REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visą praėjusią savaitę viešojoje erdvėje plačiai aptarinėtas dviejų garsių šeimų skandalas, kurio įkarštyje atsidūrė Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis bei broliai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai.

Visą praėjusią savaitę viešojoje erdvėje plačiai aptarinėtas dviejų garsių šeimų skandalas, kurio įkarštyje atsidūrė Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis bei broliai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai.

REKLAMA

Kadangi tema, kurią palietė muzikantų šeima – seksualinė prievarta – yra labai jautri, visuomenė tarsi išsiskaldė į dvi puses. Vis dėlto visai neseniai E. Jennings prabilo apie tai, ko nežinojo daugelis.

Moteris naujienų portalui 15min.lt pripažino vaikystėje patyrusi seksualinį smurtą, kai 2 nepažįstami suaugę vyrai, ją, dar 13-metę, kėsinosi išprievartauti. Tiesa, kaip dainininkė pasakojo portalui, viskas baigėsi gerai. „Manęs neišprievartavo, bet ši trauma lydi visą gyvenimą ir man vis dar skaudu tai prisiminti“, – sakė Erica.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad Jurgis ir Erica apie prievartą ir jos aukas buvo prabilę dar praėjusią savaitę, pasidalinę socialinėje erdvėje vaizdo įrašu.Ketvirtadienio vakarą Jurgis ir Erica vėl kreipėsi į savo sekėjus ir žmones, kurie seka šią situaciją. Jie dar kartą paaiškino, kodėl taip sureagavo ir į ką norima atkreipti dėmesį.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes suprantame, kas čia per šaršalas ir ant kiek jums yra nepatogu. Suprantame, kaip nepatogu dėl to yra Lavrinovičių šeimai ir mums dėl to yra nuoširdžiai apmaudu. Patikėkite, mums taip pat nėra patogu, bet mes kažkodėl nekalbame apie seksualinio ir kitokio smurto aukas – moteris. Mums tai yra be galo svarbu“, – vaizdo įraše prabilo muzikantas J. Didžiulis.

REKLAMA

E. Jennings tikino, kad net trečdalis moterų Lietuvoje patiria seksualinį ar fizinį smurtą. Pora aiškino, kad kalba – apie šimtus tūkstančių moterų, kurios nedrįsta kalbėti šia tema.

„Mūsų problema nėra su broliais Lavrinovičiais. Problema yra su „Telia“, kuri buvo apsiskelbusi, kad labai tiki socialine atsakomybe, rodo sąmoningumą, bet negalėjo parodyti jautrumo būtent šiuo klausimu. Žmonės sako, kad čia yra herojai. Aš tikiu, kad jie gali būti geri bičai, gali būti, tačiau tam tikram segmentui, tam tikrai daliai žmonių tai yra skausminga, nes siunčiamas signalas, kad niekam nerūpi, niekas nežiūri rimtai į smurtą prieš moteris“, – aiškino muzikantas.

REKLAMA
REKLAMA

Erica tikino, kad tam, jog moterys išdrįstų kalbėti nepatogiomis temomis, kurios liečia smurtą, jos turi jausti, kad bus išgirstos ir pastebėtos. Pora taip pat tikina, kad apie pusė Lietuvos žmonių mano, kad „kai įvyksta seksualinio ar kitokio smurto atvejis, tai yra moterų ar moters kaltė“.

„Reikia pokyčių mūsų galvose, kad merginoms būtų lengviau pasisakyti. <...> Mūsų pareiga yra, kad joms būtų truputį patogiau. Daug kas rašė, kad Didžiuliui reikia populiarumo. Klausimas – ar mums reikia šito populiarumo? Ar tai padės mums? Mes sau darome „meškos paslaugą, – nuogąstavo Jurgis. – Jų (Lavrinovičių – aut. past.) reputacija, istorija turi tokį kabliuką. Jiems dėl to reikia atsakingai elgtis. Aš manau, kad jei jie dirbtų šioje srityje, gal kažkas galėtų atsitikti. Faktas, kad jie turi suprasti, jog kai kam jie yra herojai. Kai kam tas heroizmas turi kažkokią papildomą istoriją.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų