REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Anya Taylor-Joy (nuotr. SCANPIX)

Ją atrado modelių agentas, tada ji gavo vaidmenis kine ir televizijoje, o dabar žiūrovus užburia seriale „The Queen’s Gambit“.

12

Ją atrado modelių agentas, tada ji gavo vaidmenis kine ir televizijoje, o dabar žiūrovus užburia seriale „The Queen’s Gambit“.

REKLAMA

Bet Anya Taylor-Joy nemano, kad yra pakankamai graži, kad galėtų būti žvaigždė.

Savo didelėmis „Bembio“ akimis ir putliomis lūpomis 24-erių aktorė naujausiame „Netflix“ seriale spindi geniali šachmatų žaidėja Beth Harmon.

Vis dėlto Anya pasakė: „Aš nemanau, kad kada nors galvosiu, jog aš graži. Nemanau, kad esu pakankamai graži, kad galėčiau būti filmuose. Tai skamba apgailėtinai, o mano vaikinas mane perspėja, kad žmonės manys, jog esu kvailė sakydama šiuos dalykus, bet aš tiesiog manau, kad atrodau keistai“.

Anya, išgarsėjo gavusi pagrindinį vaidmenį filme „Ema“.

Aktorė pridūrė: „Aš tikrai patyriau panikos priepuolį, nes maniau: „Aš esu pirmoji bjaurioji Ema ir negaliu to padaryti“, nes pirmoji filmo eilutė yra tokia: „Aš graži, sumani ir turtinga“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Anya norėjo būti aktore nuo šešerių. Besimokydama pradinėje mokykloje ji pranešė motinai ir tėvui norinti vaidinti, rašoma „The Sun“.

Verkdavo tualetuose

Jos gyvenimo pradžia buvo sunki, kai ji persikėlė iš Buenos Aires į Londoną. Jai buvo aštuoneri ir ji patyrė dideles patyčias, nes nemokėjo nė žodžio angliškai.

REKLAMA

Ji prisiminė: „Argentina yra visa žalia, ir aš visur mačiau arklius ir gyvūnus. Staiga atsidūriau didmiestyje ir nesupratau tos kalbos. Tikrai nesijaučiau pritapusi.

Vaikai manęs tiesiog nesuprato. Kiti vaikai mane uždarydavo spintelėse. Aš daug laiko praleidau mokykloje verkdama tualete.

Vaikystėje buvau tokia vieniša. Jaučiausi tokia izoliuota, kad sukūriau šią istoriją savo galvoje, kad vienišumas buvo blogai, būti vienai buvo blogai. Tai gali būti gana užvaldantis jausmas, ypač jei išmokai to bijoti“.

Kai Anya buvo 16 metų amžiaus prie jos priėjo modelių agentė.

Kitą dieną ji pasirašė sutartį su „Storm Model Management“ ir tai buvo atspirties taškas, kuris Anya padėjo patekti ten, kur ji iš tikrųjų norėjo būti – vaidybos pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Kai jai buvo pasiūlytas Beth vaidmuo seriale „The Queen’s Gambit“, ji iškart suprato, kad nori ją vaidinti, ir sako, kad iš visų savo vaidintų personažų ji Beth suprato geriausiai.

Anya sakė: „Tai įvyko akimirksniu. Knygą perskaičiau maždaug per pusantros valandos. Ir dar niekada nebėgau į susitikimą ar iš jo. Aš nebėgu, nesportuoju. Bet bėgau susitikti su režisieriumi.

Jaučiau, kad tikrai galiu suprasti tą vienišumo jausmą ir tą priklausomybę nuo šachmatų.

Ji kilusi iš tokios aplinkos, kur kiekvienas kada nors sutiktas žmogus ją kažkaip nuvylė arba paliko. Ji nepasitiki žmonėmis, todėl beviltiškai bando rasti vietą, kurioje tilptų. Ir būdamas vaikas, aš tikrai turėjau tokių momentų, todėl buvau apsėsta ja“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seriale „The Queen’s Gambit“ vaizduoja vienišos našlaitės siekį tapti geriausia pasaulio šachmatininke, kuri paauglystėje kovojo su alkoholiu ir priklausomybe vaistams.

Anya mano, kad jos personažo meilė stalo žaidimui yra seksuali ir šauni, tačiau ji niekada nebuvo žaidusi šachmatais, kol nesulaukė vaidmens.

Ji sakė: „Aš žinojau, kad yra figūros, kad yra lenta. Tai man atvėrė labai slaptą pasaulį, kuris yra labai įdomus. Daugybė šachmatų, tai buvo mano mėgstamiausia filmavimo dalis."

Anya „labai patiko“ tyrinėti savo personažo seksualumą ir meilės gyvenimą.

Gerbėjams uždavė klausimą, ar Beth gali būti lesbietė, scena, kurioje nuoga mergina pabunda lovoje šalia Beth.

REKLAMA

Kai Beth praranda nekaltybę su vaikinu, ji lieka visiškai apsirengusi per visą nepatogią sueitį – pasimatymo pabaigoje paglosto jam petį.

Viename interviu Anya sakė: „Seksas iš prigimties yra gana juokingas ir nepatogus. Pirmą kartą, kai Beth turi lytinių santykių su kažkuo, aš tą žmogų paglostau.“

Anya meilės gyvenimas taip pat nebuvo paprastas.

Dabar ji yra su garsenybių fotografu Benu Seedu, tačiau ji pasakojo, kaip praeityje jos „pasitikėjimas“ buvo „iškreiptas“ ir kad buvo „toksiškuose santykiuos“.

Serialas pasirodė spalio pabaigoje ir užkariauja vis daugiau gerbėjų širdžių.

Seriale vaizduojama, kaip Beth priklausomybė nuo narkotikų padeda jai susikaupti, kai ji įsivaizduoja šachmatų lentą ant lubų, su kuria išbando įvairius žaidimo atidarymus, gynybą ir žaidimus.

REKLAMA

Bet vėliau ji užsikabina už alkoholio.

Anya sakė: „Džiaugiuosi, kad Beth priklausomybė rodo, kad tai yra problema.“

Anya dabar vaidina pagrindinį vaidmenį filme „Furiosa“ ir siaubo filme „Last Night In Soho“.

Kaip ir dera jos pagrindinės aktorės statusui, ji nebijo pakovoti už save.

Ji pasakojo: „Neseniai prodiuseris su manimi elgėsi kaip su maža mergaite, tarsi nežinojau, apie ką kalbu.

Taigi aš jį pasikviečiau į savo kabinetą ir, nors bijojau, kad jis yra fiziškai stipresnis už mane ir kad gali paveikti mano karjerą, aš pasakiau: „Aš sukūriau daugiau vaidmenų nei tu, todėl iš tikrųjų aš tikrai žinau, apie ką kalbu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų