REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Saugirdas Vaitulionis (nuotr. Organizatorių)

Žinomas komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis ryžosi iššūkiui ir nustebino daugybę kvapiųjų žvakių parduotuvės lankytojų, mat vienai dienai tapo pardavėju-konsultantu. Po iššūkio vyras tikino – šis darbas gali atrodyti lengvas tik iš pirmo žvilgsnio.

13

Žinomas komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis ryžosi iššūkiui ir nustebino daugybę kvapiųjų žvakių parduotuvės lankytojų, mat vienai dienai tapo pardavėju-konsultantu. Po iššūkio vyras tikino – šis darbas gali atrodyti lengvas tik iš pirmo žvilgsnio.

REKLAMA

Žmonės dažniausiai įpratę S. Vaitulionį matyti ant raudonojo kilimo, bet ne besidarbuojantį parduotuvėje. Kaip pasakojo žinomas vyras, jis tokį darbą išbandė pirmą kartą.

„Tai nėra toks lengvas darbas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Šiandien aptarnavau kelis šimtus žmonių. Lakstyti tarp parduotuvės lentynų, atsiminti visas prekes, kainas, dar nepamiršti šypsotis ir patarti – yra ką veikti. Šį darbą pamačiau iš kitos pusės“, – pasakoja S. Vaitulionis.

Apie tai, kad atidarymo proga dirbs pardavėju, S. Vaitulionis paskelbė socialinėje medijoje. Įžengus į parduotuvę, jį pasitiko dovana – gerbėjos nutapytas paveikslas. Ši staigmena iš karto nuteikė puikiai dienai. Atvykę klientai nustebdavo už prekystalio pamatę žinomą veidą, kiti – tikėjosi jį ten pamatyti. 

REKLAMA
REKLAMA

„Bendrauti su žmonėmis man patinka, todėl ir išbandyti pardavėjo amplua – smagus žaidimas. Pastebėjau, kad lietuviai labai mėgsta namų kvapus ir aromaterapines sojų vaško žvakes. Daugelis užsukusių žmonių jau ruošiasi Kalėdoms ir norėjo dovanas nupirkti iš anksto tam, kad nereikėtų gruodžio mėnesį leisti laiko prekybos centruose. Kiti bijo, kad gali viską uždaryti ir liks visai be dovanų“, – pastebėjimais dalinasi S. Vaitulionis.

REKLAMA

Žinomas vyras dirbo ramia širdimi, nes parduotuvėje buvo laikomasi visų privalomų saugumo reikalavimų. Dėl pandemijos buvo ribojamas žmonių patekimas. Į vidų galėjo užeiti tik keli klientai, o kiti saugiai laukė lauke. „Žmones aptarnavau su skydeliu, patalpos vis buvo dezinfekuojamos. Kadangi manęs laukia operacija, dieną prieš pasidariau koronaviruso tyrimą. Atsakymas buvo neigiamas, todėl galėjau ramiai padėti žmonėms“, – pasakoja S. Vaitulionis.

„Saugirdui puikiai sekėsi susitvarkyti su šiomis pareigomis. Žmonių buvo tikrai daug, jo pagalba labai pravertė. Juokavome, kad jei toliau tęsis karantinas, nebus renginių, Saugirdas gali jungtis prie mūsų komandos“, – pokštavo įmonės „Natūralios idėjos“ vadovas, S. Vaitulionio bendrapavardis Paulius Vaitulionis.

REKLAMA
REKLAMA

Į kvapų pasaulį S. Vaitulionis pasinėrė, kai kartu su „Natūralių idėjų“ savininkais Greta ir Pauliumi Vaitulioniais, kūrė rafinuotą, brandų ir kokybe dvelkiantį namų kvapą „Frankincenso“, kuris šiemet geriausių lietuviškų produktų rinkimuose pelnė aukso medalį. Sukūręs kvapą namams, į kuriuos norisi sugrįžti, jis ne kartą minėjo – ši veikla jį tiesiog užbūrė. 

S. Vaitulionis tikino supratęs, kiek daug pardavėjas turi išmanyti, būti įsigilinęs į kvapų ir aromatų pasaulį tam, kad galėtų profesionaliai patarti. Klientai domėjosi žvakių sudėtimi, iš ko ir kur jos pagamintos, nuolat akcentavo natūralių ingredientų svarbą. Žinomas vyras pastebėjo, kad tautiečiai  šiuo sunkiu metu nori palaikyti lietuvių verslą, todėl Kalėdų dovanoms renkasi lietuvišką prekę.

„Nors laiką tikrai praleidau puikiai, tačiau įsitikinau sena tiesa – kiekvienas turi dirbti savo darbą. Aš puikiai dirbu redaktoriumi, organizuoju renginius, rašau pranešimus spaudai ir kuriu reklamos strategijas. Nors nuotykis ir smagus, bet vis dėlto liksiu prie savo pašaukimo“, – gerų emocijų neslėpė S. Vaitulionis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų