REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Rūta Lukoševičiūtė (nuotr. Organizatorių)

Sausio 2-ąją Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė su mylimuoju Mariumi Dauda susilaukė dukrytės. Besidžiaugdama motinyste moteris atvirai papasakojo apie pasikeitusį gyvenimą, mažus iššūkius bei savo vyrą.

15

Sausio 2-ąją Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė su mylimuoju Mariumi Dauda susilaukė dukrytės. Besidžiaugdama motinyste moteris atvirai papasakojo apie pasikeitusį gyvenimą, mažus iššūkius bei savo vyrą.

REKLAMA

Rūta džiaugėsi, kad augindama mažylę nesusidūrė su bemiegėmis naktimis ir dideliais iššūkiais.

Rūta su vyru jau kone 1 metus augina bendrą vaikelį – Sakmėją: „Kasdienybė pasikeičia natūraliai. Tiesiog „bumpt“ ir viskas kitaip: gyveni mažojo žmogaus ritmu, bandydamas bent kažkiek nepamiršti savojo. Žinau, kad praeis keletas metų, ir viskas vėl po truputį grįš į savo vėžes, todėl vertinu visas akimirkas, kurias praleidžiame kartu su Sakmėja. Gal atrodys keistokai, bet ypatingų iššūkių nėra: kasdieniai rūpesčiai ir džiaugsmai, su kuriais susiduria kone visos šeimos, susilaukusios mažylių. Vienintelis iššūkis tas, kad mažylė daug aukštesnė nei jos bendraamžės mergytės, be to, auga kaip ant mielių, tai nespėjame keisti drabužių: prieš dvi savaites nupirkti drabužėliai jai jau tampa per ankšti. Tad perkame nedaug, nes vis tiek reikia ir vėl dairytis tinkančio rūbo.“

Daugelis žmonių teigia, kad auginti antrąją atžalą būna daug paprasčiau, tačiau pati pašnekovė tikino, kad tai jų šeimai negalioja.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvienam vaikeliui reikia skirti pakankamai dėmesio: nesvarbu, ar gimė pirmas, ar antras. O „lengvumas“ yra paprasčiausiame žinojime. Auginant pirmą, daug ko nežinai, todėl gali kiek nerimauti, baimintis ir pan. Auginant antrą, jau turi patirties, todėl pats jautiesi ramiau. Todėl ir gali pasirodyti, kad antrą vaikelį auginti paprasčiau. Bet mums tas nelabai galioja: vyrui tai pirma dukrytė, o man – po dešimties metų pertraukos. Daug ko tiesiog neprisimenu, o daug kas tiesiog pasikeitė. Tad abu, galima sakyti, išgyvenome pirmąjį kartą“, – atviravo ji.

REKLAMA

Tiesa, moteris pasakojo, kad jai labai pasisekė su mažyle, mat, ji miega labai ramiai, tad nė kiek nekamuoja bemiegės naktys. „Mūsų mažylė gyvena beveik įprastu žmonių ritmu. Dienomis tiesiog siautėja kaip mažas uraganas. Pradėjo vaikščioti 10 mėnesių kaip jos tėtis. Miega du kartus per dieną, o vakare užmiega ir su nedidelėmis pertraukomis išmiega iki pat ryto, tad tikrai nėra taip, kad vaikščiočiau pajuodusiais paakiais nuo nemigos. Bet, neslėpsiu, kartais tiesiog pailsiu dienos metu, kai mažylė miega. Na, o darbus pasiskirstome įvairiai: būna, kol vyras migdo Sakmėją, aš namučius tvarkau, būna, jis gamina valgyti, o mes, šeimos merginos, žaidžiame visos kartu“, – džiaugėsi Rūta.

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovė atviravo, kad jai labai pasisekė ir su vyru, kuris yra be galo rūpestingas mylimasis ir tėtis: „Jis nuostabus tėtis, be galo myli dukrytę ir džiaugiasi kiekviena akimirka praleista kartu ir kiekvienu nauju atradimu: pirmaisiais žingsneliais, pirmaisiais Sakmėjos žodžiais: „tete“, „mama“, „ne“, „au au“.

Nors jų šeimoje auga du vaikeliai, tačiau pirmoji Rūtos atžala nė kiek nepavyduliauja, jog retkarčiais gauna kiek mažiau mamos dėmesio.

„Stengiuosi neišskirti vaikų, vienam rodydama daugiau dėmesio, kitam – mažiau. Būnant su Sakmėja, visuomet pasirūpinu ir Lėja. Abi galvojame, ką pagaminti valgyti. Ji puiki kulinarė: štai, kad ir šiandien, šeimai iškepė spurgytes, kartu mokomės. Kartu svajojam apie gražius dalykus“, –  šyptelėjo Rūta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, kaip paskirsto laiką vaikams, ši tikino, kad konkretaus atsakymo nėra: „Vienos taisyklės nėra ir, jaučiu, aukso vidurį rasti apskritai nėra lengva. Tai ir neieškau. Tiesiog gyvenu, kaip man atrodo geriau, tinkamiau, kad visi šalia būtų laimingi, sveiki, besišypsantys ir man tada daug linksmiau.“

Baigdama pokalbį apie šeimą bei motinystės džiaugsmus, R. Lukoševičiūtė-Daudienė sakė, kad svajoja apie didesnę šeimą. „Svajojame. Kaip bus lemta – taip, o dabar džiaugiamės tuo, ką pavyko per ketverius santuokos metus sukurti.“

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad Rūta savo dukrytei išrinko neįprastą vardą.

Pasirodo, dukrelei vardą sugalvojo pati Rūta ir jis bus toks – vienintelis Lietuvoje. „Vardas jau užregistruotas. Dukrelę pavadinome Sakmėja“, – atskleidė Rūta.

REKLAMA

Paklausta, kaip gimė mintis duoti tokį skambų vardą, dainininkė neslėpė: „Naktį gimė man tokia mintis apie Sakmę. Vyras pasiūlė pridėti galūnę ir štai gavosi toks pirmasis vardas Lietuvoje. Jis – vienintelis. Skamba lietuviškai, abu dėl to labai džiaugiamės“, – pasakojo Rūta.

Portalui tv3.lt Rūta sakė, kad gimdymas praėjo gerai, mama su dukryte jaučiasi puikiai, ir jau šiuo metu šeima grįžusi į namus, pratinasi prie naujos aplinkos.

Portalas tv3.lt primena, kad savo nėštumą žinoma moteris patvirtino dar spalį. Ji atskleidė, kad vaikelio laukė jau 6-tąjį mėnesį, tačiau darbuotis tikrai nebaigė. 

R. Lukoševičiūtė-Daudienė pasakojo, kad jos manymu, vaikelis atėjo laiku – praėjus 3 metams po vedybų.

REKLAMA

Tiesa, kiek anksčiau moteris dėl vaikelio lyties nebuvo užtikrinta: „Tiesą sakant, nežinau. Vienąkart sakė bus berniukas, po to – kad mergaitė. Tai kaip iš tikrųjų bus, aš nežinau – sunkiai rodosi.“

Vis dėlto apie vardus TV projektų vykdomoji prodiuserė pagalvoti buvo spėjusi. „Mergaitės vardą esu sugalvojusi, bet nesakysiu! O berniukui vardą tegul galvoja vyras – iš tiesų, nežinau, galbūt jau  ir sugalvojo! Matyt, kad tai paliksime ekspromtu – kaip visada“, – sakė Rūta.

Primename, kad Rūta ir 15 metų jaunesnis jos mylimasis Marius žiedus sumainė sostinėje, 2016-ųjų rudenį. 

Tąkart žinoma moteris atviravo, kad ne suknelė ir ne šukuosena jai sukėlė daugiausia jaudulio. Šiurpuliukai per kūną jai bėgiojo dėl labai svarbaus žingsnio – susisiejimo su ypač mylimu žmogumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš niekada nebuvau ištekėjus, matyt, dėl to dabar labai jaudinuos. Pagaliau galiu pasakyti, kad jis – tas tikrasis mano gyvenimo vyras.

Kitokiu atveju tikrai nebūčiau pasiryžus šitam žingsniui. Nes iš tikrųjų visada buvau prieš vestuves. Niekada nenorėjau tekėti. Visada sakydavau, kad nenoriu tekėti. Tačiau mano nuomonė pasikeitė, kai radau tinkamą žmogų. Žinau, kad jis man skirtas. Dabar jau iš tikrųjų noriu ištekėti“, – tąkart atviravo moteris.

Paklausta, kas jos manymu pasikeis rankas papuošus auksiniais žiedais, televizijos prodiuserė tąkart trumpam nutilo, tačiau pamąsčiusi tvirtai išrėžė: „Neturėtų kažkas labai stipriai pasikeisti. Tiesiog žinosiu, kad turėsiu šalia labai mylimą žmogų, kad galėsime kurtis gyvenimą kartu, o ne atskirai. Tas, manau, yra svarbiausia gyvenime“.

Primename, kad prieš sutikdama M. Daudą R. Lukoševičiūtė 13 metų romantiškus santykius puoselėjo su dukters Lėjos tėvu Alvidu Kavaliausku. Jų santykiams nutrūkus, ilgai vieniša neužsibuvo – sutiko gyvenimo meilę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų