Atskleidė, kaip pagaminti moliūgų tyrę: paprasčiau ir nebūna

Praėjusį sekmadienį TV3 eteryje „La Maistas“ mūsų talentingieji šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia, „Sezoninė virtuvė“ tinklaraščio ir daugelio kulinarinių knygų autorė, Renata Ničajienė dalinosi puikiais patarimais ir gardžiomis idėjomis, ką paruošti iš moliūgų.

Laidos šefas Vylius pataria išbandyti sotų bulvių ir moliūgų apkepą su dešrelėmis.

(21 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Moliūgai – kaip skaniai paruošti

Antrasis laidos šefas Tomas gamino moliūgų pyragėlius su jautienos kapotiniu ir garstyčių padažu. Šis Tomo patiekalas tikrai labai moliūgiškas, nes tai - moliūgų pyragas moliūge. Tomas parodė, kaip nesudėtingai paruošti jautienos kapotinį ir pasidalino gardaus garstyčių padažo receptu. 

Laidos viešnia Renata Ničajienė gamino paprastus, bet tikrai neprastus moliūgų virtinukus „Gnocchi“ ir pasidalino patarimais, kaip greičiausiai pagaminti moliūgų tyrę.

Moliūgų tyrei gaminti patariama naudoti muskatinį arba sviestinį moliūgą.

Moliūgai – kaip skaniai paruošti (nuotr. Dovilė Ramaškaitė)

„Jeigu turite moliūgą, kuris netelpa į šaldytuvą ir nežinote, ką su juo daryti, tai geriausia iš jo pasiruošti moliūgų tyrę, kurią vėliau galima užsišaldyti arba iki savaitės laikyti šaldytuve“, – pataria tinklaraštininkė.

Pasak jos, viskas, ką reikia padaryti yra perpjauti moliūgą per pusę, į pilto į jo vidų šiek tiek vandens ir visą pašauti į orkaitę.

„Nereikia net lupti. Aišku, prieš tai tik išimkite sėklas“, – priduria ji.

Kepti reikia valandą arba pusantros, priklausomai nuo moliūgo dydžio, 180 °C laipsnių orkaitėje.

„Po to paprasčiausiai šaukštu iškabinkite visą minkštimą ir jį sutrinkite trintuvėje“, – pataria R. Ničajienė.

 

 


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų