REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Subjurus orams padaugėja eismo įvykių, neretai turinčių skaudžių pasekmių. Kartais slidžiuose keliuose savo automobilių nesuvaldo ir geriausi vairuotojai. Panašių situacijų nepavyksta išvengti ir garsiems Lietuvos žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA

Nors kartą į avariją buvo patekusios atlikėjos Karina Krysko, Natalija Zvonkė, Gintarė Karaliūnaitė, televizijos laidų vedėja ir dainininkė Viktorija Perminaitė bei kita televizijos laidų vedėja, žurnalistė Skaiva Jasevičiūtė, rašo internetinio portalo „Alfa.lt“ žurnalistė Jurga Gaidytė.

REKLAMA

Moterys tikina, kad kiekvienas patirtas eismo įvykis jų gyvenime paliko pėdsaką: jos atsargiau vairuoja, tapo atidesnės, stengiasi neviršyti leistino greičio.



N. Zvonkė
nuo to laiko, kai pradėjo vairuoti, į avarines situacijas buvo patekusi ne vieną kartą. Prieš porą metų ji partrenkė į važiuojamąją dalį išbėgusį šerną, vėliau zuikį, o prieš pusantrų metų Klaipėdoje į jos vairuojamą automobilį, kuriame kartu važiavo ir jos sesuo Kristina, įsirėžė ir aukštyn kojomis apvertė atskriejęs kitas automobilis. Merginos per įvykį nenukentėjo, atsipirko tik keliais sumušimais.

REKLAMA
REKLAMA

Dar kartą mėlynėmis N. Zvonkė ir grupės „Yva“ narės atsipirko šių metų liepą, kai kaimyninėje Baltarusijoje po festivalio „Slavianskij bazar“ senoviniu troleibusu skubėjo į šventinį vakarėlį, kuris atsitrenkė į priekyje važiuojantį automobilį.

Bet rimčiausiu įvykiu dainininkė įvardijo išgyventą, kai ji buvo 16 metų: „Su pažįstamu, kuris prieš savaitę buvo gavęs vairuotojo pažymėjimą ir nusipirkęs BMW klasės automobilį, ir klasės drauge kartą po vakarienės labai greitai važiavome Kauno gatvėmis. Kai automobilį „sumėtė“, įskriejome į griovį. Laimei, nebuvome prisisegę saugos diržų, nes iš manęs būtų likęs blynas – visi iškritome per langus. Manau, kad esu laimės kūdikis, nes atsipirkau gana lengvais sumušimais.“



S. Jasevičiūtė
patyrė tik porą avarijų, bet džiaugiasi, kad nė viena jų nebuvo itin rimta. Vos prieš kelias dienas televizijos laidų vedėjai pavyko išvengti tragedijos, kai naktį autostradoje dėl slidžios kelio dangos apsisuko ir tik per plauką nuo skardžio nenulėkė jos vairuojamas automobilis. Moteris tikina, kad kiekvienas eismo įvykis verčia susimąstyti apie atsargesnį vairavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nesugebėjau suvaldyti automobilio, nes buvo labai slidu. Džiaugiuosi, kad viskas baigėsi laimingai. Po šio nutikimo panorau išmokti valdyti automobilį ant slidžios kelio dangos ir jau susitariau su bičiuliais, kurie žadėjo man pagelbėti. Noriu išmokti valdyti automobilį ir ant ledo, ir ant sniego, kad ateityje nebūtų jokių pasekmių“, – teigė S. Jasevičiūtė.



V. Perminaitei
teko patirti tris avarijas – dvi jų sukėlė ji pati. Nors eismo įvykis nutiko dėl jos kaltės, vos išlipusi iš automobilio ji pradėjo kvatotis.

REKLAMA

„Prieš dvi ar tris savaites buvau išsilaikiusi vairavimo teises ir nebuvau patyrusi vairuotoja, važiuodama užsižiūrėjau į mobilų telefoną ir padariau avariją. Žinoma, neapsidairiau ir atsitrenkiau į kitą automobilį. Labai nustebau, nes įvažiavau į tokios pačios markės ir spalvos automobilį, o iš jo išlipo blondinė. Na, ši avarija buvo pati juokingiausia, kurios tikriausiai niekada neužmiršiu“, – sakė V. Perminaitė.

Dainininkės teigimu, labiausiai ją išgąsdino antroji avarija.

„Negana to, kad įvažiavau į automobilį ir nuo jo atsitrenkiau į medį, buvau apšaukta moters, išlipusios iš nukentėjusio automobilio. Neviršijau greičio, bet buvau pripažinta kalta. Man buvo taip baisu, kad mašinai skriejant į medį, užsidengiau akis“, – tikino Viktorija.

REKLAMA

Į eismo įvykius patekusios moterys teigia, kad stengiasi važinėti tik su techniškai tvarkingomis transporto priemonėmis. Anot jų, verta investuoti ir į padangas, ir į kitas detales, kurios neretai apsaugo nuo nelaimingų atsitikimų.

Nei viena žvaigždė nejaučia, kad moterys už vairo būtų traktuojamos kitaip.

„Jei kažkas nori pasinervinti, kad už vairo sėdi moteris, tegu sau nervinasi. Į mano automobilį iš keturių kartų buvo atsitrenkę vairuotojai vyrai, o ne moterys. Manau, kad moterys kelis kartus pamatuoja ir tik paskui kerpa, o vyrai – atvirkščiai. Nemanau, kad moterys blogesnės vairuotojos“, – sakė N. Zvonkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S. Jasevičiūtė taip pat nejaučia, kad moterys prie vairo būtų traktuojamos kitaip: „Esu mačiusi ne vieną idiotiškai vairuojantį vyrą. Tad mano nuomone, tiek viena, tiek kita lytis pakankamai turi ir gerų, ir blogų vairuotojų.

V. Perminaitė visiškai nesuka galvos, ką apie vairuotojas moteris galvoja vyrai. Ji tikina, kad daugelis vyrų jai sako, jog ji vairuoja kaip vyras.

Moterys pataria, kad vairuotojai kelyje būtų atidesni, neviršytų greičio, nežioplinėtų ir atmintų, kad prisiima atsakomybę ne tik už save, bet ir už kitus.



Jurga Gaidytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų