REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
 Žinomos moterys išbandė naują technologiją (nuotr. Organizatorių)

Skirtingo amžiaus, veiklų ir pomėgių moteris šiandien suvienijo profilaktinis patikrinimas dėl krūties vėžio. Renginių organizatorė Agnė Grigaliūnienė, atlikėja ir reklamos ekspertė Dovilė Filmanavičiūtė bei kitos moterys išbandė naują medicininę technologiją, skirtą atpažinti net minimalius uždegiminius pakitimus, dėl kurių vystosi daugelis lėtinių ligų, rašoma pranešime spaudai.

16

Skirtingo amžiaus, veiklų ir pomėgių moteris šiandien suvienijo profilaktinis patikrinimas dėl krūties vėžio. Renginių organizatorė Agnė Grigaliūnienė, atlikėja ir reklamos ekspertė Dovilė Filmanavičiūtė bei kitos moterys išbandė naują medicininę technologiją, skirtą atpažinti net minimalius uždegiminius pakitimus, dėl kurių vystosi daugelis lėtinių ligų, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

„Spalis visame pasaulyje minimas kaip kovos su krūties vėžiu mėnuo. Tai tarsi priminimas telefone, signalizuojantis visos moterims, kad atėjo laikas išsitirti sveikatą“ , – sako A. Grigaliūnienė.

Pasak jos, galimybė sužinoti savo sveikatos būklę dar iki tol, kol  grėsmingi pakitimai atsiranda kūno audiniuose yra neįtikėtina medicinos pažanga, keičianti žmonijos ateitį. „Šiandien išbandytas termografijos tyrimo metodas man suteikė vilčių, kad moterų sergamumas krūties vėžiu gali drastiškai mažėti“, – džiaugėsi žinoma moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Mažametį sūnų auginanti Dovilė Filmanavičiūtė teigė, kad po gimdymo moterys dažnai pamiršta pasirūpinti savimi. „Atsiradus atžaloms, mūsų žvilgsnis dažniausiai nukrypsta tik į juos. O tai yra rimtas pavojus, nes būtent mamos gera savijauta užtikrina saugumą ir stabilumą visai šeimai“, – teigia atlikėja.

REKLAMA

„Šiaip esu pakankamai budri savo sveikatos atžvilgiu, bet dėl mamoms būdingo miego trūkumo, nuovargio ar užsisukimo rutinoje, krūtinės patikrinimą vis atidedu ateičiai. Žinoma, kad tuomet ima nerimas, kad vėl nenuėjau ir nepadariau, tai kas būtina!”, – prisipažįsta Dovilė. Jauna mama džiaugėsi, kad išbandyta termografinė krūtinės diagnostika yra tinkama ir žindančioms moterims.

Agnė Grigaliūnienė sako, kad sulaukusi dabartinio amžiaus, sveikatą tikrinasi kur kas dažniau. „Žinote, jaučiuosi atsakinga ir už savo šeimos ateitį. Nenoriu praleisti nė menkiausios galimybės sučiupti ligą ankstyviausioje stadijoje, kai dar yra daug galimybių jį nugalėti. Šiuolaikinė medicina suteikia progą tikrąja ta žodžio prasme onkologiniams susirgimams „užbėgti už akių“. Esu nustebinta, kad termografijos metodu krūtų sveikata įvertinama daug plačiau: atpažįstama limfostazė, uždegiminiai pakitimai ir net hormonų disbalansas. Tokie tyrimai nuteikia labai optimistiškai”, –  pastebi Agnė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Health Optimizing Vilnius“ klinikos  šeimos gydytojos Gabrielės Bagdonės, termografija yra bekontaktinė, neinvazinė procedūra, fiksuojanti ir įrašanti odos temperatūros pokyčius.

„Oda yra protingiausias kūno organas ir yra „sujungta“ tinklu, jungiančiu visus kitus organus ir fiziologinius kūno procesus. Oda reaguoja į fiziologinius pokyčius, o termografijos prietaisas stebi tuos pokyčius“, - teigia gydytoja.

Naudojant pažangiausias infraraudonųjų spindulių kameras ir vaizdo fiksavimo bei analizės programinę įrangą, termografija gali tiksliai išmatuoti temperatūrą kiekviename žmogaus kūno taške. Kūno temperatūros, kaip labai gero sveikatos ir sveikatingumo rodiklio, vaidmuo buvo žinomas nuo Hipokrato laikų, nes vos kelių laipsnių odos pokyčiai (odos ar paviršiaus) gali būti naudojami kaip uždegimo ir galimų ligų rodikliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Termografija mato kūne vykstančius procesus prieš jiems pasijaučiant. Pasak gydytojos, unikalus indėlis yra tas, kad ji parodo fiziologinius ir metabolinius procesus. Ultragarsas ar mamograma žiūri į audinio (struktūros) pokyčius, t.y. į tai, kas kūne jau atsitiko ir dėl to yra vizualiai matoma. Termografija žiūri į fiziologines kūno temperatūras ir jų pokyčius, t.y. kas kūne vyksta dabar (funkciją), todėl audiniuose šie pokyčiai dar gali būti nematomi.

Tai yra svarbi kūno vaizdavimo priemonė, skirta prevenciniam požiūriui į sveikatingumą. Pateikdama viso kūno uždegimo būklės vaizdą, termografija padeda atkreipti dėmesį į tas kūno vietas, kurios prašo pagalbos; dažnai prieš pasireiškiant simptomams ir prieš tai, kai tradiciniai testai ar kiti vaizdavimo metodai (ieškantys struktūrinių ar anatominių pokyčių) gali aptikti galimą problemą.

Infraraudonųjų spindulių vaizdai gali parodyti kraujo perfuzija, įvertinti sužalojimus bei užkirti kelią rimtiems sužeidimams. Krūtinės termografija padeda nustatyti uždegiminius, neovaskulinius ir neurologinius reiškinius, pagrįstus temperatūros lygiais ir jų skirtumais, taip pat šiluminėmis savybėmis. Termografinis tyrimas gali padėti nustatyti probleminius kraujagyslių aspektus, susijusius su lėtinių ligų vystymusi krūtinės srityje, be to, tai taip pat gali padėti stebėti krūtų implantų struktūrinį vientisumą. Krūtų srityje  šis būdas nustato  krūtų cistas, limfos kanalų užsikimšimą, estrogeno dominavimą, bendrą (sisteminį) uždegimą, fibrocistas, hormonų disbalansą. Dėl to, visada svarbu aptarti savo termografijos ataskaitą su gydytoju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų