REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Evita Cololo (nuotr. Organizatorių)

Evita Cololo kelią į klausytojų širdis skinasi vis greičiau ir greičiau, ir nors jos vardas darosi vis žinomesnis, mergina atvira – pati sau yra be galo kritiška, o žvaigždžių ligą laiko baisiausia iš visų. Jauna mergina dar praėjusiais metais laimėjo didžiulį muzikinį projektą, o prieš kelis mėnesius pristatė ir pirmą, autorinę savo dainą.

22

Evita Cololo kelią į klausytojų širdis skinasi vis greičiau ir greičiau, ir nors jos vardas darosi vis žinomesnis, mergina atvira – pati sau yra be galo kritiška, o žvaigždžių ligą laiko baisiausia iš visų. Jauna mergina dar praėjusiais metais laimėjo didžiulį muzikinį projektą, o prieš kelis mėnesius pristatė ir pirmą, autorinę savo dainą.

REKLAMA

Vis dėlto dabar jau kurį laiką Evita mokosi su muzika nesusijusio amato (kuris, beje, scenai galiausiai vis tiek gali pasitarnauti), gyvenimą sostinėje kuriam laikui iškeitė į gamtą Druskininkuose, ir vis dažniau ir garsiau pasisako apie tas temas, kurios jaunimui yra pačios jautriausios.

Sau visuomet buvo kritiška, o ypatingai – kai kalba pasisuka apie kūrybą

Prieš 2 mėnesius Evita savo klausytojus nudžiugino pirma savo daina „Nesupainiot / 10 laimių“, kuria pati be galo džiaugiasi, mat tai – pirmasis autorinis jos kūrinys per visus 19 gyvenimo metų. 

REKLAMA
REKLAMA

„Tai nebe tie coveriai, kuriuos visą gyvenimą dainuodavau. Tai buvo pirmasis mano kūrinys su mano vardu. Jaučiau pakylėtai, tarsi euforijoje. Tikrai reikėjo savaitės, kol supratau, kas įvyko. Susilaukiau įvairių nuomonių, komentarų – tai buvo nėrimas į visiškai naujus vandenis“, – kalbėjo ji.

REKLAMA

Evita pasakojo, kad visiems savo veiksmams visuomet yra labai kritiška, o ypatingai tada, kai kalba pasisuka apie kūrybą, tad ne išimtis buvo ir pirmasis autorinis kūrinus. „Randu daug dalykų, prie kurių galėčiau prisikabinti. Vienu momentu jaučiu, kad viskas yra labai gerai, o kitu momentu atrodo, kad viskas galėtų būti kiek kitaip. Tačiau manau, kad tai – kiekvieno kūrėjo, kuris atsiduoda ir viską nori padaryti nuoširdžiai, trikdis – tie šuoliai pirmyn ir atgal. Bet manau, kad nuo kažko pradėti vis tiek reikia, o tai buvo mano pirmas šuolis į vandenį“, – kalbėjo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Dainininkė neslėpė, kad mūza jai be galo svarbi, ir visi kūrybiniai dalykai ateina tik iš įkvėpimo. Deja, jau kurį laiką tą mūzą prisišaukti Evitai tapo sunkiau: „Pastaruoju laikotarpiu jaučiu 0 įkvėpimo, jaučiuosi išsiblaškiusi ir išsimėčiusi ties mokslais ir muzika, tad mūzos dabar nėra – ji man šiuo metu tiesiog neegzistuoja. Bet kai tik būna įkvėpimas, jis būna iš kažko – ar iš asmens, ar potyrio, ar situacijos. Tačiau dabar mūza tai ateina, tai išeina – bandau ją gaudyti.“

Pavasarį Evita tapo ir muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ nugalėtoja. Atlikėja džiaugėsi, jog tai atnešė be galo daug patirties, o taip pat suteikė galimybę dirbti su muzikos prodiuseriais, studijoje, ką jau kalbėti apie daugybę svarbių ryšių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano gyvenimo tai aukštyn kojomis neapvertė, nors, galbūt, dėl to dabar labiau esu viešumoje, sulaukiu daugiau dėmesio iš pašalinių. Bet kad dėl to būčiau pakeitusi savo bendravimą ar savo požiūrį, tai taip tikrai nėra. Galbūt pasikeitė mano muzikinis suvokimas, nes sutikau labai daug žmonių iš muzikos pasaulio, gavau labai daug patarimų, sužinojau daug istorijų, muzikinių kelių“, – sakė ji.

Vis dėlto neretai televizijoje staiga išgarsėję žmonės sulaukia ir kiek kandesnių komentarų, neva, serga žvaigždžių liga, nors tai nebūtinai yra tiesa. E. Cololo atviravo, jog jai to apie save išgirsti neteko, o jei ir išgirstų – visuomet žinotų, kaip su tuo susitvarkyti.

REKLAMA

„Visą laiką sakiau ir draugams, ir mamai, kad jei kažkas šautų į galvą, ir aš bandyčiau kažką iš savęs statyti, nuleiskite mane ant žemės. Žvaigždžių liga man yra viena baisiausių ligų, nes jei tu ja susergi, tampa sunku iš jos grįžti atgal į normalų gyvenimą. Tai visą laiką buvo tai, nuo ko man norėjosi bėgti“, – sakė Evita.

Ragina drąsiai kalbėti apie jausmus net ir tada, kai jie nėra teigiami

Šiuo metu Evita dienas leidžia nebe sostinėje, o gamtos apsuptyje, kur nuotoliniu būdu dar ir mokosi. „Esu gamtoje, Druskininkuose. Karantino laikotarpiu nesu sostinėje. Kad ir kaip mylėčiau Vilnių, man tai yra betoninis miestas, o Druskininkuose – miškai ir gamta“, – šypteli ji.

REKLAMA

Po mokyklos baigimo Evita nusprendė imti mokytis siuvimo amato. Kadangi ir taip dirba su muzika, žinoma mergina sugalvojo, kad norėtų patobulinti ir dar kokį papildomą amatą, o siuvimas ją traukė jau seniai.

„Iš tiesų, baigusi 12 klasių, galvojau nieko nestudijuoti, bet aistrą ir pomėgį siuvimui jaučiau nuo mažų dienų. Taip pat galvojau, kad jei nieko nesimokysiu, priprasiu prie laisvos rutinos be įsipareigojimų. Bijojau, kad po to taip ir neprisiversiu mokytis. Norėjau labiau įsigilinti, kas tos siūlės, ir kaip reikia siūti“, – sakė ji.

Paklausta, kodėl nusprendė pasirinkti siuvimą, o ne muzikos mokslus, Evita atviravo, kad apie tai taip pat galvojo bei neatmeta galimybės tobulintis muzikoje ir ateityje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Galvojau stoti į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, bet nemanau, kad galiu tiek atsiduoti. Nemanau, kad galiu skirti tiek laiko ir turėti tiek daug noro, kad tai, ką darau, daryčiau gerai. Pagalvojau, kad jei noriu žengti tokį žingsnį, man ties tuo dar reikia subręsti. Tai yra tikrai sunkus mokslas, kuriam reikia atsiduoti ir su savimi dirbti. Karantino laikotarpiu sunku visiems, ir darbų nėra daug, bet aš galvojau, kad jų bus kur kas daugiau, ir aš neturėsiu tam laiko“, – pasakojo ji.

Evita natūraliai paperka savo atvirumu, o ypatingai nuoširdi ji yra ir su savo „Instagram“ sekėjais, kuriems nebijo pripažinti nei kaip jaučiasi, nei padrąsinti, jei panašius jausmus išgyvena ir jie.

REKLAMA

Neseniai savo „Instagram“ paskyroje E. Cololo pasidalijo įrašu apie tai, jog jau kurį laiką jaučiasi „išsibarsčiusi“. Netrukus po to, ji sulaukė ir ne vienos panašiai besijaučiančio žmogaus žinutės, o taip pat su kuo apie tai pasikalbėti rado ir pati.

„Supratau, jog apie visas šias psichologines problemas ir smegduobes, į kurias įkrentame, kalbėti reikia. Dar mane labai įkvėpė viena Lietuvos reperė ir šiaip žinomas žmogus, Viktorija Vyšniauskaitė, žinoma kaip Cheri. Aš ją jau seniai seku „Instagram“, ir man buvo išvis pasaka, nes su ja apie tai pakalbėjome „Instagram“ balso žinutėmis. Neįtikėtina, kad žmogus, kurį tu jau seniai stebi, taip pat apie tai kalba ir skatina neužsidaryti savyje“, – kalbėjo Evita.

REKLAMA

Pati atlikėja pasakojo, kad jau nuo mažens buvo itin atvira, o apsimetinėti taip pat niekuomet nematė prasmės: „Niekuomet nebijojau kalbėti, rodyti savo jausmų ir emocijų, nes tikrai ne visiems kiekvieną dieną viskas yra labai gerai. Taip nėra. Arba jei tavo šeimoje įvyksta tragedija, atrodo, kad tu visada turi būti liūdnas. Ne, būna ir tokių dienų, kai tu gali jaustis laimingas ir gyventi šiandiena, o būna ir tokių, kai tau yra žiauriai blogai. Manau, kad tas visų veidų atskleidimas yra labai tikras, ir tai daryti reikia.“

Paklausta, ką pati daro dienomis, kai būna sunkiausia, Evita sakė, kad svarbiausia tuo metu tinkamai pasirinkti aplinką ir tave supančius žmones. „Taip pat anksčiau lankydavausi pas psichologą. Svarbu būti ir su šeima, kalbėti, daryti tai, kas blogos nuotaikos dar labiau neskatintų. Reikia bandyti kažką atrasti, galų gale, išeiti pasivaikščioti į gamtą, paklausyti muzikos. Svarbu tą energiją ir pyktį kažkur padėti, gauti kuo daugiau teigiamų emocijų, rasti objektą, kuriam galėtum išsikalbėti, pasiguosti ir su kuriuo galėtum jaustis saugiai“, – pokalbį baigė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų