REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Princas Philip ir karalienė Elizabeth  (nuotr. SCANPIX)

94-erių karalienė Elizabeth II jau kuria planus kalėdiniam laikotarpiui, tačiau iš savo pavaldinių sulaukė netikėto protesto.

5

94-erių karalienė Elizabeth II jau kuria planus kalėdiniam laikotarpiui, tačiau iš savo pavaldinių sulaukė netikėto protesto.

REKLAMA

Sandringhamo rezidencijoje Kalėdas norinti leisti karalienė įsakė, esą jos pavaldiniai ir rezidencijos darbuotojai per Kalėdas privalėtų izoliuotis kartu su ja, t. y. net ir po darbo jiems nebūtų leista grįžti namo, rašoma anglija.today portale.

Apytikriai 20 darbuotojų komanda sulaukė žinios, kad jie turėtų izoliuotis kartu su karaliene, princu Philipu ir keletu kitų karališkosios šeimos narių. Komandą sudaro valytojai, skalbėjos ir techniniai priežiūros darbuotojai. Jiems su karaliene tektų užsidaryti net keturioms savaitėms, t. y. visam šventiniam laikotarpiui.

Jiems namo nebūtų leidžiama eiti dėl to, kad atgal į karališkųjų rūmų rezidenciją nebūtų parneštas koronaviruso šešėlis. Panaši situacija jau buvo pavasarį, kai keletas pagrindinių Windsoro pilies darbuotojų izoliavosi kartu su karaliene.

REKLAMA
REKLAMA

Sandringhamo rezidencijoje Kalėdas karalienė švenčia jau dešimtis metų. Tačiau darbuotojams užprotestavus ir atsisakius dirbti šventiniu laikotarpiu, gali būti, kad pirmą kartą per 33 metus karalienė Kalėdas privalėtų sutikti Windsoro pilyje.

REKLAMA

Karalienės pavaldiniai tariasi su pagrindine jos patarnautojų komanda, kuri galėtų nuolat būti su ja abiejose rezidencijose. Vadinasi, karalienė nuolat galėtų keliauti su tais pačiais darbuotojais, nesibaimindama, kad šie galėtų užsikrėsti pavojingu virusu.

Karališkajai aplinkai artimas šaltinis teigė, kad toks komandos protestas itin nepatiko karalienei. Esą jos pavaldiniai privalo jai būti lojalūs, tačiau darbuotojai mano, kad šįkart karalienė peržengė visas ribas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų