REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Kepti burokėliai (nuotr. Organizatorių)

Praėjusio sekmadienio TV3 televizijos laidos „La maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius lankėsi „Sofos ūkininkų“ ūkyje. Laidos šefai bei ypatingo ūkio savininkai dalinosi gardžiomis, nesudėtingai paruošiamų patiekalų iš daržovių idėjomis ir patarimais.

6

Praėjusio sekmadienio TV3 televizijos laidos „La maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius lankėsi „Sofos ūkininkų“ ūkyje. Laidos šefai bei ypatingo ūkio savininkai dalinosi gardžiomis, nesudėtingai paruošiamų patiekalų iš daržovių idėjomis ir patarimais.

REKLAMA

Ūkininkai augina ne tik paprastas daržoves, bet ir spalvotus burokėlius, pankolius, arbūzus bei turi daug pomidorų rūšių. Šiomis gėrybėmis ūkininkai ir prekiauja, tad daugelis gali pasidžiaugti spalvingais ir gardžiais vaisiais bei daržovėmis.

Antrasis laidos šefas Tomas ruošė išskirtinį, vasariškai spalvingą rudens daržovių ragu. Ragu yra iš viduržemio regiono atkeliavęs ruošimo būdas, kai produktai yra lėtai ir ilgai troškinami.

Talentingasis laidos šefas Vylius ruošė gardžią keptų baklažanų užtepėlę.

Laidos viešnia Eglė dalinosi gardžių orkaitėje keptų įvairiaspalvių burokėlių receptu. Šiam patiekalui nereikia įmantrių ingredientų, bet čia čiobrelis labai svarbus. Eglė pamini, kad būtent čiobrelis ir burokėliai yra tobulas derinys. Šį patiekalą labai paprasta paruošti, o labai gardu skanauti. Beje, dar ir nekeptus burokėlius galima pagardinti fetos sūriu ar kitu mėgstamu, špinatais, salotomis ir skanauti kaip pagrindinį patiekalą.

REKLAMA
REKLAMA

Keptų baklažanų užtepėlė

Ši užtepėlė dar vadinama „baba ganoush“ yra libanietiškos virtuvės šedevras, tad tai puikus būdas savo virtuvėje išbandyti nesudėtingą kitos virtuvės patiekalą. Labai tinka tiekti su pitos bandelėmis, morkų ar kitų daržovių lazdelėmis.

REKLAMA

Receptą pamatykite čia

Rudens daržovių ragu

Šios daržovės nebūna minkštos ar košės konsistencijos, o traškios viduje, tad išsaugo savo natūralų traškesį, būtent dėl to jas taip gardu skanauti.

Receptą pamatykite čia

Orkaitėje kepti įvairiaspalviai burokėliai

 

Šie kepti burokėliai tinka tiek kaip garnyras, tiek kaip pagrindinis patiekalas lengvai vakarienei. Jie taip pat puikiai dera salotose, pvz. sumaišykite juos su špinatais (ar kitokiais žalumynais), fetos sūriu bei skrudintomis moliūgų sėklomis.

Receptą pamatykite čia

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų