozes apie lietuvių pasirodymą didžiajame konkurso finale gali pateikti M. Mikutavičius?

„Tikrai negaliu pasakyti, kokią vietą jie užims. Esu absoliučiai beviltiškas ir, dievaži, nežinau, kas kartais suveikia toje „Eurovizijoje“. Mano galva, šių metų pasirodymas, sakykim, gal ir nesumuš „LT United“, bet turi rimtų šansų pretenduoti į solidžią poziciją. Manau, vienuoliktuke jie drąsiai gali suktis ir artėti prie dešimtuko“, – savo spėjimą pateikė M. Mikutavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kurių šalių atstovus Marijus pavadintų konkurso lyderiais?

„Švedų pasirodymas labai skanus. Jis estetiškai gudriai sudėliotas. Nors daina nėra kažkoks stebuklas, bet švedai sugeba surasti konceptualų, vizualų sprendimą. Taip buvo ir su Loreen. Kaip taisyklė, švedai lengvai randą bendrą kalbą su techniniu personalu, kurių daugumą sudaro jų tautiečiai, ir sugeba iš saviškių išsireikalauti, ko nori ir ko dažnai nesugeba lietuviai. Rusijos daina ir jos atlikimas man taip pat patiko. Manau, kad tai yra stabilus, stiprus kūrinys ir net pagalvojau, kad jeigu jos atlikėja nebūtų blondinė iš Rusijos, o kūrinį atliktų kokia Beyonce, tai niekas net neabejotų, visi plotų katučių ir sakytų koks hitas. Rusija turi labai didelių šansų. Ir nežinau, man pavyzdžiui, slovėnės daina priminė kažkuriais metais laimėjusios vokietukės kūrinį. Taip, „Satellite“. Dėl to ir šio kūrinio neatmesčiau“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų