REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
Dilano Dampella Gamage sūnaus gimtadienis (tomasfoto.lt)

Jau dešimtmetį Lietuvoje gyvenančiam virtuvės šefui iš Šri Lankos Dilanui Dampella Gamage rugsėjis – ypatingas mėnuo. Būtent prieš metus jam gimė sūnus Neidas, tad sekmadienį jis sukvietė būrį draugų į Kaune esantį „Bernelių užeigos“ restoraną, kuriame paminėjo ypatingą šventę, rašoma pranešime spaudai.

36

Jau dešimtmetį Lietuvoje gyvenančiam virtuvės šefui iš Šri Lankos Dilanui Dampella Gamage rugsėjis – ypatingas mėnuo. Būtent prieš metus jam gimė sūnus Neidas, tad sekmadienį jis sukvietė būrį draugų į Kaune esantį „Bernelių užeigos“ restoraną, kuriame paminėjo ypatingą šventę, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

TV3 televizijos žiūrovams puikiai pažįstamas virtuvės šefas Dilanas Dampella Gamage neslepia, jog Lietuva – jo mylima šalis.

Iš Šri Lankos kilęs vyras čia atvyko dėl meilės ir šiandien turi ne tik perspektyvų darbą penkių žvaigždučių viešbučio restorane, sėkmingą televizijos laidų vedėjo patirtį, bet ir šeimą. Prie metus jo ir lietuvaitės Renatos namus aplankė gandrai – pora susilaukė pirmagimio Neido.

„Negalvojau, jog tėvystė taip pakeis mano gyvenimą. Tie metai bėga išties greitai, atrodo, jog dar ką tik jis buvo visai mažiukas, o dabar – jau bėgioja ir bando tarti pirmuosius žodžius. Tik gimus vaikui galima suprasti, kas iš tikro yra meilė ir atsakomybė už kitą, nes tas mažas žmogutis yra pilnai priklausomas nuo tavęs. Sūnus man yra didžiausia laimė ir esu be galo dėkingas mylimajai Renatai už šią gyvenimo dovaną“, - jautriais žodžiais dalinasi Dilanas.

REKLAMA
REKLAMA

Šventėje netrūko artimų Dilano ir Renatos šeimos narių, draugų bei kolegų. Virtuvės šefas atvirauja, jog didelis atstumas ir COVID-19 pandemijos sukelta padėtis pasaulyje apribojo galimybę į šventę atvykti jo tėvams, tačiau didžiausi sveikinimai anūkui iš Šri Lankos keliavo nuotoliniu būdu.

REKLAMA

„Žinoma, jog pasiilgau gimtojo krašto, Šri Lankoje nebuvau jau keletą metų, tačiau Lietuva yra mano namai ir be galo noriu, jog šią šalį aplankytų tėvai, giminės. Turėjome minčių į Šri Lanką vykti pavasarį, tačiau dėl karantino teko planus atidėti. Kad ir koks atstumas mus beskirtų, palaikome labai artimą ryšį, dažnai susiskambinam vaizdo skambučiais ir vilties netrukus susitikti gyvai neprarandame“, - pasakoja Dilanas.

Neatsitiktinai buvo pasirinkta ir šventės lokacija – Kaune esantis lietuviškos virtuvės restoranas „Bernelių užeiga“. Dilanas niekada neslėpė, jog be galo dievina šio krašto kulinariją, o ypatingai vasaromis keliaudamas su TV projektu „Maisto kelias“ jis atrado ne vieną unikalų Lietuvos kampelį, ragavo ne vieną lietuvišką patiekalą ir net pats išbandė sviesto, duonos ar sausainių gamybą.

REKLAMA
REKLAMA

Dilano sūnaus gimtadienio proga „Bernelių užeigos“ virtuvės šefai lepino svečius gardžiomis vaišėmis, restorano konditeriai iškepė pasakišką šventinį tortą, o „Baltos pievos“ dekoratorė Vaida Juodė pasirūpino stilingu ir žaismingu erdvės dekoru.

„Nors gyvendamas toli nuo gimtinės stengiuosi nepamiršti savo šaknų, šrilankietiškos kultūros ar tradicijų, tačiau be galo myliu Lietuvą ir jos virtuvę. Todėl net simboliškai gimtadienio šventės vietai buvo pasirinktas lietuviškų patiekalų restoranas „Bernelių užeiga“. Noriu, jog mano sūnus augtų kaip pilnavertis šios šalies pilietis ir pažintų Lietuvos kultūrą. O būdamas virtuvės šefu, puikiai žinau, jog kultūrą geriausia pažinti per maistą“, - teigia Dilanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiau nei du dešimtmečius gyvuojantis restoranas „Bernelių užeiga“ kasdien džiugina klientus tradiciniais lietuviškos virtuvės patiekalais, gilia senove bei tautine dvasia alsuojančia aplinka, kuri užsieniečiams kelia susižavėjimą, o lietuviams – pasididžiavimą savąja kultūra. Pramogų netrūksta ir mažiesiems restorano svečiams, o Kaune Šilainiuose tam įkurtas net specialus vaikų žaidimų kambarys, dekoruotas paties restorano šeimininko.

„Erdviame vaikų žaidimų kambaryje pūpso didžiulis ąžuolas, slepiantis gyvūnėlius ir įvairius miško gyventojus. Kambario lubos nusėtos žybsinčių žvaigždžių ir debesų atkartodamos dangų, tad atmosfera išties pasakiška. Ją kūrė pats restorano „Bernelių užeiga“ savininkas, kuris užaugino net tris vaikus ir jau džiaugiasi anūkais. Kambaryje yra laipynių erdvė, mini atrakcijos, scena, specialus meniu vaikams ir ypač didžiuojamės savo konditerijos gaminiais, kuriuos pamėgsta mažieji smaližiai ir jų tėveliai, mat desertų gamybai naudojame tik natūralius ingredientus, sviestą, grietinėlę, uogas bei profesionaliai ir individualiai dekoruojame tortus pagal tėvelių ar vaikų norus“, - teigia restorano „Bernelių užeiga“ rinkodaros vadovė Vaida Mažeikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų