REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį pirmadienį aktualijų laidoje „Karštai su tv3.lt“ svečiuosis žurnalistas, publicistas Andrius Užkalnis ir politologė Rima Urbonaitė, kurie kalbės apie tai, kokie pokyčiai mūsų laukia atėjus naujai valdžiai.

Šį pirmadienį aktualijų laidoje „Karštai su tv3.lt“ svečiuosis žurnalistas, publicistas Andrius Užkalnis ir politologė Rima Urbonaitė, kurie kalbės apie tai, kokie pokyčiai mūsų laukia atėjus naujai valdžiai.

REKLAMA

Į ką tik išrinktą Seimą žengs visas būrys laisvės ištroškusių Laisvės partijos narių, kurie sieks daugybės laisvių. Laisvės – kanapei, laisvės – vienos lyties santuokoms, laisvės alkoholiui, laisvės šaldomiems embrionams, laisvės.... lūšims Latvijoje ir dar daug visokių kitokių laisvių. Kiek tų laisvių ir pažadų tikėtina, kas bus įgyvendinta?

„Nebus čia jokių revoliucijų, kuriomis mus čia bando gąsdinti. Patikėkit, kai prasidės derybos, tie kampai iš aštrių tampa bukesniais ir nuožulnesniais, ir yra susitariame. Taip, kad nepaišykime baubų ir negąsdinkime“, – sako R. Urbonaitė.

„Daugelis ėjo į rinkimus tiesiog norėdami pakeisti dabartinę valdžią. Nes daugelį labai erzino cinizmas ir melavimas. Daug kas pasakytų, kad tai buvo melagių valdžia. Tačiau lengvi laikai neateis. Nes pinigų prisiskolinta daug, juos reikės atiduoti ir iš niekur jie neatsiras. Ir tai, kad kitos šalys bus pasiskolinusios daugiau, mums tai laimės nepridės, kai reikės didinti kai kuriuos mokesčius”, – komentavo Andrius Užkalnis.

REKLAMA
REKLAMA

Ne veltui Andrius užsiminė apie pinigus, finansiniai klausimai – vieni opiausių. Nauja valdžia tai – šlavėja su nauja šluota. Ar ši šluota nenušluos į apačią pensijų, vaiko pinigų ir kitų išmokų?

REKLAMA

Be penkių minučių premjerė Ingrida Šimonytė ateinantiems metams žada šiokį tokį išmokų augimą. Augs vidutinė senatvės pensija. 35 eurais turėtų didėti minimali alga. 8 eurais valdžia didins laidojimui skirtą pašalpą ir beveik 7 eurais šalpos pensijas. Vaiko pinigai augs dešimčia eurų ir sieks 70 eurų už kiekvieną vaiką. Tačiau tikėtina, kad vaiko pinigai laukui bėgant nebebus dalinami visiems. Dalis šeimų vaikus turės išsilaikyti pačios, be valstybės paramos.

Nors dalis išmokų bus padidintos, valdžią perimanti besiformuojanti naujoji koalicija žada pinigų lietaus pabaigą. Vienkartinės 200 eurų išmokos pensininkams, 120 eurų parama vaikams į istorija nuguls kaip neva blogo nueinančios valdžios finansinio raštingumo pavyzdžiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasakysiu galbūt ne visai gražiai, bet susuka vidurius, kai supranti, kad kažkas degina tavo sunkiai uždirbtus pinigus“, – negaili aštrių pasisakymų politologė.

Dar daugiau aštrių komentarų ir diskusijų – aktualijų laidoje „Karštai su tv3.lt” šiandien, 19.30 val. per TV3! Laidą taip pat galite stebėti internete – tv3.lt ir per TV3 Play.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų