REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stiprėjant grilio tradicijai Lietuvoje, vis daugiau gyventojų kepsninėje ruoštų patiekalų skoniais mėgaujasi ne tik vasarą, bet ir atvėsus orams. Galimybę ir žiemą paruošti gardžius kepsnius nei minutės nešąlant prie lauko kepsninės suteikia namų virtuvėje naudojamas grilis.

Stiprėjant grilio tradicijai Lietuvoje, vis daugiau gyventojų kepsninėje ruoštų patiekalų skoniais mėgaujasi ne tik vasarą, bet ir atvėsus orams. Galimybę ir žiemą paruošti gardžius kepsnius nei minutės nešąlant prie lauko kepsninės suteikia namų virtuvėje naudojamas grilis.

REKLAMA

Garsus virtuvės šefas Gian Luca Demarco dalijasi patarimais, kaip namuose lengvai paruošti tobulus grilio patiekalus, rašo pranešime spaudai.

„Visiems kaitlenčių tipams tinkančiame namų grilyje kepamas maistas išlaiko ant anglių kepto maisto skonį ir tekstūrą, o reljefinis paviršius ant patiekalų suformuoja grotelių raštą, sukurdamas lauke ruošto maisto įspūdį. Todėl net žiemą nešaldami prie lauko kepsninės, galite paruošti šventinę vakarienę bei pasimėgauti gardžiais grilio patiekalais“, – pristato virtuvės šefas iš Italijos.

Penkios tobulo kepsnio paslaptys

Virtuvės šefo teigimu, ruošiant grilio patiekalus tiek lauko kepsninėje, tiek grilyje namuose, galioja tos pačios taisyklės. Pirma jų – sausas kepamo maisto paviršius. Tam kad kepamas maistas nespragsėtų bei nesviltų, Gian Luca mėsą ir daržoves rekomenduoja gardinti prieskoniais tik baigus kepti.

REKLAMA
REKLAMA

Dar viena svarbi taisyklė – tinkama grilio temperatūra. „Norint, kad kepamos mėsos paviršius gražiai skrustų, karamelizuotųsi ir galėtumėte džiaugtis gyvenimu, minimali grilio temperatūra turėtų būti 175 laipsniai. Jei mėsą pradėsite kepti gerai neįkaitusiame grilyje, ji lips prie kepsninės paviršiaus ir nebus smagu gyventi“, – juokauja garsus italas.

REKLAMA

Taip pat svarbu neperkepti jautienos kepsnio, todėl virtuvėje rekomenduojama naudoti chronometrą. „Viena pusė turėtų kepti lygiai dvi minutes“, – patarimus toliau dalija ekspertas.

Ketvirtasis Gian Luca patarimas kviečia apsišarmuoti kantrybe ir prie kepamos mėsos nelįsti: nespausti, netikrinti, ar iškepė. Tik praėjus dviem minutėms, apversti į kitą pusę. „Kas spaus mėsą – sapnuos košmarus, – šmaikštauja virtuvės šefas bei pristato dar vieną rekomendaciją. – Siekiant tobulo rezultato, iškeptas steikas dar turi „pailsėti“. Kepsnys taps minkštesnis ir sultingesnis, jei jį palaikysite 8 minutes iki 85 laipsnių įkaitintoje orkaitėje įjungę konvekcinį režimą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų