REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Ellie Spofforth (nuotr. Instagram)

Nepaisant to, kad grožio standartai pasaulyje vis labiau keičiasi, kai kurie žmonės vis dar stipriai kenčia nuo įvairiausių su gražaus kūno kultu susijusių įsitikinimų. 

9

Nepaisant to, kad grožio standartai pasaulyje vis labiau keičiasi, kai kurie žmonės vis dar stipriai kenčia nuo įvairiausių su gražaus kūno kultu susijusių įsitikinimų. 

REKLAMA

Neseniai užsienio žiniasklaidoje pasirodė istorija apie 18-metę Ellie Spofforth, kuri ne tik įklimpo į anoreksijos liūną, bet blogiausiu savo periodu svėrė vos 24 kilogramus.

Mergina savo kūno sudėjimu ėmė rūpintis dar būdama pradinėse klasėse, mat bendraklasiai nuolat pašiepdavo jos sudėjimą. „Kai augau, visada jaučiau meilę maistui. Niekuomet nebuvau išranki, man buvo įdomu išbandyti naujus patiekalus, mėgau gaminti savo šeimai“, – pasakojo ji.

„Kai buvau mokykloje, kai kurios merginos ėmė komentuoti mano išvaizdą, sakydavo man, kad esu didžiausia klasėje. Ėmiau jaudintis dėl savo kūno ir tuo metu prasidėjo mano sunkumai su svoriu“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Ellie pasakojo,kad dienas leisdavo nuolat išgyvendama dėl savo išvaizdos. „Visuomet buvau laiminga maža mergaitė, bet kai ėmiau koncentruotis į tai, kaip atrodau, tapau be galo nelaiminga“, – atviravo E. Spofforth.

REKLAMA

Netrukus ji ėmė iš savo mitybos išbraukti vis daugiau produktų. „Norėjau pakeisti tai, kaip atrodau, tad dar būdama 12-os ėmiau laikytis dietos. Pradėjau maitintis veganiškai, o galiausiai iš savo dienos raciono išbraukiau tiek maisto produktų, kol galiausiai sau leisdavau suvalgyti tik labai nedidelį kiekį maisto per dieną“, – kalbėjo ji.

Tokie nesveiki Ellie maitinimosi principai vis augo, o būdama 16-os ji susirgo net ir bulimija. Negana to, per dieną ji stengdavosi nueiti net 30 tūkst. žingsnių.

„Buvau labai tamsioje gyvenimo vietoje – man buvo diagnozuota depresija ir nervinė anoreksija. Aš valgydavau, tačiau visos bėdos prasidėdavo kiekvienąkart pavalgius. 

REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai mergina savo neįtikėtinai nukritusį svorį bandė slėpti dėvėdama didžiulius, apsmukusius drabužius, o kai ją norėdavo pasverti gydytojai, ji savo kulkšnis apsirišdavo specialiais svoriais.

Galiausiai mergina atsigulė ir į specialią įstaigą, kurioje turėjo pradėti grįžimą į normalų ir sveiką gyvenimą. Sunku patikėti, tačiau Ellie pripažino, kad net jos kūnas bandė ją apsaugoti nuo jos pačios sau daromų žalojimų. Merginai ėmė slinkti plaukai, ji nuolat jautėsi išsekusi. 

Supratusi, kad rizikuoja savo gyvybe, ir sveria vos 25 kilogramus, mergina savo mamai atskleidė tikrąjį savo svorį ir jos kartu ėmė stengtis, kad Ellie pasveiktų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai, ir vėl ėmusi gydytis, Ellie iš lėto ėmė atsisakyti visų savo anksčiau turėtų nesveikų įpročių, ėmė grįžti į gyvenimą. „Supratau, kad man visko jau gana, ir aš turiu įsipareigoti norui pasveikti. Kiekvieną dieną sunkiau dirbau, sekiau mitybos planu, valgiau 3 kartus per dieną ir mėgavausi 3 užkandžiais. Po 6 mėnesių, mane iš gydymo centro paleido“, – pasakojo ji.

Dabar Ellie sveria kur kas daugiau ir jaučiasi sveikesnė. „Niekuomet nemaniau, kad jausiuosi laiminga su didesniu svoriu, tačiau iš tiesų jaučiuosi tokia savimi pasitikinti, kokia nesu jautųsis niekuomet anksčiau. Tai man sugrąžino mano ankstesnę laimę“, – kalbėjo Ellie.

Dabar Ellie stengiasi sveikti kiekvieną dieną, o taip pat užsiima ir kita veikla, kad nukreiptų mintis. Mergina ėmė dainuoti, rašyti dainas ir groti gitara – visa tai jai taip pat padeda pamatyti tikrąjį gyvenimo grožį. „Muzika man padėjo sunkiausiais laikais. Tai mane išsaugojo ir užpildo džiaugsmu“, – sakė anoreksija sirgusi Ellie.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų