REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį socialiniuose tinkluose nuaidėjo skandalas tarp dviejų LRT darbuotojų, vėliau įtraukęs ir kitus žinomus žmones. Į savo radijo laidą Rimantė Kulvinskytė neseniai pasikvietė Saugirdą Vaitulionį, ir nors pati „Facebook“ šiuo pokalbiu mielai dalijosi, jis sukėlė ne tokias malonias emocijas kitam žurnalistui, Rimui Bružui.

Savaitgalį socialiniuose tinkluose nuaidėjo skandalas tarp dviejų LRT darbuotojų, vėliau įtraukęs ir kitus žinomus žmones. Į savo radijo laidą Rimantė Kulvinskytė neseniai pasikvietė Saugirdą Vaitulionį, ir nors pati „Facebook“ šiuo pokalbiu mielai dalijosi, jis sukėlė ne tokias malonias emocijas kitam žurnalistui, Rimui Bružui.

REKLAMA

Šis savaitgalį jis „Facebook“ nusprendė išsakyti savo nuomonę ir kritiką.

Tiesa, šiandien beveik visi komentarai yra ištrinti, vis dėlto internete dar iki šiol galima rasti pokalbio nuotrupas. R. Bružas socialiniuose tinkluose sukritikavo R. Kulvinskytės laidos pašnekovą Saugirdą, o vėliau – ir pačią Rimantę. 

„Yra esminis skirtumas: gali dirbti radijuje ar TV, bet žurnalistu netampi de facto ir tavieji darbai su žurnalistika visai nebūtinai koreliuoja. Šitas pvz. yra geriausias pvz., kaip draugeliai tampa pašnekovais ir joks žurnalistas tokios klaidos niekada nedarytų. Tuo ir skiriamės. Temos pabaiga“, – rašė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau dar pridėjo: „Tu nesi ir niekada nebūsi žurnalistė ir draugeliai „saugirdai“ bus tiek legitimūs, kiek žmonės klausys“.

Netrukus „Facebook“ į tokius komentarus sureagavo ir R. Kulvinskytės antroji pusė, Povilas Miškinis, o savo ruožtu R. Bružas prieš jį pagrasino panaudoti fizinę jėgą. 

REKLAMA

„P. Miškini Eidukoni, keista, kad nenuėjot, kur siunčiau. Apgailestauju, kad jūs esate silpnas vyras, o jeigu dar kartą užsiminsite apie mano žmoną, sumalsiu Jūsų ryžą mergaitišką snukį. Ar aiškiai pasakiau?“ –  atsakė R. Bružas.

Komentaruose buvo galima rasti ir S. Vaitulionio žodžių, taip pat ir P. Miškinio, kuris teigė, kad vėliau dėl situacijos ir pačiam R. Bružui gali būti nemalonu.

„Brangusis Rimai, va mažiausiai ten siunčiu. Suprantu, kad ryt bus nesmagu pačiam, bet šioje kovoje nesate vienas. Su mielu noru palaikysiu kompaniją į AA susitikimą, šiais laikais virtualiai, bet padeda. Gyventi yra laimė ir neverta to griauti. Nei savo, nei kitų. Kaip žurnalistas turite dovaną kurti, jei reiks tikrai pabūsiu ir padėsiu išbristi ir kurti, o ne griauti“, – rašė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, vėliau R. Bružas, viename iš komentarų, vis dėlto nusprendė atsiprašyti – taip pat jis teigė, kad R. Kulvinskytės atsiprašė ir SMS žinute. Vėliau jis atsiprašė ir S. Vaitulinio. 

LRT atstovė spaudai antradienį su naujienų portalu tv3.lt pasidalijo LRT pozicija dėl skandalo, kilusio tarp dviejų darbuotojų.

„Visuomeninis transliuotojas LRT savo žurnalistams ir turinio kūrėjams kelia aukščiausius žurnalistinio darbo kokybės ir etikos standartus. Minima situacija yra nemaloni, neatitinkanti LRT etikos standartų.

Atkreipiame dėmesį, kad diskusija tarp dviejų žurnalistų vyko asmeniniuose profiliuose, tačiau, LRT nuomone, ji turi neperžengti etikos normų. Nepalaikome viešų įžeidinėjimų, grasinimų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LRT vadovai, sužinoję apie šiuos komentarus, nedelsdami sureagavo: vakar kalbėjosi su Rimu Bružu. Pokalbių metu buvo išsakyta pozicija, kad LRT to netoleruoja. Atsižvelgęs į LRT poziciją, R. Bružas už savo komentarus R. Kulvinskytės atsiprašė ir savo komentarus pašalino“, – buvo rašoma oficialiame laiške.

Dėl šios situacijos R. Kulvinskytė su vyru kreipėsi į teismą. Naujienų portalui tv3.lt moteris teigė, jog kiekvienas darbas turi savo atsaką.

„Kreipėmės į teisininkus. Patyčių, žodinio smurto tema Lietuvoje labai opi ir skaudi, tad, mūsų nuomone, numoti ranka, ar, kaip sakoma „nekreipti dėmesio“, būtų neteisinga žmonių, kurie kasdien susiduria su grasinimais ir patyčiomis atžvilgiu. Žodis – ne žvirblis, jis žeidžia ir griauna likimus, sudarko savivertę, bet mes dažniau renkamės nusigręžti nuo patyčių, nes ši tema yra nepatogi“, – naujienų portalui tv3.lt sakė R. Kulvinskytė.

REKLAMA

Anot Rimantės, ji visai nesitikėjo, jog savaitgalį sulauks tokių komentarų iš R. Bružo: „Su Rimu LRT koridoriuose tikrai esame bendravę ne kartą – ir išsišnekėję, ir pajuokavę. Nebuvome gerais draugais, bet visada maniau, kad jaučiame abipusę pagarbą. Aš nuoširdžiai nesitikėjau tokios reakcijos. Nei kaip iš kolegos, nei kaip iš žmogaus. Nesiimsiu analizuoti Rimo motyvų,  nes man žmonių vertinimas, statymas į kategorijas ar teisimas yra iš principo svetimas dalykas.“

Tiesa, Rimantė papasakojo ir apie atsiprašymą iš pačio Rimo: „Rimas visų atsiprašyti turėtų ten, kur ir įžeidė – viešojoje erdvėje, bet, kadangi visus diskusijos dalyvius feisbuke suskubo užblokuoti, to, matyt, padaryti nepavyks. Iš jo sulaukiau tik trumposios žinutės su atsiprašymu ir prašymu ištrinti jo komentarus, kuriuos galiausiai ištrynė pats jų autorius.“

Taip pat naujienų portalas tv3.lt bandė susisiekti ir su R. Bružu, deja, nesėkmingai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų