REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasaros pabaigoje pasirodė netikėta naujiena – žinoma Klaipėdos trenerė Rasa Vilkienė ir jos vyras Tadas nusprendė pasukti skirtingais keliais. Pora kartu praleido daugiau nei 20 metų, ir nors Rasai plyšo širdį, kad tenka palikti bendrus namus, galiausiai ji apsisprendė persikelti į Vilnių.

Vasaros pabaigoje pasirodė netikėta naujiena – žinoma Klaipėdos trenerė Rasa Vilkienė ir jos vyras Tadas nusprendė pasukti skirtingais keliais. Pora kartu praleido daugiau nei 20 metų, ir nors Rasai plyšo širdį, kad tenka palikti bendrus namus, galiausiai ji apsisprendė persikelti į Vilnių.

REKLAMA

Ir vis dėlto… kas nutiko garsiai šeimai, kad santuoką išsaugoti tapo nebeįmanoma? R. Vilkienė davė itin atvirą interviu laidai „Prieš srovę“, o jai bekalbant neretai kaupėsi ir ašaros.

Laiku neįvykusios skyrybos gali pritraukti ligą

Rasa ir jos 7 metais jaunesnis vyras Tadas santuokoje praleido net daugiau, nei 20 metų, o anksčiau jiems teko pereiti ir per gerus laikus, ir per kiek prastesnius. Kiek anksčiau Rasa vyrui netgi buvo iškėlusi ultimatumą – arba pramogos, kupinos nuotykių, arba šeima.

Tiesa, moteris tikina, kad nuspėti, kokie bus santykiai, galima jau pačioje pradžioje. „Būdamas kompanijoje tu visą laiką gali matyti, kaip jis elgiasi. Kitą kartą gali būti, kad tas, kuris daug šneka, nedaro nieko, o tas, kuris tyli, padaro taip, kad padėk, Dieve. Tai matosi. Tik vienos sako „aš negalėsiu“, o kitos sako „aš pabandysiu pažaboti, kažką pakeisti“. Deja, aš manau, kad tai yra nepakeičiama“, – sako Rasa.

REKLAMA
REKLAMA

Ir vis dėlto porą išskyrė ne neištikimybė. Tačiau santuokos išsaugoti bet kokia kaina, anot Rasos, neverta. 

„Mano nuomone, reikėtų pasukti skirtingais keliais todėl, kad santykiai be ateities yra energetiškai viduje užkoduoti ligai. Ir jeigu jūs toliau bandysite eiti ir lipti per save, jums bus duota iš aukščiau liga. Jūs turėsite kažkaip iš savęs išstumti neišsakytą emociją, tačiau tai viduje gimdo liga“, – įsitikinusi žinoma moteris.

REKLAMA

Anot jos, net jei žmonės ir teisia, verta turėti omenyje, kad nesutarimai gimdo ir ligas. Žinoma trenerė įsitikinusi, kad ligas mes šitaip susikuriame patys.

Norėdama nuo viso to pabėgti, vieną dieną moteris susidėjo savo daiktus ir kartu su vaikais persikėlė gyventi į Vilnių palikusi bendrus jų namus Klaipėdoje. 

„Širdis plyšo. Važiuodama į Vilnių visą kelią verkiau, man drebėjo rankos. Kai aš nešiau daiktus, man labai skaudėjo širdį. Niekam nepalinkėčiau to, ką reiškia išgyventi. Tai yra žiauriai skaudu, o energetiškai atrodo, kad tau slysta kojos iš po žemės. Atrodo, kad geriau prapultum į prarają, kad to neišgyventum“, – atvirai kalbėjo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Savo santykiuose nebesijautė moterimi

Dabar po poros skyrybų praėjo jau keli mėnesiai, tačiau Rasa atvira – žaizda dar vis nesugijo, o ją neretai pagilina ir įvairūs komentatoriai, kurie įsitikinę, kad trenerė turėjo viską – dėl ko tuomet skirtis?

Anot R. Vilkienės, ne visi supranta, kad pinigai ir daiktai laimės neatneša. „Mano supratimu, visų pirma tai yra pasitikėjimas, pagarba, ištikimybė, užuojauta ir balansas tarp savęs ir kito žmogaus. Jei šitų 5 dalykų mano gyvenime nėra, nėra ir tų santykių. Mažai kas žinojo, kad aš, iš pažiūros sėkminga ir laiminga moteris, metų metus sukausi, kaip ta voverė rate. Bet kuo toliau, tuo mažiau šalia savo vyro jaučiausi tikra moterimi. Ir ne vyriškos jėgos treniruokliai čia kalti – išorinio moteriškumo ir žavesio man netrūko. Man trūko vyro dėmesio“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai Rasa įvardija ir skyrybų priežastį: „Aš pamačiau, kad man reikia, o jam nereikia. Aš noriu, o jam – gerai, kaip yra. Jis sako, kad aš neduodu tokio dėmesio, kaip moteris, kokį jis įsivaizduotų kaip vyras. Bet norint gauti iš moters dėmesį, tu turi sukurti aplinką, kad ji galėtų tai duoti. Bet jeigu moteris dirba po 12 valandų nuo ryto iki vakaro… Vyras yra suaugęs žmogus, jis gali savimi pasirūpinti, o pas mane yra vaikai. Tai taip ir gavosi, kad aš visą laiką bėgau, bėgau, ir pamiršau, kad esu moteris.“

Trenerė pasakojo, kad ilgainiui viskas taip apsivertė, kad ji ėmė rūpintis viskuo, ir, savotiškai, perėmė vyro pareigas namuose. Dabar ji tai vadina klaida ir neslepia, kad dėl to be proto gailisi.

REKLAMA

„Čia yra mano klaida ir jei gyvenime bus kiti santykiai, aš norėčiau būti moteris. Norėčiau, kad man atidarytų duris, o ne pati jas atsidaryčiau, pati dasineščiau tašę. Nesvarbu, kiek mes metų kartu gyventume, aš norėčiau, kad tai jis man paneštų tašę. Tai yra labai skaudi tema, kad tu turi būti pati viskuo, tik ne moterimi, nors aš visą laiką stengiausi būti ir pasipuošusi, ir susitvarkiusi ir visiems kitiems būti pavyzdys. Bet, deja, vyrui nebuvau“, – apmaudą liejo ji.

Ir nors, kaip sako pati, skaudu iki šiol, nes kartu prabuvo metų metus, ji žino, jog padarė teisingą žingsnį. „Aš neprivalau visą gyvenimą gyventi kartu dėl vaikų. Aš turiu rūpintis vaikais, bet, visų pirma, aš esu asmenybė. Ir aš turiu turėti balansą su savimi ir su savo antrąja puse, nes vaikai užauga ir išeina. Jei moteris neturi savivertės, ji to ieško per grožį. Bet ji turi ieškoti kitų dalykų, kurie yra gražūs viduje, ir juos parodyti. Ir aš manau, kad jie nė kiek nebūtų blogesni už tas jaunas mergaites, kurios yra gražios“, – sakė trenerė.

REKLAMA

Plastikos chirurgas nepatikėjo, kad moteriai – 46 metai

Daugelis moteriai pavydi ir puikios išvaizdos, o nuotraukos, kuriose ji pozuoja apsinuoginusi, ne kartą buvo apskriejusios visą Lietuvą. Tačiau Rasa niekuomet neslėpė ir to, kad kai ką yra pasitobulinusi plastikos chirurgų pagalba.

„Krūtinę pasitobulinau todėl, kad po vaikučių ji nebuvo tokia, kokios aš norėčiau. Kam man jausti kažkokį kompleksą, galvoti, kokią liemenėlę dėtis? Jei yra galimybė pasitobulinti, kodėl to nedaryti? Jei yra galimybė pasidaryti kažkokią veido procedūrą, kuri pagyvintų, pamaitintų, kodėl jos nedaryti? Aišku, kai moterys yra negimdžiusios, kai pasidaro neadekvatų dydį tiek krūtinės, tiek lūpų, tai yra negražu, o iš dalies gal ir kvaila, nes kas bus po 20 metų, kai ji pagimdys vaikus?“ – laidoje klausė R. Vilkienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ne ką mažiau įdirbio Rasa įdeda ir kiekvieną dieną. Žinoma moteris neslepia – kartais ji dėl to sugeba nustebinti ir kitus. „Kai chirurgas mane nurengė ir pažiūrėjo į mano pilvą, paklausė, kiek man yra metų? Sakau, kad tuoj bus 46. Jis pasakė, kad nieko nesupranta, nes kūnas – kaip pas 25 metų moterį. Tai – nuoširdus ir labai sunkus darbas, sportas, mityba, gyvenimo būdas“, – vieną istoriją prisiminė ji.

Ir nors moteris sako, kad atrodyti kaip ji galėtų kiekviena, ji taip pat neslepia ir didžiulės to kainos: „Aš turiu tikslą judėti į priekį. Man sekmadienis nėra apsirijimas, pirmadienis – vėl dieta. Mano visos dienos yra aiškios, visos dienos yra labai sudėliotos. Ir to pasekoje – mityba, sportas, judesys, balansas su savimi, procedūros, kremai – tau duoda šį rezultatą.“

REKLAMA

Įspūdinga moteris, laidoje sulaukusi klausimo, ar neatsirado kitas vyras, šypteli – apie kitus ji niekuomet negalvojo. „Nei aš ieškojau, nei aš kažkaip stengiuosi atkreipti dėmesį ir ieškoti tų svetimų vyrų, kažkokio dėmesio. Per visą tą laikotarpį yra tiek visko nutikę, kur garsiai apie tai nešneki ir neaiškini. Kaip sakoma, užsipildė iki pat viršaus tas ąsotis, mes jį uždarome, į jūrą, ir tiek“, – pokalbį baigė ji.

Ištrauką iš laidos „Prieš srovę“ pamatysite peržiūrėję vaizdo įrašą straipsnio pradžioje.

Visą pokalbį su Rasa Vilkiene žiūrėkite čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų