REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Komunikacijos specialistas ir žurnalo „L‘Officiel Hommes“ redaktorius Saugirdas Vaitulionis penktadienį susidūrė su registracijos tvarka, kuri įsigaliojo Lietuvos restoranuose ir baruose. Labiausiai jį nustebino tai, kad už privalomą registraciją reikia susimokėti.

Komunikacijos specialistas ir žurnalo „L‘Officiel Hommes“ redaktorius Saugirdas Vaitulionis penktadienį susidūrė su registracijos tvarka, kuri įsigaliojo Lietuvos restoranuose ir baruose. Labiausiai jį nustebino tai, kad už privalomą registraciją reikia susimokėti.

REKLAMA

Nuėjęs į savo mėgstamą restoraną S. Vaitulionis buvo nemaloniai nustebintas, nes registracija tame restorane, pasirodo, yra mokama. Vienos SMS žinutės kaina – 20 euro centų, tačiau pilnai registracijai iš viso reikia išsiųsti dvi SMS žinutes, tad registracijos kaina – 40 centų.

Naujienų portalui tv3.lt komunikacijos specialistas sakė, kad, jo nuomone, turėtų būti teisė rinktis ar jis nori kažkam mokėti ar ne.

„Tai [sumokėti registracijos mokestį] neturi būti privaloma. Registracija iš esmės turi būti nemokama“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Diskusija apie tai „Facebook“ užvirė po S. Vaitulionio įrašu, kuriame jis aprašė visą situaciją:

„Apie registracijas į barus ir restoranus.

Iš karto pasakau, kad tai yra labai gerai ir valio, bet... KODĖL TAI YRA MOKAMA? Ateini, nuskenuoji qr kodą, siunti sms - 0,2€, gauni patvirtinimą, siunti antrą sms, kad sutinki ir patvirtini. Suprantu, kad čia centai, bet pats principas. Kodėl aš turiu mokėti už valstybės įvestą prievolę?

REKLAMA

Čia yra mokestis už tai, kad nori pavalgyti. Ne už tai, kad valgai, už maistą, gėrimus mes ir taip mokam. Čia yra lupikavimas už tai, kad nori pavalgyti. Kodėl aš už tai turiu mokėti?

O rytoj reikės susimokėti už tai, kad atėjai balsuoti?“.

Tiesa, viešojo maitinimo įstaigos, registruojančios klientus, privalo užtikrinti tinkamą jų duomenų apsaugą ir gali apsirinkti būdą, kaip užregistruoti besilankančius žmones.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad nuo spalio 26 d. gyventojai privalės registruotis, norėdami lankytis laisvalaikio, pramogų, viešojo maitinimo, naktinių klubų ir kitose vietose. Išimtys numatomos tik išsinešant maistą.

REKLAMA
REKLAMA

Šių vietų darbo laikas ribojamas nuo 7 iki 24 val.

„Siūloma nustatyti privalomą lankytojų registravimą. Jis leis užtikrinti atsekamumą, esant susirgimams“, – posėdyje sakė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Išimtys bus taikomos, kai maistas tiekiamas išsinešti arba pristatomas kitais būdais. Taip pat – kai viešojo maitinimo paslaugos teikiamos įmonių, įstaigų ar organizacijų, kuriose vykdomas pamaininis darbas, darbuotojams šių įmonių, įstaigų ar organizacijų teritorijose ir (ar) patalpose.

Ši priemonė, kaip skelbiama Vyriausybės nutarime, turi padėti kontaktinių asmenų atsekamumą ir jų izoliavimą.

„Kaip rodo praktika, dėl nepakankamų priemonių labai sunku atsekti kontaktinius asmenis asmenų susibūrimo vietose, ypač baruose, naktiniuose klubuose ir kitose pasilinksminimo vietose, pritraukiančiose didelius lankytojų srautus, kas lemia tiek ilgai trunkantį epidemiologinių tyrimų procesą, tiek ypač padidėjusį darbo krūvį tyrimus atliekantiems specialistams. Ši priemonė leis geriau identifikuoti infekcijos plitimo grandinę ir organizuoti epidemiologinių tyrimų procesą“, – rašoma dokumente.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų