REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų prestižinių „Emmy“ televizijos apdovanojimų teikimo ceremonija bus visiškai kitokia nei įprastai – joje nebus nei raudonojo kilimo, nei daugybės garsenybių, nei „Sostų karų“.

Šių metų prestižinių „Emmy“ televizijos apdovanojimų teikimo ceremonija bus visiškai kitokia nei įprastai – joje nebus nei raudonojo kilimo, nei daugybės garsenybių, nei „Sostų karų“.

REKLAMA

Tai bus pirmoji Holivudo apdovanojimų ceremonija nuo koronaviruso pandemijos pradžios.

Dėl pandemijos gyvenimas Holivude radikaliai pasikeitė, sustojo daugybės televizijos laidų ir serialų gamyba, nors daugelio pasaulio šalių žiūrovai dėl karantino praleido daug laiko juos žiūrėdami.

72-ąją „Emmy“ apdovanojimų ceremoniją, kuri sekmadienį bus transliuojama gyvai iš Los Andželo, ves komikas Jimmy Kimmelas. Tačiau dėl Los Andžele paskelbto karantino salėje žiūrovų nebus, o apie pergales išgirdę apdovanojimų laureatai švytės iš džiaugsmo saugiai sėdėdami savo namuose.

Maždaug 130 pretendentų į apdovanojimus buvo išdalintos kameros, kad jie pritvirtintų jas savo aplinkoje, raginant kūrybiškai pasiruošti padėkos kalboms. Ryškiausioms žvaigždėms siūloma vietoje įprastų smokingų ir vakarinių suknelių pasirinkti pižamas.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiemet apdovanojimų šou reitingai krenta... Tai yra mažų mažiausiai galimybė viską pakeisti – surengti tokią apdovanojimų ceremoniją, kokios dar niekad nebuvo“, – sakė svetainės „IndieWire“ apie apdovanojimus rašanti redaktorė Libby Hill.

REKLAMA

„Net jeigu sekmadienio vakaras bus visiška katastrofa, tai bent jau bus įdomi katastrofa. Ir tai yra tikrai viskas, ko galima norėti 2020-aisiais“, – kalbėjo ji.

Šiemetinių apdovanojimų favoritas – HBO serialas „Stebėtojų lyga“, novatoriška komikso ekranizacija, pretenduojanti net į 26 prestižinius „Emmy“ apdovanojimus, pirmiausia mini serialo kategorijoje.

Dar praėjusį spalį pradėtas rodyti ateitį nuspėjęs serialas pasakoja apie JAV gyvuojantį rasizmą, policijos smurtą ir net apsauginių kaukių dėvėjimą. Jis sulaukė gerų vertinimų iš žiūrovų ir kritikų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak L. Hill, „Stebėtojų lyga“ labai tiksliai nupasakojo daugybę dalykų, net tuos, kuriuos išgyvename dabar.

„Manau, kad žmonėms gali nusibosti „Stebėtojų lygos“ pavadinimo kartojimas“ skelbiant apdovanojimus ceremonijoje, sakė ji.

„Paskutinė galimybė“

Pasibaigus rekordinį skaičių „Emmy“ apdovanojimų pelniusiam HBO fantastiniam epui „Sostų karai“, šiemet numatoma įtempta kova draminių serialų kategorijoje.

„Koks palengvėjimas HBO, kad jų „Paveldėjimas“ smogė tinkamu metu“, – rašė svetainės „Deadline“ apžvalgininkas Pete'as Hammondas.

Serialas apie įtakingos šeimos vidaus kovas, siekiant kontroliuoti žiniasklaidos imperiją, jau po pirmojo sezono buvo nominuotas 18 „Emmy“ statulėlių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis varžosi su tokį patį skaičių nominacijų turinčia kriminaline drama „Ozarkas“, per visą savo gyvavimą surinkusia daugybę nominacijų, bet desperatiškai siekiančia iškovoti nors vieną svarbų „Emmy“ apdovanojimą.

Apdovanojimų taip pat tikisi serialas apie britų karališkąją šeimą Karūna“ ir „Žvaigždžių karų“ mokslinės fantastikos pasauliui priklausantis populiarus serialas „Mandalorietis“, jau turintis penkis „Emmy“ techninėse kategorijose.

Komedijų kategorijose pagrindiniai varžovai serialas „Nuostabioji ponia Maisel“, apie 6-o dešimtmečio namų šeimininkę, tapusią komike, ir kanadiečių televizijos komedija „Schitt's Creek“ apie sukčių apgautą turtingą šeimą, priverstą gyventi nugyventame motelyje.

REKLAMA

Kanadiečių komedijos pirmieji keturi sezonai nebuvo nominuoti nė vienam „Emmy“, tačiau po to, kai serialą pradėjo rodyti „Netflix“, paskutinis serialo sezonas sulaukė kritikų susidomėjimo.

Balsuojantys dėl „Emmy“ laureatų „žino, kad tai serialui paskutinė galimybė“, sakė P. Hammondas.

Atsitiktinumas

Iš daugiau kaip 100 aktorių, šiemet nominuotų apdovanojimams dramos, komedijos, mini serialo ir televizijos filmo kategorijose, daugiau nei trečdalis yra juodaodžiai. Tai naujas rekordas „Emmy“ apdovanojimų istorijoje.

Sekmadienį kartu su „Emmy“ laureatais už pasiekimus bus pagerbtas aktorius, režisierius ir prodiuseris Tyleris Perry.

REKLAMA

Šis afroamerikietis pramogų pasaulio magnatas, pasisakantis už didesnę įvairovę kine, šiemet apmokėjo nuo policijos smurto žuvusių juodaodžių, tarp jų ir George'o Floydo, laidotuvių išlaidas.

Kovos su rasizmu tema neturėtų būti pamiršta per visą apdovanojimų vakarą, daugumai liberaliomis pažiūromis garsėjančio Holivudo žvaigždžių su nerimu žiūrint į JAV prezidento Donaldo Trumpo siekį likti šiame poste dar vienai kadencijai.

Pandemija taip pat nebus užmiršta.

Pretendentams į apdovanojimus suteikta „precedento neturinti laisvė“ kalbėti iš jų pasirinktos vietos, todėl ceremonijos laureatų kalbos žada malonių netikėtumų.

„Tai atsitiktinumas, – sakė P. Hammondas. – Tai dalykas, kurio negali nuspėti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų