REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Justina Gafaro (nuotr. asm. archyvo)

Vizažistės bei grožio salono savininkės Justinos Gafaro vardą žino daugybė sostinės moterų. Jai ir jos komandai savo grožį patiki tiek garsenybės, tiek ir visos tos, kurios nori tarsi žvaigždės makiažo. Tiesa, jau kurį laiką Justinos gyvenimas yra kitoks.

12

Vizažistės bei grožio salono savininkės Justinos Gafaro vardą žino daugybė sostinės moterų. Jai ir jos komandai savo grožį patiki tiek garsenybės, tiek ir visos tos, kurios nori tarsi žvaigždės makiažo. Tiesa, jau kurį laiką Justinos gyvenimas yra kitoks.

REKLAMA

Retai interviu dalijanti moteris atvirai naujienų portalui tv3.lt papasakojo, kaip dukrelės Medos gimimas pakeitė jos gyvenimą, su kokiais iššūkiais jai dabar tenka susidurti ir kaip net turėdama kalnus veiklų ir būdama mama, Justina ir toliau sugeba išlikti tokia žavinga.

Dukrelės gimimas pakeitė prioritetus

Justina pasakojo, kad tapusi mama suvokė, jog darbas nebegali būti prioritetas, tad žinoma moteris sumažino savo darbų kiekį ir dėmesį skyrė vaikui. 

„Vis dėlto visai atsisakyti savęs, t.y. savo veiklos bei pomėgių aš negaliu – stengiuosi palaikyti balansą. Pastebėjau, kad jei esu pilnai pasinėrusi į motinystę, aš prarandu save pačią, tad kol Meda buvo visai kūdikis, aš bent kartą per savaitę stengdavausi išeiti kelioms valandoms į darbą. Tai padėdavo man pasikrauti emocinių jėgų ir prablaškyti mintis“, – atviravo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, kaip viską spėja, Justina prabilo apie neseniai išmoktą svarbią pamoką: „Svarbiausia nesistengti visko aprėpti pačiai – namuose paprašyti pagalbos močiučių (jau net nekalbu apie vyrą, vyras – lygiavertis tėtis, kaip ir mama). Darbe pasisamdžiau asistentę, kuri atlieka visus darbus, kurių nespėju nudirbti pati. Laikui bėgant supranti, kad dažnais atvejais kiti žmonės tam tikrus darbus atliks net ir geriau bei greičiau.“

REKLAMA

Žinoma, kaip ir visiems žmonėms, taip ir Justinai pasitaiko dienų, kai, atrodo, viskas slysta iš rankų. Dažniausiai jos užklumpa po didelio kiekio užsakymų, kursų bei seminarų. 

„Po didelio kiekio darbų man reikia savaitės atsigauti, pabūti namuose, išjungti telefoną. Gal kam gali atrodyti, kad savaitė – labai didelė prabanga, tačiau būtent po makiažo kursų jaučiuosi labai save išdalinusi – manyje nelieka nė kiek energijos, atrodau tarsi išspausta citrina. Tačiau tokia yra kaina mylimos veiklos, nes kai myli – save atiduodi negailėdamas“, – atviravo ji.

REKLAMA
REKLAMA

O štai motinystė kaip reikiant pakeisti J. Gafaro įprastą gyvenimą. Anot žinomos moters, motinystė jai parodė, kaip viskas gyvenime yra trapu. „Tapau daug atsargesnė, dažnai stresuoju, baiminuosi, svarstau, ar viską gerai padariau. Tas stresas paveikia ir santykius – anksčiau, prieš vaiką, atrodo, visai nebuvo dėl ko pyktis, o dabar atsiranda kasdieniai buitiniai nesutarimai, tačiau mes jų nesureikšminame ir paburbėję iškart pamirštame. Vyras sako, kad jam net patinka, kaip po gimdymo aš viską pamirštu (šypsosi). Auginant mažylę visos problemos tampa nematomos, nes mūsų dėmesio centre – Meda“, – pasakojo vizažistė.

J. Gafaro pridėjo, kad dabar jos ir mylimojo santykiai tapo netgi dar stipresni: „Meda į mūsų santykius atnešė dar didesnę ramybę, pastovumą, sugebėjimą džiaugtis paprastais dalykais, tokiais kaip pasivaikščiojimas lauke ar tiesiog gražus oras.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvardijo pagrindines savo grožio paslaptis

Kai kurios moterys, tapusios mamomis save pamiršta, o štai Justina, panašu, tik dar labiau pražydo – faktą, kad motinystė suteikė daugiau pasitikėjimo savimi, pripažįsta ir pati. 

„Tapus mama tikrai tapau labiau pasitikinti savimi, tačiau pastebiu, kaip gimdymas  paveikia kūną, odą, plaukus. Tenka daugiau stengtis, kad atrodytum taip, kaip tau patinka pačiai. Tačiau vienintelė „paslaptis“, kaip man pavyksta neužsibūti susivėlusiai išterliotame chalate yra ta, kad man visuomet nuo mažumės gražinimasis teikė didžiulį malonumą. Susitvarkiusi plaukus, gražiai apsirengusi bei pasidažiusi aš jaučiuosi taip, tarsi galėčiau kalnus nuversti. Turiu draugių, kurioms savęs puoselėjimas yra prievolė ar net katorga ir aš jas suprantu – visi juk esame skirtingi“, – patirtimi dalijosi žinoma moteris.

REKLAMA

Paprašyta įvardyti savo labiausiai nepakeičiamą grožio ritualą, J. Gafaro atviravo, kad tai – efektyvi odos priežiūra namuose.

„Nepraleidžiu jokio odos puoselėjimo žingsnio – nuo valymo iki maitinančios apsaugos. Taip pat mane priverčia labai gerai jaustis įdegis. Tačiau būtinai – saugus! Nevaikštau į soliariumus, taip pat ilgai nesideginu saulėje. Vietoje to renkuosi profesionalų purškiamą įdegį grožio salone – su bronziniu kūnu iškart jaučiuosi geriau“, – sakė ji.

Būtent sveiką ir gražią odą Justina akcentuoja ir tada, kai prabyla apie kasdienį makiažą: „Visų svarbiausia patarčiau klausytis savo kosmetologės ir atlikti pilną odos priežiūros rutiną, ir tik tada į pagalbą griebtis makiažo. Svarbiausia – sveika oda, tvarkingi antakiai bei plaukai. Na, o jei norisi greito „prikėlimo“ veidui, rekomenduočiau naudoti mineralinę pudrą arba bb/cc kremą bei bronzerį arba skaistalus. Pirmasis produktas sulygins odos toną, o bronzeris arba skaistalai suteiks odai gyvybingumo.“

REKLAMA

Justina neslėpė, kad visuomet stengiasi dėmesį atkreipti ir į sveiką mitybą bei sportą, tačiau gimusi dukrelė kiek viską pakoreagavo. „Stengiuosi valgyti įvairiai, į savo racioną įtraukti žalumynus bei daržoves, įvairią žuvį bei mėsą. Be galo mėgstu makaronus, tad visą gyvenimą kovoju su šiuo pomėgiu. Man labai svarbu valgyti ne tam, kad sulieknėčiau, o tam, kad būčiau sveika ir kūnas gautų visas reikalingas medžiagas“, – sakė Justina. 

„Iki vaiko sportuodavau bent 3 kartus per savaitę, tačiau dabar tuo pasigirti, deja, negaliu. Mano Meda yra jautrus vaikas – jau pusantrų metų su vyru neturime normalaus miego, tad neišsimiegojusi aš neturiu jėgų sportui. Tikiuosi, kad su paskutiniu augančiu dantuku bemiegės naktys pasibaigs ir mes vėl galėsime džiaugtis ramiomis naktimis“, – pridėjo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, tie, kas ištikimai seka vizažistę socialiniuose tinkluose, gali pastebėti, kad ji itin myli madą. Vis dėlto, kad turėtų tokį puikų stilių, žinoma moteris neslėpė kartais besikreipianti ir į savo srities profesionalus, pavyzdžiui, stilistę Iriną Cybiną.

„Aš labai mėgstu gražiai rengtis, tačiau suprantu, kad negaliu visose srityse būti profesionalė. Tad labai mėgstu pasinaudoti savo sritį išmanančių specialistų pagalba. Irina man padeda susikurti stilingus derinius su mano turimais drabužiais. Na, o pati įkvėpimo semiuosi ne iš kur kitur, o iš „Instagram’o“. Tai – puiki platforma sekti savo mėgstamas fashionistas, tad visus į akį kritusius derinius išsisaugau į archyvą“, – savo patarimais pasidalijo Justina.

Ne paslaptis, kad moterims neretai sunku save priimti tokias, kokiomis yra, vis dėlto Justina įsitikinusi, kad viskas priklauso nuo prabėgusių metų ir požiūrio. „Aš nemanau, kad turiu kompleksų – jie su metais tiesiog kažkur dingsta. Gyvenimiška patirtis tiesiog daro savo, ir pradedi suvokti, kad nieko tobulo šiame pasaulyje nėra. Na, gal išskyrus vaikus (šypsosi). Kasdienius reikalus tvarkyti išeinu be makiažo, su sportiniais drabužiais. Į darbą – puošiuosi. Jaučiuosi gerai abiejuose amplua“, – pokalbį baigė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų