REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį sekmadienio rytą akordeonistas Martynas Levickis socialiniuose tinkluose prabilo apie tai, jog nors ir pats, žinodamas apie tai, kad jam teks užsidaryti saviizoliacijai, pranešė apie tai VRK (Vyriausioji rinkimų komisija) ir išreiškė norą balsuoti šį sekmadienį, komisija į šį prašymą nesureagavo. 

Šį sekmadienio rytą akordeonistas Martynas Levickis socialiniuose tinkluose prabilo apie tai, jog nors ir pats, žinodamas apie tai, kad jam teks užsidaryti saviizoliacijai, pranešė apie tai VRK (Vyriausioji rinkimų komisija) ir išreiškė norą balsuoti šį sekmadienį, komisija į šį prašymą nesureagavo. 

REKLAMA

Praėjus kelioms valandoms socialiniuose tinkluose pasirodė dar vienas akordeonisto įrašas. Pasirodo, kad Martynas nusprendė savo saviizoliaciją nutraukti.

M. Levickis sekmadienį,apie 17 val., socialiniuose tinluose rašė: „Nutraukiau saviizoliaciją ir nuėjau išreikšti savo pilietinę valią. Tikiuosi, kad VRK atsakomybės klausimai bus išaiškinti.“

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad sekmadienio ryte M. Levickis buvo pasidalijęs kitu įrašu, kuriame paaiškino visą situaciją. 

REKLAMA
REKLAMA

„Šią savaitę po 7 mėnesių pertraukos aš turėjau galimybę groti užsienio publikai. 7 mėnesių tyla scenose už Lietuvos ribų man – jau neįprastas dalykas. Vis tik didžiąją dalį savo karjeros aš kuriu užsienyje. Tad ši koncertinė kelionė užsienin man buvo svarbus įvykis. Užsienis netolimas, kaimyniškas. Dalyvavau festivalyje Lenkijoje. Jau prieš išvykdamas žinojau, kad grįžtant gresia didelė tikimybė atsidurti savi-izoliacijoje. Ir šiandien jau trečioji jos diena. Be to, tai juk ir rinkimų diena, kurioje aš nedalyvausiu. 

REKLAMA

Suvokdamas, kad sekmadienį, dėl galiojančių suvaržymų, galiu netekti savo balso teisės, trečiadienį kreipiausi į VRK su prašymu balsuoti namuose dėl saviizoliacijos. Prašymas buvo gautas–- ir tai buvo visa inforamcija gauta iš VRK. Daugiau nieko. 

Vakar vakare supratau, kad ta pilietinė pareiga bei teisė ėmė ir išgaravo. Ta pilietinė pareiga ir teisė, mane šitaip spaudusi iš vidaus, kai stebėdamas partijų atstovų debatus kankinausi suvokdamas, kad šiemet neturiu kam skirti balso, nes vienais netikiu, antri beviltiški, o treti neatitinka mano įsitikinimų, kažkieno aplaidumo dėka buvo šlykščiai iš manęs atimta, pavogta. 

REKLAMA
REKLAMA

Šlykščiau yra tai, kad žiūrėdamas paskutiniuosius debatus, aš šiaip ne taip save įtikinau, už ką balsuoti aš sau galiu leisti; sakykime, iš bėdos susikonstravau savo pasirinkimą, vardan tos pareigos. Ir tai veltui, nes niekam nerūpi. Kokia dar gerovės valstybė, kokios dar žmonių teisės ir kokia dar tarpusavio pagarba vieni kitiems – visa tai paistalai. Paistalai praskiesti nuo šlavėjos išžiaugčiotų skreplių ant šaligatvio, kurį ką tik pati šlavinejo (tai, beje, ne literatūrinis, o faktinis liudijimas) iki VRK neįgalumo. O kas tarpe šių dviejų atstitiktinai parinktų subjektų, galit visi užsipildyti patys sau. 

Apmaudu, kad net ir po 30 metų valstybės kūrimo, mes, kaip sako anglai, nematome dramblio kambaryje. Užuot tvirtinam, kad kuriam kažkokią tai gerovę. Gerovė būtent ir prasideda nuo pagarbos sau ir kitam, na ir dar drambliui kambaryje“ ,– rašė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VRK teigia padarysianti viską, kad saviizoliacijoje esantys asmenys galėtų balsuoti

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė sako, kad rinkimų komisijos padarys viską, jog saviizoliacijoje esantys žmonės, nesulaukę rinkimų komisijų narių, galėtų balsuoti.

„Mes kreipėmės į apygardų apylinkių rinkimų komisijas, aiškinamės situaciją, be abejonės, tai daugiau nei apmaudu, kai rinkimų komisijų nariai nepasiekia rinkėjų, kurie yra užsiregistravę ir nori balsuoti namuose“, – spaudos konferencijoje sekmadienį sakė VRK pirmininkė.

„Rinkimų komisijos pasiryžusios viską padaryti, kad piliečiai, esantys saviizoliacijoje dėl vienokių ar kitokių priežasčių, nepriklausomai nuo to įsileido ar neįsileido, kad turėtų galimybę balsuoti. Dedamos maksimalios pastangos“, – kalbėjo ji. 

REKLAMA

Pasak L. Matjošaitytės, VRK buvo gavusi per 1,7 tūkst. prašymų balsuoti iš asmenų, esančių saviizoliacijoje, o skundų sulaukta iš 30-40 rinkėjų.

Tuo metu visuomeninės organizacijos „Baltosios pirštinės“ vadovė Marija Šaraitė BNS sakė, kad organizacija gavo apie 90 asmenų pranešimų apie tai, kad negalėjo balsuoti namuose ir vis dar sulaukiama naujų pranešimų. Dauguma šių pranešimų, pasak jos, yra iš saviizoliacijoje esančių asmenų.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad dar šį rytą šalies vadovas Gitanas Nausėda sako turėjęs Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) patikinimą, kad saviizoliacijoje esančių rinkėjų balsavimui pasirengta.

REKLAMA

Jis sakė apgailestaujantis, kad dalis saviizoliacijoje esančių žmonių galėjo nesulaukti rinkimų komisijų atstovų. 

„Labai gaila, nes tam ir buvo skirtas mano susitikimas su „Baltųjų pirštinių“ vadove, VRK vadove, kaip tik šitam klausimui spręsti, buvo patikinta, kad visos prielaidos tam bus, kad tuo bus pasirūpinta, kad pasirengta gerai“, – sekmadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

„Gaila, kad taip atsitinka, žmonės, kurie norėjo balsuoti, negalėjo padaryti šito, tikiuosi, kad tokių klaidų išvengsime ateityje“, –pranešimus, jog ne visi užsiregistravę balsuoti saviizoliacijoje turėjo galimybę tai padaryti, komentavo prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausioji rinkimų komisija savo ruožtu žada išsiaiškinti visus pranešimus, kai saviizoliacijoje esantys žmonės informavo nesulaukę rinkimų komisijų narių, tačiau tikina, kad tai galėjo būti pavieniai atvejai, o ne sisteminė spraga.

VRK atstovė žiniasklaidai Indrė Ramanavičienė BNS sekmadienį sakė, kad iki šiol sulaukta šešių tokių pranešimų, visi šie atvejai bus detaliai ištirti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų