REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
„Women in Biotech“ (nuotr. Organizatorių)

Spalio 6 dieną, 15 val. tiesiogiai Lietuvos laiku, antrąją virtualių renginių ciklo „Women in Biotech“ dalį pradės medicinos technologijų ekspertė, verslininkė, lektorė, filantropė, pažangių idėjų konferencijos „TEDx“ pranešėja Marissa Fayer, rašoma pranešime spaudai.

3

Spalio 6 dieną, 15 val. tiesiogiai Lietuvos laiku, antrąją virtualių renginių ciklo „Women in Biotech“ dalį pradės medicinos technologijų ekspertė, verslininkė, lektorė, filantropė, pažangių idėjų konferencijos „TEDx“ pranešėja Marissa Fayer, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

20-ies metų patirtį gyvybės mokslų sektoriuje turinti moteris – lyderė pasakos apie tai, kaip nevyriausybinės organizacijos veikia medicinos technologijų srityje, kokios galimybės gyvybės mokslų sektoriuje laukia moterų bei skatins lietuves prisidėti prie reikšmingų pokyčių tuose pasaulio taškuose, kur medicina ir švietimas sunkiai prieinami.

M. Fayer įkūrė ne tik konsultacijų kompaniją „Fayer Consulting“ medicinos technologijų srityje veikiančiam verslui, bet ir ne pelno siekiančią organizaciją „HERHealthEQ“, orientuotą į moterų sveikatos gerinimą visame pasaulyje. Ji taip pat aktyviai dalyvauja įvairiose mentorystės ir sveikatingumo skatinimo programose, vykdomose Afrikoje, Lotynų Amerikoje bei daugybėje kitų besivystančių pasaulio šalių, kur medicinos paslaugos nėra pasiekiamos lengva ranka. Spalio 6 dieną M. Fayer tiesiogiai kreipsis į lietuves, skatindama prisidėti prie pasaulio gerovei reikšmingo gyvybės mokslų sektoriaus. 

REKLAMA
REKLAMA

„Pasaulyje egzistuoja nemažai šalių, kuriose nekalbama apie pavojingas ligas, virusus, trūksta medicinos priemonių, o taip pat ir švietimo, kuris didintų sąmoningumą. Gyvybės mokslai yra ta sritis, kurioje save gali atrasti bene kiekvienas, norintis prisidėti prie geresnio pasaulio kūrimo. Mums reikia kuo daugiau specialistų, mokslininkų, entuziastų, kurie padėtų žmonijai atsikratyti tokių ligų, kaip COVID-19 ar vėžys, kurtų darnią ir sveiką, mediciniškai išprususią visuomenę“, – sako M. Fayer.

REKLAMA

Pranešėja pastebi, kad gyvybės mokslų industrija Lietuvoje kasmet ūgteli maždaug po 25 proc., todėl kartu su platformos „Women in Biotech“ organizatoriais – Lietuvos biotechnologų asociacija – skatina Lietuvos studentes, verslininkes, inžinieres bei mokslininkes realizuoti save gyvybės mokslų srityje ir kviečia prisidėti prie pagalbos tiems, kuriems labiausiai jos reikia.

„Pasauliui susiduriant su pandemija, suvienyti jėgas – itin svarbu. Tikiu, kad Lietuvoje yra gabių ir motyvuotų specialistų, su kuriais galėsime kartu tirti įvairias ligas, skatinti medicininį švietimą, prisidėti prie inovacijų plėtros bei sveikatos sistemos tobulinimo. Kai kuriems būsimiems specialistams bei tiems, kurie jau dirba šiame sektoriuje, ar juo domisi, reikia postūmio, motyvacijos ir suteiktų galimybių. Apie tai ir kalbėsime virtualaus renginio metu, nes lietuviai turi žinoti, kad jie gali tapti reikšminga svarbių pokyčių pasaulyje dalimi“, – įžvalgomis dalijasi M. Fayer.

Virtualių renginių ciklas „Women in Biotech“ vyksta rugsėjo 29 – spalio 20 dienomis. Iniciatyvos partneriai ir rėmėjai: JAV ambasada Lietuvoje, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA), VšĮ „Versli Lietuva“, „Thermo Fisher Scientific“, Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centras. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų