REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Elena Karalienė (nuotr. Organizatorių)

Viena mylimiausių radijo stoties „Power Hit Radio“ vedėjų – Elena Jančiukaitė – kelioms savaitėms buvo dingusi iš radijo eterio. Per tą laiką ji atšoko vestuves ir tapo Karaliene!

6

Viena mylimiausių radijo stoties „Power Hit Radio“ vedėjų – Elena Jančiukaitė – kelioms savaitėms buvo dingusi iš radijo eterio. Per tą laiką ji atšoko vestuves ir tapo Karaliene!

REKLAMA

Pakopinėjusi medų, pailsėjusi ir atsigavusi, kupina geros nuotaikos šiandien ji grįžo į pasiilgtą radiją ir nuo pat ryto džiugina klausytojus. Ta proga kalbiname Eleną apie tai, ką reiškia dirbti vienoje populiariausių jaunimo radijo stočių.

Elena, kaip sugalvojai ateiti į radiją?

Visuomet žavėjausi radijo vedėjų darbu, tačiau niekada negalvojau, kad ir pačiai teks sėsti prie mikrofono. Priešingai, buvau tikra, kad sieksiu karjeros televizijoje visas praktikas universiteto laiku taip pat atlikau televizinėje žiniasklaidoje, bet… Kadangi dirbau naujienų portale, pramogų skiltyje, maniau, kad būtų smagu kas rytą supažindinti klausytojus su įvairiomis naujienomis ir padaryti trumpą rubriką. Saulius (Saulius Baniulis – aut. p.) taip pat pritarė šiai idėjai, ir vieną dieną jis man tiesiog pasiūlė pasipraktikuoti radijo eteryje, o vos po kelių savaičių prisijungti prie jo komandos. Taip tapome ryto laidos „Šok į kelnes“ radijo duetu ir skaičiuojame antrus bendro darbo metus. 

Ar realybėje darbas radijuje toks ir yra, kaip ir įsivaizdavai?

Tikrai maniau, kad radijo vedėjai iš anksto žino, ką kalbės. Kad jiems ruošia scenarijus, galvoja idėjas, tačiau tik pradėjusi dirbti supratau, kad čia yra daug laisvės. Ne, mes iš vakaro nepasirašome to, ką kalbėsime. Ne, nei vienas mūsų dialogas nėra surežisuotas. Kartais net tyčia prieš eterį nekalbame ir nepasakojame tam tikrų dalykų ar išgyvenimų, kad pamatytume vienas kito reakciją eteryje. Čia yra žymiai daugiau improvizacijos nei maniau, kad yra. Tuo radijas ir yra žavus.

REKLAMA
REKLAMA

Ar nebuvo baisu stoti už pulto kartu su vienu labiausiai patyrusiu radijo vilkų – Sauliumi Baniuliu?

Buvo tikrai baisu, tačiau noras išmėginti savo jėgas radijo eteryje buvo kur kas didesnis už bet kokią baimę. Aš jau tokia esu, jei labai kažko noriu, lipsiu per save ir savo galimybes, įdėsiu daug darbo ir bet kokia kaina sieksiu savo tikslo. Esu tikra, kad talentas nėra vienintelis dalykas taip,  jo reikia, tačiau darbas taip pat atneša labai daug gėrio.

REKLAMA

Tai, jog būsiu eteryje kartu su Sauliumi, man suteikė tik dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis jei kas nors nutiks ne pagal planą, žinojau, kad jis išgelbės. Taip pirmus kartus ir buvo Saulius traukdavo mane ir per dantį, ir už liežuvio, tačiau labai greitai įgijau praktikos ir žinių, kurios dabar leidžia suktis pačiai iš pačių įvairiausių situacijų. Džiaugiuosi, kad dirbu su tikru veteranu jei suklystu, visuomet sulaukiu patarimų, padrąsinimų, kritikos. Tiesa, ne visuomet ją buvo ir yra lengva priimti, bet tik taip galiu tobulėti. 

REKLAMA
REKLAMA

Kas tau labiausiai patinka radijuje?

Tikrai nemeluosiu sakydama, kad mano mėgstamiausias momentas yra kiekvieno ryto jaudulys prieš pirmąjį pasisveikinimą 7 valandą. Lieka vos kelios akimirkos, užsidedame ausines, įsijungia mikrofonai ir pradedame savo laidą tardami „Labas rytas“. Jei blogai miegojai ar nėra nuotaikos, žinai, kad prasidėjus eteriui kartu atsiras ir šypsena. Labai džiaugiuosi galimybe dirbti dviese Saulius yra tikras profesionalas, kuris tikrai turi, ką papasakoti, kuo pasidalinti. Smagu, kad galime kalbėti pačiomis įvairiausiomis temomis nuo ekonomikos, verslo, mokslo, politikos iki pramogų pasaulio skandalų. Mūsų klausytojai visuomet aktyviai dalyvauja tiek ryto temoje, tiek žaidimuose, kartais vos spėjame visiems atrašinėti, tačiau jie yra neatsiejama šios radijo stoties dalis. Trys valandos prabėga labai greitai, tačiau to pozityvo užtenka visai likusiai dienai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su kokiais didžiausiais iššūkiais susiduri?

Mano didžiausia misija kiekvieną rytą „Power Hit Radio“ klausytojus supažindinti su pačiomis karščiausiomis, įdomiausiomis ir aktualiausiomis naujienomis. Todėl nemažai laiko skiriu naujienų paieškai, stebiu tai, kas domina mūsų socialinių tinklų auditoriją. Noriu, kad savo klausytojams būtume ne tik pramoga, bet taip pat ir suteiktume įdomios informacijos. Norisi sugebėti sudominti ir susitapatinti su klausytojais kalbėti apie tai, kas jiems taip pat yra aktualu, o kartais gal net tabu. 

Kokių įgūdžių, ar asmeninių savybių labiausiai reikia radijo laidų vedėjui?

Svarbiausia, būti iškalbingam, drąsiam ir norėti tobulėti. Darbas tiesioginiame eteryje toks jau yra kartais privalai suktis iš pačių įvairiausių situacijų. Niekada nepasikartoja scenarijus, kuris buvo vakar. Niekada nekalbame ta tema, kurią jau aptarėme. Kiekviena diena yra vis kitokia, tačiau tuo šis darbas ir žavus. Jis leidžia improvizuoti, įgyvendinti pačias keisčiausias idėjas. 

REKLAMA

Ką patartum jaunimui, svajojančiam dirbti radijo studijoje? Nuo ko pradėti ir kaip siekti savo svajonės?

Šiais laikais praktikos įgyti galima begale būdu internetas pasiekiamas visiems. Kurkite turinį socialiniuose tinkluose jei nedrąsu, pradėkite nuo savo asmeninių paskyrų, kalbėkite tomis temomis, kurios jums yra svarbios. Pamatysite, jei žmones tai sudomins, galite pradėti įrašinėti podcastus, filmuoti vlogus. Tiesa, taip pat klausykite užsienio radijo stočių. Stebėkite, kaip jie dirba, kaip kalba, kokia jų laidos struktūra. Esu tikra, jei labai nori ir esi pasiryžęs daug dirbti pasieksi bet kokią savo svajonę. 

Be radijo, dar esi dirbusi žurnaliste tv3.lt interneto portale ir darbuojiesi TV3 televizijoje – kuri iš šių sferų tau labiausiai patinka ir kuo?

REKLAMA

Čia kaip mamai pasakyti, kuris jos vaikas geriausias. Neįmanoma. Visi darbai turi savo žavesio šiuo metu publikacijų portalui nerašau, tačiau man labai patiko interviu žanras ir galimybė bendrauti su garsiausiais žmonėmis. Dirbant internetinėje žiniasklaidoje man taip pat labai patiko tiesioginės transliacijos ir pasijungimai iš įvykio ar renginio vietos. Jei tik yra proga, mielai sėduosi su įdomiu žmogumi ir kalbuosi matant tūkstančiams. 

Radijas žavus aktyviais klausytojais. Smagu jausti, kad žmonės noriai dalyvauja žaidimuose, temose ir praleidžia rytą kartu su mumis. Turime klausytojų visame pasaulyje: Didžiojoje Britanijoje, Norvegijoje, Švedijoje, Danijoje, Lenkijoje, Italijoje, Ispanijoje, Azijos šalyse, net Karibuose ar JAV. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Televizijos turinio kūrimo skyriuje taip pat išbandau save pačiose įvairiausiose pozicijose ir administruoju, ir komunikuoju, ir pati filmuoju, montuoju ar kalbinu pašnekovus. Tai yra darbas, kuris negali nusibosti. Kasdien naujos galimybės, nauji iššūkiai ir užduotys. 

Su kuo vis tik labiausiai sieji savo ateitį – radiju, televizija, žurnalistika?

Tikiuosi, kad šiuos visus tris dalykus galima suderinti. Internetinėje žiniasklaidoje dirbau beveik trejus metus, nemažai rašiau dar studijų laikais, todėl dabar esu padariusi pauzę šioje veikloje. Manau, kad kūrybos srityje dirbantiems žmonėms kartais tiesiog reikia pailsėti ir prisigaudyti naujų idėjų. 

REKLAMA

Tiesa, savo kelią radijuje pradėjau būtent derindama darbą naujienų portale, dabar tai sėkmingai derinu su darbu televizijos užkulisiuose. Nuo vaikystės svajojau tapti televizijos laidų ir renginių vedėja, todėl tikiuosi, kad vieną dieną užlipsiu ir ant šio laiptelio. Juk svarbiausia svajoti svajonės pildosi! Esu tikra, kad dabar jau būtų sunku įsivaizduoti savo rytą be radijo pirmasis kavos puodelis išgeriamas kartu su šimtais tūkstančių klausytojų visoje Lietuvoje. 

Radijo stotis „Power Hit Radio“ jau septyniolika metų leidžia į eterį pasaulyje populiariausią ir klausomiausią šokių muziką ir supažindina klausytojus su perspektyviausiais ir talentingiausiais lietuviškos šokių muzikos kūrėjais. „Power Hit Radio" programoje – daugybė laidų, tarp kurių klausytojų labiausiai mėgstamos: „Šok į kelnes“, „Power hitai“, „Power popietė“ ir kitos. Radijo stotis „Power Hit Radio“ priklauso didžiausiai Lietuvoje žiniasklaidoj grupei TV3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų