REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Arūno Valinsko pristatinėti jau nebereikia, vis dėlto apie jo sūnų, kuris turi tokį patį vardą, žino dar ne visi. Arūnas Valinskas jaunesnysis baigė tarptautinių santykių ir japonų kalbos bakalaurą Jungtinėje Karalystėje, po mokslų tarnavo Lietuvos kariuomenėje, o šiuo metu yra ir Seimo narys.

Arūno Valinsko pristatinėti jau nebereikia, vis dėlto apie jo sūnų, kuris turi tokį patį vardą, žino dar ne visi. Arūnas Valinskas jaunesnysis baigė tarptautinių santykių ir japonų kalbos bakalaurą Jungtinėje Karalystėje, po mokslų tarnavo Lietuvos kariuomenėje, o šiuo metu yra ir Seimo narys.

REKLAMA

Tiesa, tikriausiai daugelis pamena, kad Seime buvo ir jo tėvas bei mama, Inga Valinskienė. Kaip tėvai vertina sūnaus norą eiti jų keliu? Apie tai šeima atvirai papasakojo laidoje „Pasaulis pagal moteris“.

Sūnus pasirinko politiko kelią

Anksčiau A. Valinskas jaunesnysis tikino, kad į politiką tikrai niekuomet neis. Vis dėlto dabar jis tikina, kad tuo metu, tikriausiai, tokios mintys buvo kilusios iš jaunatviško entuziazmo, galvojimo, kad nemėgti politikos, kaip reiškinio, yra populiaru. 

„Paskui kaip žmogus bręsti, tos pažiūros formuojasi, ir ilgainiui aš susiformavau tokią filosofiją, kad tu gali turėti kokią tik nori nuomonę apie politiką, bet tu jos niekada neišvengsi. Politika tu gali nesidomėti, bet ji domisi kiekvienu žmogumi. Gali manyti, kad tau įstatymai negalioja, ar kad valstybė tavimi nesidomi, bet pabandyk nesumokėti kokio mokesčio ar sulaužyti kokį įstatymą… Greitai pamatysi, kad tai – neišvengiama“, – laidoje sakė Arūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunas vyras neslėpė, kad apie savo, kaip politiko, pasirinkimą, jis kalbėjosi ir su tai išbandžiusiais tėvais. Ir nors jie sūnaus nestabdė, nuoširdžiai priminė, kad patekus į Seimą, vėliau gali būti tikrai visko.

REKLAMA

„Jis puikiai žino, kaip buvo mums  – jis gyvena ne kosmose. Jis netiesiogiai, bet dalyvauja visame mūsų gyvenime, ir mato ir vyksmus, ir nuotaikas, ir rezultatus. O tai, kad jis yra politikoje, man yra visiškai logiška, nes jis ten ir ėjo. Jis juk nesiveržė į įvairių konkursų scenas dainuoti, groti, stovėti ant galvos, ir nesistengė kartoti mūsų kelio. Jis labai logiškai išėjo ten, kur galvojo, kad gali pritaikyti savo savybes, ir jas pritaikė. Jo atėjimas į Seimą man yra visiškai vietoje, laiku, ir tai normalus jo, kaip politikos besimokusio žmogaus, dėmuo“, – laidoje sakė I. Valinskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Arūno tėvas A. Valinskas nori paprieštarauti tiems, kurie galvoja, kad sūnus Seime atsirado jo dėka.

„Seimo nario priesaiką galima duoti kas ketverius metus. Lietuvos kario priesaika yra duodama tik vieną kartą. Visų pirma, tu sau kažkada prisieki kaip patriotas, kad aš duosiu tokią priesaiką, tapsiu Lietuvos kariu. Ir ta priesaika po to yra vienintelė ir oficiali. Daugiau karys valstybei neprisiekia. Tai šioje vietoje aš laikau, kad tai, ką jis darė ketverius metus – jis tarnavo kaip profesionalus karys, buvo ir misijose – jis jau yra tėvynei davęs gerokai daugiau, negu tie visi… Internete aš šiaip jau nebijau paskaityti komentarų – „prie lovio“, „per tėvą“. Eikite jūs visi po velnių! Arba eikite į kariuomenę – ten pabūkite nors keturis mėnesius, ir tada galėsite kažką aiškinti šitiems žmonėms“, – linkėjo žinomas vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinoma pavardė – ir privalumas, ir trūkumas

Ir vis dėlto A. Valinskas jaunesnysis neslepia, kad žmonės iki šiol neretai išgirdę jo vardą ir pavardę klausia, ar jo tėvas – garsusis Arūnas Valinskas?

„Nemanau, kad tai yra kažkas nuostabaus. Žmonės arba klausia, arba reaguoja taip, kaip jiems atrodo, kad yra reikalinga, ir tada klausimas, ką tu su ta informacija darai. Į šitą klausimą ne kartą yra tekę atsakinėti, kai klausia, ar tu bandai naudotis pavarde, ar kaip aš pats į tai reaguoju“, – sakė jis.

Laidos vedėjos Kristinos Rimienės paklaustas, ar kandidatuojant į Seimą tokia pavardė tao privalumu, Arūnas buvo nuoširdus – yra dvi to pusės: „Aš manau, kad tai buvo daugiau privalumas, negu trūkumas, nors nevertinu to visiškai vienareikšmiškai, kaip, galbūt, kai kurie žmonės. Valinskas yra populiari pavardė, bet politikoje ji turi neigiamą asociaciją.“

REKLAMA

Ir vis dėlto žmones domina ne tik pavardė – dažnai Seimo narys lyginamas ir su pačiu tėvu. „Kad tai būtų labai dažnai, tai ne, bet turbūt natūraliai, kaip ir visiems tėvams su vaikais pasitaiko, fizinis panašumas, ar ypač bruožai. Turint omenyje, kad mano tėtis yra žmogus, kuris turi labai ryškų charakterį, tas kontrastas būna tiesiog savaime matomas“, – atviravo Arūnas.

O štai jo tėvas, A. Valinskas, negaili sūnui gražių žodžių – šis jau privertė juo didžiuotis. „Visų pirma, aš jį myliu. O ar jis privers didžiuotis? Kol kas, taip. Aš manau, kad kiekvieno politiko pareiga yra ta, kad jis yra kažkieno sūnus, kažkieno vyras, kažkieno tėtis, bet jis turi kalbėtis ne tik su savo artimaisiais, o su visais žmonėmis. Ir jeigu jie tikės, jie supras, kad šis politikas yra jų atstovas“, – įsitikinęs A. Valinskas.

REKLAMA

Ir vis dėlto – kokio posto žinomas TV veidas palinkėtų savo sūnui? „Aš nelinkėčiau jam apskritai jokio ministro. Aš linkėčiau būti minimum trijų Valinskiokų tėčiu. Tai būtų geriausia – trijų vaikų ministras (šypsosi). Bet jeigu jau reiktų rinktis, aš norėčiau, kad jis spręstų savo anūkų būsimąjį likimą, ir padarytų tas permainas, kurios nevyksta Lietuvos švietimo sistemoje per tiek metų. Man neseniai teko kalbėti su Valdu Adamkumi, ir jis tai įvardijo kaip patį didžiausią, per tuos metus nepadarytą, naujos valstybės, kuri atgimė, namų darbą. Tai – švietimo reforma“, – mintimis dalijosi jis.

O štai I. Valinskienė tiksliai žino, kas puikiai galėtų tikti jos sūnui: „Aš linkėčiau jam netgi diplomatinės karjeros, todėl, kad manau, kad to jis ir mokėsi užsienyje. Jis puikiai išmano daugelio šalių politiką. Manau, kad pagal savo žmogiškąsias savybes, jis yra išlaikytas ir mąstantis ilgai – tikrai ilgiau, negu tėvas. Čia į mamytę, galiu pasidžiaugti (juokiasi). Jis tikrai tiktų šiai tarnybai, bet niekas nežino, kaip bus toliau.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, politika tikrai nėra toks švarus ir šventas dalykas, tačiau, anot jos, taip yra kiekvienoje srityje. „Arba tu joje dirbdamas ir būdamas kankiniesi, arba ne. Manau, kad ir politikoje žmogus gali puikiai save surasti. Taip, ten yra daug povandeninių dalykų, daug nesąžiningumo. O kur jo nėra? Manau, kad viskas priklauso nuo paties žmogaus asmenybės. Aš tikrai nežinau, kaip klostytis jo politinė karjera, bet jis tikrai žino šį darbą“, – įsitikinusi ji.

Nepaisant žinomos pavardės, I. Valinskienė įsitikinusi, kad jos sūnui Seime bus lengviau, negu tada, kai čia dirbo ji ir A. Valinskas. „Storą skūrą reikėjo turėti mums. Manau, kad mes savo atėjimu ir partijos sukūrimu ir tokia netikėta pergale labai daug ką erzinome, ir dėl to mus valgė, ir ėdė visiškai be pagrindo, ir tik todėl, kad kerštautų, kažkaip pažemintų šituos išsišokėlius. O jaunasis Arūnas Valinskas neišsišoko, jis neatėjo iš kažkur. Jis ėjo normaliai, kaip ir bet kuris kitas jaunas žmogus kandidatavo į Seimą, ir kuris ten dabar yra. Jis – ne vienas 30-metis, yra ir jaunesnių, taigi, amžius ne kliūtis“, – laidoje sakė Inga.

Visą laidos ištrauką su Valinskų šeima pamatysite peržiūrėję vaizdo įrašą straipsnio pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų