REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisant to, jog dar tik prasidėjo atrankos, kas keliaus į „Euroviziją“ ir atstovaus Lietuvai, tačiau lažybininkai įsitikę, jog būtent grupė „The Roop“ pelnys 1-ąją vietą dainų konkurse.

Nepaisant to, jog dar tik prasidėjo atrankos, kas keliaus į „Euroviziją“ ir atstovaus Lietuvai, tačiau lažybininkai įsitikę, jog būtent grupė „The Roop“ pelnys 1-ąją vietą dainų konkurse.

REKLAMA

Tiesa, grupė „The Roop“ tik vakar atskleidė, su kokia daina jie dalyvaus atrankoje, tačiau ji visai netrukus žaibiškai išpopuliarėjo.

Anot lažybininkų, Lietuva pelnys pirmąją vietą, antrąją – Bulgariją, o trečiąją – Islandija.

Primename, kad iš pradžių kūrinys „Discoteque“ atsidūrė „YouTube“ kanale, o vėliau – ir oficilioje „Spotify“ paskyroje.

Oficialią kūrinio versiją galite išgirsti čia:

Vėliau penktadienį pasirodė ir oficiali dainos versija. „The Roop“ nariai pasakoja, kad nostalgiško skambesio pripildytą dainą jie kūrė galvodami apie šokius ir vidinį išsilaisvinimą. Šie du elementai puikiai apibūdina visus grupės kūrinius – unikalų jų skambesį ir stilistiką. 

REKLAMA
REKLAMA

Dainą grupė išleido su viena didžiausių įrašų kompanijų pasaulyje „Warner Music Group“ – jos padaliniu Baltijos šalyse.

„On Fire“ parodė kaip stipriai muzika ir šokis veikia žmones. Ši kombinacija išlaisvina. Nėra žmogaus, kuris nemoka šokti, tai yra įgimta. Šokis yra ir įrankis, kuris gydo žaizdas. Net galvos linksėjimas jau yra šokis, – šypsodamasis sako „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius.

REKLAMA

„Discoteque“ mes kalbame apie vidinį išsilaisvinimą. Dažnai sakome, kad esame laisvi ir gyvename laisvame pasaulyje. Bet daugiausia suvaržymų turime savo viduje. Todėl šia daina ir judesiu norime išjudinti kiekvieno vidų, kuriame yra per daug kritikos sau, baimės atrodyti keistai. Kartais nenorime priimti savo kūno, netgi varžomės savo patrauklumo.“

Dainos unikalumą atskleidžia ir kiek neįprasta pagrindinė melodijos linija. Ji primena senas lietuvių liaudies dainas. „Kūrinio priedainį atliekame staccato formoje, jei pakeistume jį į legato, būtų labai aiškus tradicinių dainų motyvas. Liaudies muzikos skambesį pritaikėme šiuolaikiniam skoniui“, – apie dainos struktūrą pasakoja V.Valiukevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Klausydami kūrinį klausytojai pastebės, kad „Discoteque“ turi ne tik šviesiąją, bet ir tamsiąją pusę. Tamsusis skambesys dainai ne tik suteikia gilumo, bet ir labiau priartina prie klausytojų.

„Visi turime dvi skirtingas puses. Jeigu nematai savo šešėlio, reiškia, nestovi šviesoje“, – teigia Vaidotas.

„The Roop“ prodiuseris Lauras Lučiūnas pasakoja, kad dar visai žalia „Discoteque“ versija daug žadančiu kūriniu virto Helsinkyje, grupei „The Roop“ įrašinėjant dainas „Warner Music Group“ Suomijos padalinio studijose: „Skrisdami pirmiausiai mąstėme apie kitų dainų įrašus. Šis kūrinys buvo pats šviežiausias. Bet po pirmos dienos įrašų susėdome juos aptarti ir Vaidotas parodė „Discoteque“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar nebuvo priimtas sprendimas dalyvauti nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Tačiau tą naktį tapo aišku, kad turime dainą, kurią verta pateikti klausytojams. Helsinkyje įvyko jos pirmieji įrašai, o galutinis rezultatas pasiektas jau Lietuvoje.“

Vilniuje buvo nufilmuotas ir originalus eurovizinės dainos „Discoteque“ vaizdo klipas. Jo režisieriumi tapo kino režisierius Saulius Baradinskas. Tai buvo pirmas bendras grupės ir režisieriaus darbas.

Sauliaus vardas skamba filmų festivaliuose ir vaizdo klipų apdovanojimuose, o naujausias laurus skinantis trumpametražis filmas „Auksinės minutės“ intriguoja režisieriaus darbu su škotų aktoriumi Billy Boydu, pažįstamu iš „Žiedų valdovo“ trilogijos.

REKLAMA

„The Roop“ sako, kad „Discoteque“ vaizdo klipas yra tarsi sugrįžimas į vaikystę. Jame žiūrovas perkeliamas į 8-9-ą dešimtmečius. Ekrane atgyja aliuzijos iš filmo „Alisa stebuklų šalyje“, serialo „Tvin Pyksas“.

„To laikmečio stilistika ir nuotaika persmelktas visas klipas. Pradedant vizualiais dalykais, rūbais, koloritu ir baigiant judesiais, kurie yra iš mūsų vaikystės. Prisiminėme pirmuosius plaukų pasileidimus – tai, kaip šokdavome vieni namuose, kai niekas nemato. Vieną judesį netgi pasiskolinome iš Arvydo Sabonio – tai jo legendinis ančiuko gestas, kurį visi atsimename“, – atskleidžia V. Valiukevičius.

„Discoteque“ galima įsigyti ir klausyti visose muzikos klausymosi platformose.

„The Roop“ naująjį singlą gyvai pristatys sausio 23-ąją nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos „Pabandom iš naujo“ laidoje. Grupė yra užsitikrinusi vietą atrankos finale, kuris vyks vasario 6-ąją.

Grupė „The Roop“ su kitais nacionalinės „Eurovizijos“ dalyviais pasirodys jau šį šeštadienį atrankoje. Tiesa, jie su kitais nesivaržys – paprasčiausiai pristatys savo naują kūrinį, su kuriuo keliaus tiesiai į finalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų