REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Evita Cololo (nuotr. Organizatorių)

Dainininkė Evita Cololo šiandien pristato naują singlą „Be paslapčių“, kurį šį šeštadienį atliks nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. „Be paslapčių“ yra antras jos ir muzikos prodiuserio Vitalijaus Puzyriov (Vaiper) darbas. Muzikos kūrėjas teigia, kad, nors dainos melodija jau kurį laiką sukosi jo galvoje, jai reikėjo asmeninės atlikėjos temos ir emocijos.

12

Dainininkė Evita Cololo šiandien pristato naują singlą „Be paslapčių“, kurį šį šeštadienį atliks nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. „Be paslapčių“ yra antras jos ir muzikos prodiuserio Vitalijaus Puzyriov (Vaiper) darbas. Muzikos kūrėjas teigia, kad, nors dainos melodija jau kurį laiką sukosi jo galvoje, jai reikėjo asmeninės atlikėjos temos ir emocijos.

REKLAMA

Nors tai – ne pirma Evitos daina, kurios bendraautorė ji pati, atlikėja sako, kad šis kūrybinis procesas jai buvo itin sudėtingas, rašoma pranešime spaudai.

„Rašyti šios dainos žodžius man buvo sunkoka. Vertinu savo kūrybą labai savikritiškai, taip pat bijau atsiverti ir pasakoti savo išgyvenimus ne artimam žmogui, o ką jau kalbėti apie klausytoją, kurio kartais visai nepažįstu.“

Daugiametę patirtį muzikos srityje sukaupęs V. Puzyriov sako, kad būti atviru sau ir kitam ar jausmus išreikšti žodžiais yra iššūkis daugybei žmonių, o galbūt tai net visos kartos problema, tačiau muzika čia gali padėti:

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekviena muzikinė kelionė yra tam tikra psichoterapija. Dažnai daug dalykų, slypinčių viduje, sudėtinga ištempti į paviršių. Todėl reikalinga tinkama aplinka, tinkamas žmogus, tinkama situacija.“

REKLAMA

Kūrybinio tandemo rasta išeitis – žodžius dainai rašyti kartu su artima Evitos drauge, projekto bendražyge Elizabeta Eliševa Povilaite. Teksto bendradraautorė Elizabeta dalinasi, kad „Be paslapčių“ žodžiai kilo iš valandas trukusių pokalbių jai ir Evitai dalijantis asmeninėmis patirtimis, o Evita džiaugiasi, kad dainoje sutalpinta viskas, ką ji norėjo pasakyti, ir viskas, kas yra ji pati.

„Rezultatas – labai taikli, nuoširdi daina, nes jos žodžiai kilo iš stipraus Evitos ir Elizabetos draugiško ryšio bei atvirumo viena kitos atžvilgiu. Manau, kad ne tik kūrinio aplinkybės, bet ir pats kūrinys yra apie atvirumą“ – pastebi muzikos prodiuseris Vaiper Vitalijus. Elizabeta Eliševa papildo, kad „Be paslapčių“ žinutė, kad sveikų santykių pamatas yra tiesa ir dalinimasis savo vidiniu pasauliu, nors yra paprasta ir aiški, vis tik yra suprantama ne visiems. Nors pasaulis apie tai kalba, kai kurie visą gyvenimą ieško laimingų santykių paslapties. Sutapimas ar ne, tačiau šiokį tokį galvosūkį slepia ir dainos vaizdo klipas:

REKLAMA
REKLAMA

„Norėjosi sukurti paslaptį, kuri yra atvira kiekvienam, bet ne visi geba jos sprendimus pamatyti, todėl sukūrėm iš pirmo žvilgsnio labai paprastą vaizdą – telefonu filmuotas vieno kadro video. Vis dėlto šitas, rodos, pastangų nekainavęs vaizdas slepia nemažai reikšmių ir pilnai atsiveria tik atidžiausiems. Manau, kad „Be paslapčių“ klipas yra pritaikytas daugkartiniam žiūrėjimui” – sako muzikinio klipo režisierė Gabrielė Snieganaitė ir priduria, kad pirmą kartą stebėtojas turbūt koncentruosis į Evitą ar fone sušmėžuojančius skirtingus atspindžius, žiūrint antrąkart pamatys daugiau detalių ir laiko tėkmę – pasikeitusias gėles vazoje, per kelias dainos sekundes sudegusią žvakę –, o dėmesingiausi žvilgsnį kreips į dar smulkesnes detales, atskleidžiančias naujas reikšmes, pavyzdžiui, tuštėjančias vazas su laimės sausainiukais – tai ne tik nuoroda į laiko tėkmę, bet ir emocinės būsenos dainoje atspindys bei sąsaja su pirmąja Evitos daina, kurioje atlikėja apdainuoja savo 10 laimių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Muzikiniame klipe matomas nenutrūkstantis vaizdas, kurio centre visos dainos metu – Evita. Dainininkė dalinasi, kad vieno kadro technika ir buvo didžiausias iššūkis:

„Sunkiausia buvo kaskart filmuojant susikoncentruoti ir išjausti dainą, nepasimesti ir bendrauti su kamera, nepaisant to, kad buvome susidėlioję gan griežtą ir technišką mano ir kameros judėjimo eigą. Nors rezultatas – vieno kadro, bet repetavome ir filmavome visą dieną.”

Su „Nesupainiot / 10 laimių“ dainos klipu pasiekusi rekordinį filmavimo komandos žmonių kiekį, šįkart Evita ėjo visai kitu keliu:

„Su komanda ieškojom geriausio sprendimo, nes, filmuodami karantino metu, norėjome įtraukti kuo mažiau žmonių. Klipo filmavimo komanda susidėjo vos iš kelių žmonių – režisierės, operatoriaus ir kelių antro plano aktorių. Manau, kad „Be paslapčių“ klipas mums patiems įrodė, kokie kūrybingi, stiprūs ir vieningi esam, siekdami savo tikslų.“

REKLAMA

Nors muzikinio klipo filmavime buvo naudojama kamera, žiūrovą pasiekęs vaizdas – vertikalus. Ne veltui – juo siekiama perteikti asmeninio ryšio pojūtį:

„Manau, dažnai atlikėjai gan klaidingai teigia, kad jų dainų žinutės skirtos visiems. Tokia auditorija – per abstrakti. Paklausius šios dainos jaučiau joje tokį intymumą ir asmeninį ryšį, jog pamaniau, kad ji skirta man. Tik man. Taip ir šitas klipas. Jis skirtas ne visiems, o tau. Tam, kuris dabar jį žiūri. Šią akimirką Evita dainuoja tau ir apie tave.“ – sako G. Snieganaitė.

Vaizdo klipe figūruojantis telefonas pasirodys ir nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos scenoje, kur šį šeštadienį su naujuoju singlu pasirodys Evita Cololo. „Be paslapčių“ bendraautorius V. Puzyriov pripažįsta, kad kūrinys nėra tradicinio „Eurovizijos“ formato, tačiau tai laiko didele singlo stiprybe – sako, kad ši daina „Eurovizijai“ tinkamiausia yra būtent dėl to, kad ji netinkama. Dabar publika nori būti nustebinta, o pajutusi, kad muzika gimė iš jausmo ir polėkio, ją vertina dar labiau. Evita Cololo pritaria – ji nebandys spėlioti, kas šiemet bus madinga – verčiau pati kurs tai, kas taps sektinu pavyzdžiu:

REKLAMA

„Tendencijos Eurovizijoje keičiasi kasmet. Kai kurie dainininkai įneša kitokį, dar nebūdingą Eurovizijai stilių. Mane tai žavi. Kiti atlikėjai bando gaudyti būtent šių metų tendencijas ir įsisprausti į kitų sukurtus rėmus, bet vadovėlio tam nėra ir tai, kas buvo madinga vakar, greičiausia, nebus madinga ryt. Manau, kad Eurovizijai nebūdingos dainos ir pasirodymai tik prideda konkursui žavesio ir šiuolaikiškumo, jaunatviškumo, todėl aš esu čia – atstovauti savo muzikinę nišą, kartą ir požiūrį. Kiekvieno pasirodymo metu stengiuosi išlikti savimi ir parodyti žiūrovams savo braižą. Tad ir Eurovizijoje noriu įnešti kažką paprasto, bet savito, jaunatviško, lyriško, moteriško. Kitaip sakant – Evitos miksą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atlikėjos pasirodymas išsiskirs ne tik stilistika, bet ir tuo, jog „Be paslapčių“ yra kūrinys, parašytas gimtąja kalba:

„Kuriu lietuviškai, nes lietuvių kalba yra labai graži – ja išreikšti žodžiai man tik sustiprina muzikinę emociją. Nesinori šito jausmo pamesti ir jo neleisti pajusti kitiems, kalbantiems lietuviškai. Mūsų kalba yra lyriška, daininga, ritmiška. Noriu tai pirmiausia įrodyti ją mokantiems, o tuomet – Europai. Manau, kad, siekiant stilingo ir modernaus muzikinio skambesio, nebūtina rinktis kitą kalbą, jei pakankamai gerai moki naudotis savąja.“ – dalinasi Evita Cololo.

Dainininkė dėl savo pasirodymo jaučiasi drąsiai ir priduria, kad dar anksti spėlioti, tačiau jeigu jai tektų „Eurovizijoje“ atstovauti Lietuvai, nedvejoja, kad yra tam pasiruošusi.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų