Idėjos „Pyragų dienai“ – saldus trupininis vyšnių pyragas ir sotus bulvių pyragas su mėsa

TV3 iniciatyva lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama „Pyragų diena“. Šią dieną visi žmonės raginami iškepti pyragą ir jo gabalėlius už sutartą kainą parduoti bendradarbiams, kolegoms ar bendramoksliams, o surinktas lėšas paaukoti sergančių vaikų paramos projektui „Išsipildymo akcija“.

Idėjos artėjančiai „Pyragų dienai“ (nuotr. Organizatorių)

Laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas šiai gražiai iniciatyvai paruošė gardžių idėjų. Gian Luca siūlo iškepti sotų bulvių pyragą su jautiena. Kaip jis pats juokauja, kas gali būti geriau už bulves su mėsa? Su šiuo pyragu tikrai pataikysite į dešimtuką.

Ali pasiūlymas – rudeniškas, taip pat daugelio skoniui tiksiantis, trupininis vyšnių pyragas. Jį tikrai verta kepti didesnį, nes norinčių paragauti netrūks.

Prisijunkite prie „Pyragų dienos“ – kepkite, skanaukite ir dalinkitės gerumu!

O pyragų idėjos – šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!

Bulvių pyragas su jautiena

Bulvių pyragas su jautiena

Jums reikės:

600 g bulvių

2-3 vnt. mocarelos sūrio

50 g parmezano sūrio

400 g smulkintos jautienos

1 svogūno

300 ml grietinėlės

3 didelių kiaušinių

Balzaminio acto

Prieskonių mišinio bulvėms

Druskos

Pipirų

Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti stambia („burokine“) tarka. Tuomet gerai nusausinti ir dėti į kepimo indą (geriausia apvalų), kuriame masę paskleisti tolygiai ant dugno ir kraštų. Turi atrodyti, kaip tartaletė. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje grilio režimu apie 10-15 min., kol lengvai paruduos.

Svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir apkepti su alyvuogių aliejumi įkaitintoje keptuvėje. Tuomet sudėti smulkintą jautieną ir kepti, kol šiek tiek apskrus. Pagardinti druska, pipirais ir šlakeliu balzaminio acto.

REKLAMA

Keptą jautieną sumaišyti su parmezano sūriu, grietinėle, kiaušiniais ir šiek tiek mocarelos sūrio. Gautą įdarą supilti ant apkeptų bulvių, ant viršaus sudėti pjaustytą mocarelos sūrį bei užberti šiek tiek parmezano sūrio.

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu apie 30 min.

Trupininis vyšnių pyragas

Trupininis vyšnių pyragas

Trapiai tešlai reikės:

260 g sviesto

260 g cukraus

600 g miltų

2 kiaušinių

Įdarui reikės:

95 g sviesto

160 g cukraus

50 g rudojo cukraus

2 kiaušinių

250 g miltų

0,5 arb.š. kepimo miltelių

0,5 arb.š. druskos

95 g grietinės

160 g pieno

+ 400 g vyšnių be kauliukų

2 valg.š. cukraus

1 valg. š. krakmolo

Pyragą pradedame gaminti nuo tešlos. Sviestą, cukrų ir miltus maišyti iki trupinių masės. Tuomet įmušti kiaušinius ir dar lengvai permaišyti. Masė neturi gautis vientisa, o likti atskiri gabaliukai.

Tešlą atskirti pusiau ir įvyniojus į maistinę plėvelę palikti šaldytuve atvėsti ir sutvirtėti. Viena tešlos dalis bus skirta papuošimui, taigi tešlos stengtis nespausti, kad išliktų trupiniai. O kitą tešlos dalį šiek tiek paminkyti rankomis, kad būtų vientisa, ji bus skirta pyrago pagrindui.

Sviestą plakti kartu su cukrumi ir ruduoju cukrumi bei druska, kol gausis puri masė. Plakant, po vieną įmušti kiaušinius. Plakti, kol masė taps vientisa ir puri. Tuomet įmaišyti miltus su kepimo milteliais ir pieną su grietine. Viską maišyti iki vientisos masės.

Tešlą, skirtą pagrindui, iškočioti iki 0,5 cm storio ir iškloti kepimo formos pagrindą bei šonus.

Įdarą reikia sluoksniuoti. Supilti dalį įdaro ir ant viršaus sudėti pusę vyšnių, sumaišytų su cukrumi ir krakmolu. Vėl užpilti įdaro, užberti likusią dalį vyšnių ir ant viršaus visą likusį įdarą. Ant viršaus gausiai užberti trupinių.

Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 90 min..

Skanaus!


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų