REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Laura Blaževičiūtė (LR prezidento kanceliarija, R. Dačkaus nuotr.)

Pirmadienio vakarą į Lietuvą pirmąkart atvyko Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir jo žmona Brigitte. Po oficialių susitikimų, Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė pakvietė E. Macroną ir jo žmoną šventinės vakarienės į Valdovų rūmus, kurios nepraleido ir kiti garbūs svečiai.

16

Pirmadienio vakarą į Lietuvą pirmąkart atvyko Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir jo žmona Brigitte. Po oficialių susitikimų, Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė pakvietė E. Macroną ir jo žmoną šventinės vakarienės į Valdovų rūmus, kurios nepraleido ir kiti garbūs svečiai.

REKLAMA

Iš viso vakarienėje dalyvavo 150 kviestinių svečių, tarp kurių – ir TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė, kuri tv3.lt atpasakojo savo įspūdžius.

Į šventinę vakarienę svečiai pakviesti rinktis nuo 20.30 val., o jos pabaiga buvo tik apie 1 valandą nakties. Tiesa, įspūdžiai – nepamirštami. Kaip teigė L. Blaževičiūtė, labiausiai jai įstrigo faktas, kad dėl pasaulyje susiklosčiusios situacijos dėl COVID-19, mūsų bendravimas itin pasikeitė, tad pabuvojimas visai kitokioje aplinkoje bei protokolų ir tradicijų žavesys būtent tokiu laikotarpiu, yra tiesiog nepamirštamas.

„Atsidurti tokioje aplinkoje buvo taip kitoniška, negu ką mes darėme paskutinį pusmetį, kai įsijungdavome „Zoom“ ar „Teams“ programas, ir greitai eidavome prie reikalo. O čia atsiduri vietoje, kurioje yra tam tikros taisyklės. Tas visas protokolas irgi yra didelis iššūkis, kuris reikalauja daug kantrybės ir atsidavimo savo pareigoms iš prezidentų“, – sakė L. Blaževičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasakojo TV3 generalinė direktorė, kiekvienas šventinės vakarienės svečias buvo oficialiai pristatomas. „Kiek žinau, iš viso buvo 150 svečių, ir kiekvienas jų buvo garsiai pristatomas – pasakomas jo vardas, pavardė, pareigos, ir tik tada jis įeina į salę, pasisveikina su prezidentais ir pirmosiomis poniomis. Vėliau svečias eina jau į kitą salę, kur vyko vakarienė, ir sėdasi prie savo staliuko. Bet juk mes, kiekvienas svečias, praėjome tik vienąkart, o prezidentams ir pirmosioms ponioms reikėjo sutikti visus 150 svečių“, – pastebėjo ji.

REKLAMA

Anot L. Blaževičiūtės, nori nenori, tai iškart norisi lyginti su skaitmeniniu pasauliu, prie kurio per pastarąjį pusmetį prisirišome dar labiau. „Iškart ėmiau vesti paralelę, kad į skaitmeninį pasaulį to niekaip neperkeltum. Ir taip žmonės prie tų ekranų užmiega – tikrai žinau kuriozinių situacijų, kur žmogus sėdi valdybos posėdyje, ir netyčia užmiega. O štai čia niekaip neužmigsi“, – su šypsena kalbėjo ji.

Šventės aprangos kodas buvo juodas kostiumas. Itin elegantiškai pasipuošusi žinoma moteris džiaugėsi, kad ilgai sukti galvos dėl aprangos neteko: „Tai reikalauja ilgos, puošnios suknelės. Man nebuvo sudėtinga rasti įvaizdį, nes tokią suknelę jau turėjau. Iškart kilo mintis, kad Valdovų rūmų aplinkai puikiai tiks linas, Ellos Tatarinovos suknelė, kuria ir pasipuošiau.“

REKLAMA
REKLAMA

Vakarienės metu L. Blaževičiūtei teko garbė sėdėti šalia E. Macrono personalo vadovo, kuris papasakojo, kaip stipriai dėl koronaviruso pandemijos pasikeitė ir oficialių Prancūzijos prezidento vizitų tvarka. 

„Jiems tai buvo pirmoji kelionė, pirmas vizitas į kitą šalį nuo gruodžio mėnesio. Jis pasakojo, kad šis susitikimas buvo kardinaliai kitoks, nes šiaip jie daug bendrauja su žmonėmis, vaikšto, fotografuojasi, o čia – visur kaukės, reikalavimas laikytis atstumo. Macrono personalo vadovas teigė, kad tokios taisyklės iš esmės keičia ir jų pačių elgesį“, – pasakojo L. Blaževičiūtė.

O štai pabendrauti su pačiu E. Macronu ir jo žmona Brigitte galimybę turėjo tik tie, kas sėdėjo prie jų staliuko. „Tai – mūsų pirmoji šalies pora, Valdas Adamkus, Dalia Grybauskaitė, Vytautas Landsbergis. Kaip supratau, tai labiausiai buvo dėl to, kad susirinko išties nemažai žmonių, o juk mes visi turime saugotis – ir patys, ir saugoti kitus“, – svarstė L. Blaževičiūtė.

Paklausta, kokį įspūdį jai paliko pirmoji Prancūzijos pora, TV3 generalinė direktorė išsakė tik komplimentus – susitikimas su jais išties paliko puikų įspūdį. „Šarmingi, laisvi, be galo elegantiški. Jautėsi, kad Macronas iš tiesų mėgaujasi tuo, ką daro, mėgaujasi kalbėjimu. Pati prancūzų kalbos nesuprantu, bet klausytis jos buvo tikrai yra malonu“, – pokalbį baigė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų