REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karantinas paskatino žmones grįžti į savo namus ir iš naujo juos įvertinti. Į namų erdvę persikėlė visas mūsų gyvenimas: laisvalaikis, darbas, susitikimai ir šventės.

Karantinas paskatino žmones grįžti į savo namus ir iš naujo juos įvertinti. Į namų erdvę persikėlė visas mūsų gyvenimas: laisvalaikis, darbas, susitikimai ir šventės.

REKLAMA

Naujos TV3 laidos „Tylūs geradariai. Tvarumo istorijos“ vedėjas aktorius Leonardas Pobedonoscevas sako, kad jam namai – tai erdvė, kurioje jis jaučiasi saugus ir gali ramiai bei patogiai leisti laiką su šeima.

Pastaruoju metu vis dažniau girdime apie išmaniuosius namus, tačiau visuomenėje vis dar gajus mitas, jog juos įsirengti gali tik labai pasiturintys. Dalis žmonių apskritai ne visai teisingai supranta, kas yra išmanieji namai ir kaip jie veikia.

Tad geriausiai į šiuos klausimus atsakys pirmosios laidos „Tylūs geradariai. Tvarumo istorijos“ herojus – Lukas Jovaiša, ypatingai daug dėmesio skyręs savo išmaniųjų namų įrengimui. Protingi namai leidžia ne tik patogiai, saugiai ir ramiai gyventi, bet ilgesnėje laiko perspektyvoje ir sutaupyti. Juose įdiegtos naujausios technologijos ne taip teršia mūsų aplinką, vartoja mažiau energijos bei taupo mūsų pačių laiką.

REKLAMA
REKLAMA

Laidoje kalbėsime ir apie antruosius namus, kuriais šiais moderniais laikais nemažai žmonių laiko darbinę aplinką, nes joje praleidžia bene didžiausią savo dienos dalį. Turbūt sutiksite – svarbu ir ten jaustis komfortiškai. Taigi kiek šiandien mūsų darbo erdvė gali būti išmani ir draugiška gamtai?

REKLAMA

Į šiuos klausimus atsakys kitas laidos herojus – Aivaras Čičelis – SEB banko valdybos narys. Jis pakvies į naują, išmaniai, galvojant apie aplinką ir kiekvieną darbuotoją, įrengtą banko būstinę. Ant šio pastato stogo rasime saulės jėgainę, kuri gamina elektrą ir aprūpina dalį pastato inžinerinių sistemų. Čia įrengtas efektyvus apšvietimas, kuris prisitaiko prie žmogaus biologinių ritmų ir atitinka natūralios šviesos ciklą. „Yra daug sprendimų, kurie tikrai padeda mums taupyti. Mes ne tik taupome, bet kartu ir prisidedame prie labai mažos įtakos klimato kaitai“, – pasakos SEB banko atstovas Aivaras.

REKLAMA
REKLAMA

Nors kol kas naudojimasis išmaniųjų namų ar darboviečių techninėmis galimybėmis Lietuvoje dar nėra itin paplitę, tačiau laidoje pamatysite, kad jų privalumai akivaizdūs. Komfortiška darbo ar namų erdvė tai – ne tik patogumas, tai – kur kas daugiau – mažas žingsnis, padedantis saugoti gamtą ir mus supantį pasaulį.

Nauja laida „Tylūs geradariai. Tvarumo istorijos“ apie išmaniuosius namus, saugančius gamtą ir jūsų piniginę – šeštadienį 11.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų