REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Saugirdas Vaitulionis  (nuotr. Organizatorių)

Vos prieš pusantro mėnesio dienos šviesą išvydęs Saugirdo Vaitulionio kurtas namų kvapas sulaukė pirmojo pripažinimo. Dvyliktus metus rengiamoje Lietuvos kūrėjų ir gamintojų parodoje „Rinkis prekę lietuvišką 2020“ kasmet apdovanojami geriausi lietuviški produktai.

5

Vos prieš pusantro mėnesio dienos šviesą išvydęs Saugirdo Vaitulionio kurtas namų kvapas sulaukė pirmojo pripažinimo. Dvyliktus metus rengiamoje Lietuvos kūrėjų ir gamintojų parodoje „Rinkis prekę lietuvišką 2020“ kasmet apdovanojami geriausi lietuviški produktai.

REKLAMA

Šiemet „Žalgirio arenoje“ vykusių apdovanojimų metu namų bei interjero kūrinių kategorijoje Saugirdo kurtas namų kvapas pripažintas geriausiu ir įvertintas aukso medaliu, rašoma pranešime spaudai.

„Man tai yra didžiulis įvertinimas, nes visgi tai – pirmas toks mano kūrinys. Nesu profesionalas parfumerijos srityje. Prie šio kūrinio su komanda dirbome pusę metų, todėl stengėmės apgalvoti kiekvieną smulkmeną – nuo kvapo natų iki buteliuko dizaino, pakuotės. Esu maksimalistas, todėl visada stengiuosi padaryti geriausiai, ką galiu. Kokybė man yra pirmoje vietoje. Džiaugiuosi, kad pastangos nenuėjo veltui – oficialiai esame geriausi“, – džiaugsmo neslėpė S. Vaitulionis.

Kartu su Saugirdu kvapą kūrusios priemonių grožiui ir namams įmonės „Natūralios idėjos“ vadovas Paulius Vaitulionis neslepia, kad „Frankincenso by Saugirdas Vaitulionis“ pavadintas kvapas nuo pirmos pasirodymo dienos tapo bestseleriu.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai džiaugiamės įvertinimu. Dar kurdami kvapą žinojome, kad bendras mūsų ir Saugirdo kūrinys taps tikru hitu namų parfumerijos pasaulyje – taip ir nutiko. Kvapas jau apkeliavo kone pusę pasaulio, nes jis itin populiarus ne tik Lietuvoje, bet ir tarp užsienyje gyvenančių tautiečių – nuo Didžiosios Britanijos iki Kanados. Esame laimingi, sukūrę kvapą, kuris jau dabar „gyvena“ daugiau nei tūkstantyje namų“, – džiaugsmo neslėpė P. Vaitulionis.

REKLAMA

Saugirdas neslepia, kad kuriant namų kvapą nepasiklysti parfumerijos pasaulyje padėjo parfumerė bei „Natūralių idėjų“ gamybos vadovė Greta Vaitulionė, kuri tikino, kad šiam kvapui buvo pasirinkti kvapai, kurie parfumerijos pasaulyje gyvuoja jau tūkstančius metų. Juodame buteliuke nugulė juodieji pipirai, frankincensas, pušys, kvapniosios kanarijos, rozmarinai, kedrai, vanilė ir kiti kvapai. Frankincenso kvapas yra pagrindinis šio namų kvapo akcentas – labai turtingas, primenantis klasikinius smilkalus, su lengva spygliuočių ir citrusų nata.

Senovėje frankincensas buvo naudojamas išskirtinai tik karaliams ir karalienėms, iškilmingoms progoms.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausius lietuviškus gaminius vertinusi komisija negailėjo pagyrų ne tik Saugirdo ir „Natūralių idėjų“ kurtam namų kvapui, bet ir jo dizainui. Juodas stilingas buteliukas su lietuviško ąžuolo detalėmis bei ypatinga prabanga alsuojanti pakuotė abejingų nepaliko.

„Esu dėkingas likimui, kuris suvedė mane su Greta ir Pauliumi, kurie yra aukščiausios prabos profesionalai, o šis aukso medalis yra geriausias mūsų komandinio darbo įvertinimas. Su Pauliumi net juokavome – kaip dalysimės tą medalį, nes mes – trys, o medalis – vienas“, – juokėsi Saugirdas.

Kasmet vykstančioje nacionalinėje parodoje „Rinkis prekę lietuvišką“ geriausius lietuviškus produktus vertina solidi komisija, tai – įvairių valstybinių ir privačių institucijų, asociacijų vadovai, ekspertai, kurie geriausius atrenka ne tik pagal produkto prekės išvaizdą ar dizainą, bet ir jo vertę, sudėtį bei technologinius ypatumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų