REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Irina Cybina (nuotr. Instagram)

Su pirmosiomis rugsėjo dienomis į Lietuvą atėjo ir kur kas vėsesni, rudeniški orai. Tiesa, daugybė mados mylėtojų tuo džiaugiasi – būtent dabar prasidės drabužių sluoksniavimas, o savo spintą bus galima papildyti naujais, akį traukiančiais aksesuarais.

21

Su pirmosiomis rugsėjo dienomis į Lietuvą atėjo ir kur kas vėsesni, rudeniški orai. Tiesa, daugybė mados mylėtojų tuo džiaugiasi – būtent dabar prasidės drabužių sluoksniavimas, o savo spintą bus galima papildyti naujais, akį traukiančiais aksesuarais.

REKLAMA

Kaip neprašauti ir savo įvaizdį susikurti nesunkiai, naujienų portalo tv3.lt skaitytojams patarė viena žinomiausių Lietuvos stilisčių, Irina Cybina. Žinoma moteris ne tik atskleidė visas šio sezono tendencijas, bet ir užsiminė apie tai, kad vakarėlyje pasipuošusi maža juoda suknele, tikriausiai, nieko jau nebenustebinsite – ją iš pirmosios vietos išstūmė kitas derinys!

Irina parduotuves jau po truputį užplūsta naujos rudens kolekcijos. Ką būtų galima pavadinti ateinančio sezono „must have“, t.y. kuo savo spintą turėtų papildyti kiekviena mados mylėtoja?

REKLAMA
REKLAMA

Dvieiliu ilgu paltu; batais su platforma; ilgu, plonu šaliku; ilgomis pirštinėmis iki alkūnių; megzta liemene; žvejo kepure; rankine su kutais.

Kokį viršutinį drabužį siūlytumėte rinktis šiam rudeniui?

Siūlyčiau rinktis iš dvieilio palto, bomberio, maxi ilgio palto bei odinio lietpalčio.

Kokius rudeninius batus siūlytumėte rinktis? 

Šį sezoną ypač aktuali avalynė kirstu priekiu. Taip pat – spalvotos odos ilgaauliai. Jie galėtų būti bordo, rudos, mėlynos spalvų. Taip pat šio sezono „must have“ yra ir masyvios platformos. Tai – labai patogi tendencija mūsų orams rudenį.

REKLAMA

 Į kokias rankines reiktų atkreipti dėmesį?

Aš rekomenduočiau rinktis struktūriškas rankines, kurios yra griežtos formos (pailgos arba „box“ tipo rankinės). Taip pat madingos ir minkštos odos, beformės rankinės ir delninės, tačiau jas prie kasdienio įvaizdžio priderinti yra sunkiau. Vienas iš rankinės akcentų šį sezoną  – kutai. Tiesa, ši tendencija bus aktuali ir tarp rankinių, ir tarp drabužių.

Kokios palvos dominuos šį sezoną?

Šis ruduo labai klasikinis, jo spalva ruda. Taip pat ir ryški žalia. O jas tarpusavyje labai lengva derinti – juk ir gamtoje žalia su ruda puikiai tinka. Pavyzdžiui, medis – žali lapai ir rudas kamienas yra vienas gražiausių derinių.

REKLAMA
REKLAMA

Kokių medžiagų drabužiai bus labiausiai „ant bangos“?

Ekologiška oda išlieka tope. Šį sezoną madingi visi iš jos sukurti drabužiai – sijonai, kelnės, lietpalčiai, marškiniai. Taip pat madingas ir kailis, bet nenatūralus – vis daugiau mados namų pereina prie dirbtinio kailio. Madingi lieka ir vilna bei kašmyras, bet tai daugiau ne tendencija, o rudens klasika.

Pastaruoju metu parduotuves užplūdo ir gyvūnų raštų drabužiai – ar šis raštas ir vėl grįžo į madą? O gal skubėti pildyti juo savo spintą nereikėtų?

Taip, gyvūno raštas, nuo kurio mes ilsėjomės vasarą, ir vėl grįžta. Bet tik gyvatės, zebro bei leopardo. Beje, leopardo raštą priskirčiau prie visiškai klasikinio. Jis niekada neišeina iš mados – svarbu yra tai, kaip jį derinate. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo klientėms visada patariu pradėti nuo aksesuarų. Tegul tai būna diržas, skarelės, rankinė ar madingo rašto bateliai. Šį sezoną aš išskirčiau gyvatės rašto batus, kelnes, diržus. Visas dėmesys – į apačią.

Kokius aksesuarus, akinius nuo saulės būtų verta rinktis?

Grandines. Tai – viena iš pagrindinių aksesuarų tendencijų. Tiek ant kaklo, tiek ir plonos grandinėlės akiniams. Akiniai rudenį dažniausiai jau nebedominuoja, tad klasikiniai variantai prie paltų puikiai tiks ir toliau.

Kokios tendencijos jau ims trauktis?

Bermudai, nes tai visai neprigijo. Taip pat ir šortų kostiumai, nes rudeniui nėra praktiški.

Rudenį atsiranda ir nemažai progų pasipuošti, prasideda įvairūs renginiai, vakarėliai – kokį įvaizdį patartumėte vakarėliui su draugais?

Amžina klasika – kelnių kostiumas su švarku. Jis iš pirmųjų vietų jau netgi išstumia mažą juodą suknelę. Svarbiausia, kokius aksesuarus pasirinksite prie kelnių kostiumo. Jeigu balti kedukai – tai drąsiai galima pasipuošti į vakarėlį. Jei aukštakulniai – net ir į operą ar teatrą. Tai – labai universalu, nes galima nešioti ir kelnes su palaidine, ar atskirai švarką prie džinsų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų