REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Nathalie Delon (nuotr. Vida Press)

Prancūzų aktorė Nathalie Delon, kadaise laikyta gražiausia pasaulio moterimi, mirė būdama 79-erių, ketvirtadienį pranešė velionės sūnus naujienų agentūrai AFP.

4

Prancūzų aktorė Nathalie Delon, kadaise laikyta gražiausia pasaulio moterimi, mirė būdama 79-erių, ketvirtadienį pranešė velionės sūnus naujienų agentūrai AFP.

REKLAMA

„Mano motina mirė šį rytą 11 val. Paryžiuje, apsupta savo šeimos ir draugų“, – pranešė aktorius Anthony Delonas.

 „Ji mirė nuo labai greitai besivystančio vėžio“, – pridūrė sūnus. Tarptautinę šlovę N. Delon atnešė 1967 metais sukurta dabar klasika vadinama juosta apie samdomą žudiką „Samurajus“, kur ji nusifilmavo su tuometiniu savo vyru – prancūzų kino legenda Alainu Delonu.

Tačiau Maroke ispanų šeimoje gimusi aktorė tuo metu jau buvo spėjusi išgarsėti paskalų skiltyse – ji buvo žinoma kaip moteris, nuviliojusi A. Deloną nuo savo ilgametės širdies draugės Romy Schneider.

REKLAMA
REKLAMA

Nathalie Delon, kurios tikrasis vardas – Francine Canovas, vėliau turėjo romanų su Holivudo aktoriumi Richardu Burtonu ir amerikiečių dainininku Eddie Fisheriu, „Žvaigždžių karų“ aktorės Carrie Fisher tėvu.

REKLAMA

Abu šie vyrai buvo susituokę su Elizabeth Taylor. Su A. Delonu Nathalie susipažino viename Paryžiaus naktiniame klube, kai jai buvo 21-eri. Tuomet jis artimai bendravo su R. Schneider, austrų kilmės juostų „Sisi“ ir „Kas naujo, katyte?“ žvaigžde.

A. Delonas ilgai slėpė savo romaną nuo R. Schneider, kol galiausiai slapta susituokė su Nathalie 1964metų rugpjūtį ir kartu išvažiavo į Los Andželą, kur po mėnesio gimė jų sūnus Anthony. „Buvau labai naivi“ Nors Nathalie Delon yra vienintelė moteris, su kuria buvo susituokęs visame pasaulyje išgarsėjęs mergišius, vėliau ji prisipažino, kad R. Schneider šešėlis temdė jų santykius.

REKLAMA
REKLAMA

„Alainas niekada apie ją nekalbėjo, bet laikas nuo laiko aš matydavau liūdesio šešėlį jo veide“, – vėliau pasakojo Nathalie. R. Schneider mirė 1982 metais, praėjus mažiau nei metams po jos 14 metų sūnaus tragiškos mirties.

Nathalie Delon sakė, kad greitai pavargo nuo gyvenimo su mergišiumi aktoriumi Holivude. „Aš buvau labai naivi. Jis buvo neištikimas, o aš – ne, – pasakojo ji. – Kai jį palikau, palikau viską. Pasiėmiau tik sūnų ir auklę.“ N. Delon aktorystė Jungtinėse Valstijose daugiausia apsiribojo epizodiniais vaidmenimis, nors moteris pasiliko ten gyventi, bet grįždavo į Prancūziją filmuotis režisierių Jeano-Pierre'o Melville'o bei Brigitte Bardot atradusio ir ją vėliau vedusio Roger Vadimo  juostose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

N. Delon devintajame dešimtmetyje pati sukūrė du filmus: „Sweet Lies“ ir „They Call It An Accident“.

Nepaisant nepasisekusios santuokos, ji visada palaikė draugiškus santykius su A. Delonu. Praėjusį mėnesį poros sūnus paskelbė nuotrauką, kurioje jie užfiksuoti drauge švenčiantys Kalėdas. 85 metų A. Delono sveikata pastaruoju metu taip pat buvo silpna. Pernai jis patyrė insultą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų