REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Agnė Kulitaitė (nuotr. asm. archyvo)

Jau visai netrukus – ne tik didžiosios metų šventės, bet ir didieji išpardavimai, iš kurių vienas – vadinamasis juodasis penktadienis – jau šios savaitės pabaigoje, lapkričio 27-ąją. Išpardavimų metu ne vienas pameta galvą, tačiau kaip iš tiesų protingai pasinaudoti nuolaidomis, netgi sutaupyti ir pasiruošti Kalėdoms?

21

Jau visai netrukus – ne tik didžiosios metų šventės, bet ir didieji išpardavimai, iš kurių vienas – vadinamasis juodasis penktadienis – jau šios savaitės pabaigoje, lapkričio 27-ąją. Išpardavimų metu ne vienas pameta galvą, tačiau kaip iš tiesų protingai pasinaudoti nuolaidomis, netgi sutaupyti ir pasiruošti Kalėdoms?

REKLAMA

Mintims apie tai pranešime spaudai pasidalijo nuomonės formuotoja Agnė Kulitaitė.

Kartais niekas taip nepradžiugina, kaip sutaupyti pinigai. Ypač, jei namuose pakvimpa naujais daiktais, o piniginė išsipūtus šypsosi. Galbūt kas nors perskaitęs šiuos žodžius pagalvos, kad esu tikra materialistė, bet aš tiesiog esu taupi.

Taupyti išmokau dar vaikystėje. Aplinkui niekas nesišvaistė pinigais, todėl kiekviena dovanų gauta ir atsargiai į molinę taupyklę įmesta moneta skambėdavo ypatingai. Šis skambėjimas reiškė, kad po truputį, mažais žingsneliais einu link savo svajonių. Tik jos kaskart vis keitėsi, mainėsi, didėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Bet kai vieną dieną taupyklė suskilo ir iš jos pažiro daugybė monetų, supratau, kad nenoriu štai taip imti ir viską vienu metu išleisti. Juk svajoti daug lengviau, maloniau, kai žinai, kad taupyklė linksmai skamba. Taigi ilgai nesvarsčiusi, dalį sutaupytų pinigų sumečiau į naują taupyklę, o likusius įsidėjau į piniginę ir išėjau į parduotuvę tvirtai nusprendusi, ką pirksiu. Šių vaikystėje išmoktų taisyklių – taupyti, apgalvoti pirkinius, laukti nuolaidų – dažniausiai laikausi ir dabar. 

REKLAMA

Sakau „dažniausiai“, nes būna ir taip, kad pamiršusi visas savo taisykles puolu pirkti daiktus, netgi tuos, kurių, kaip vėliau paaiškėja, man visai nereikia. Taigi pabaru save, nusiperku grikių ir vėl įjungusi taupymo režimą laukiu, kol pasirodys stebuklingi žodžiai – „Black Friday“, „Sale“, „Cashback“.

Nesumeluosiu sakydama, kad būtent 2020-aisiais – neįprastais, mus tarp namų sienų įspraudusiais metais – šie žodžiai įgavo papildomą prasmę. Tai reiškia galimybę virtualiai ištrūkti iš pabodusių namų, užsimiršti, atsipalaiduoti, save palepinti ir miela staigmena pradžiuginti brangius žmones. O kad išpardavimų džiaugsmo ir šypsenos nusipirkus mielą daiktą neužgožtų tuščios piniginės ir liesų grikių šešėlis, pasidalinsiu keliais pirkimo patarimais. Tikiuosi, jie pravers.

REKLAMA
REKLAMA

1. STEBUKLINGI  ŽODŽIAI – „BLACK FRIDAY“, „SALE“, „BLEKSEILAS“.

Matyt, ne man vienai šie žodžiai sukelia azartą, ypač, kai piniginės dieta būna užsitęsusi, o spinta pasitinka atsibodusiais drabužiais, batais, vonioje ištuštėja kosmetikos priemonių lentynėlės.

Vieni gali sakyti – eik ir nusipirk, ko lauki? O aš sakau, palaukit. Net jeigu ir labai niežti delnus išleisti pinigus norimam daiktui, geriau kantriai palaukti ir už gerokai mažesnę kainą turėti tai, ko nori. Be to, kuo ilgiau lauki ir svajoji, tuo daugiau džiaugsmo suteikia įsigytas daiktas. O piniginės džiaugsmo niekuo nepamatuosi.

2. SĄRAŠAS SĄRAŠIUKAS.

Galbūt atrodys keista, bet tiesa ta, kad pirkinių sąrašas labai praverčia ne tik einant į maisto prekių parduotuves, bet ir apsiperkant internetu. Tiksliai žinodamas, ko nori, tiesiai eini link tikslo, taigi lieka mažiau galimybių dairytis į nelabai reikalingas (ar visai nereikalingas) prekes, išvengti nereikalingų pagundų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Planuoti ir užsirašyti pirkinius reikia, kol išpardavimas dar neprasidėjo. Nes, juk žinote, kaip būna: akys pamato nuolaidą ir viskas – rankų nesulaikysi. Jos nori čiupti ir vieną, ir kitą, ir trečią. O dar prisimeni, kad draugė kažką nusipirko ir to kažko galbūt gali tau prireikti. Pirkinių krepšys išsipučia, bet jame beveik nė vieno suplanuoto daikto. Taigi akims ir rankoms reikia duoti tikslius nurodymus – reikalingų daiktų sąrašą, kurį visai pravartu nešiotis tiesiog piniginėje, kad skubiai prireikus būtų čia pat po nosimi. 

3. VEIDRODIS IR DYDIS.

Prisipažinkim, kad veidrodyje mes save matome truputį kitaip nei aplinkiniai. Ir dažniausiai tai susiję su kūno apimtimis. Būna taip, kad užuot pasidžiaugę savo formomis ir pradžiuginę save puikiu, tinkamo dydžio drabužiu, nusiperkam gerokai mažesnį. Pamatę perpus sumažėjusią kainą, staiga pamirštame savo dydį. Galvoje ima skambėti reklamos, prieš akis iškyla nudailintos modelių figūros ir pradedam sau meluoti, kad štai nusipirksiu mažesnį patikusį drabužį ir nebus kaip atsisakyti sportuoti, per kelis mėnesius tikrai suplonėsiu – juk reikės kaip nors į jį įlįsti, nes pinigai išleisti.

REKLAMA

Pamirškit reklamas. Pažvelkit į veidrodį ir nusišypsokit sau. Nėra nieko gražiau nei besišypsantis žmogus. O dydis? O dydis nesvarbu. Juk drabužių yra įvairiausių dydžių, tiesa? Tuo įsitikinti galima užsukus į dažną parduotuvę internete – tas pats „Pigu.lt“ laikomas Baltijos šalių Amazon, nes turi šimtus įvairiausių prekinių ženklų, todėl kiekvienas ieškantis tikrai sau tinkamą daiktą suras. 

4. ŠIRDŽIAI MIELI DAIKTAI.

Kiekvienas iš mūsų galime valandų valandas kalbėti apie širdžiai mielus, nuotaiką praskaidrinančius daiktus: prabangi kosmetika, kvepalai kūnui palepinti, įdomių formų žvakidės, laikrodžiai, paveikslai, dekoratyvinės kambario pertvaros namų jaukumui sukurti, knygos, žaidimai kūrybingumui ugdyti ir išreikšti, įvairiausi maisto gaminimo prietaisai sveikam ir skaniam gyvenimui, treniruokliai, batutai, dviračiai, paspirtukai smagiam laikui kieme ir lekiant vingiuotais Lietuvos keliais. Galima vardyti be pabaigos. Nors kiekvienas esame skirtingas ir turime skirtingus pomėgius, mus jungia viena – širdžiai mieli daiktai. Todėl bent vieną jų visada reikėtų įtraukti į pirkinių sąrašą, ypač, kai artėja nuolaidų karštinė.

REKLAMA

5. NAUDINGIAUSIAS NUOSTABIAUSIAS „CASCHBACK“.

Nežinau, ar žinojote, o jeigu nežinojote, tai klausykite ir kitiems pasakykite: jeigu norite ypač sutaupyti, ieškokite „Cashback“. Visada atkreipkite dėmesį į išpardavimus, kuriuose vykdoma „Cashback“ akcija.

Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad šokinėsit iš džiaugsmo ir nusipirkę norimą daiktą, ir papildę savo piniginę. „Cashback“ akcijų metu išleidus tam tikrą sumą pinigų, ji atgal grįžta internetinio prekybos centro virtualiais pinigais, kuriuos galima išleisti kito apsipirkimo metu, t. y. padengti net iki 30 procentų pirkinių krepšelio sumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų