REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Neringa Šiaudikytė (Wesome nuotr.)

Dainininkė Neringa Šiaudikytė birželio pabaigoje sulaukė nemalonių naujienų – paaiškėjo, kad jai nustatytas koronavirusas. Ir nors dabar moteris jau seniai pasveikusi, ji neslepia – ši patirtis  privertė į viską žiūrėti kur kas atsakingiau.

5

Dainininkė Neringa Šiaudikytė birželio pabaigoje sulaukė nemalonių naujienų – paaiškėjo, kad jai nustatytas koronavirusas. Ir nors dabar moteris jau seniai pasveikusi, ji neslepia – ši patirtis  privertė į viską žiūrėti kur kas atsakingiau.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt JAV šiuo metu apsistojusi moteris atvirai papasakojo apie savo simptomus bei įspėjo tuos, kurie vis dar nesibaimina užsikrėsti.

N. Šiaudikytė pasakojo, kad birželio pabaigoje, kai sulaukė teigiamo koronaviruso tyrimo rezultato, buvo išties nustebinta. „Kadangi simptomai buvo panašūs į peršalimą, nemaniau, kad man koronavirusas. Kai gavau testo rezultatus, šiek tiek išsigandau. Natūrali reakcija. Tiesiog bijojau, kad situacija gali pasikeisti, atsirasti sunkumų kvėpuoti, bet, ačiū Dievui, persirgau gana lengvai“, – sakė ji.

Anot jos, šios ligos simptomai buvo būdingi peršalimui – bendras silpnumas, kaulų laužymas, temperatūra ir panašiai.

Tiesa, įdomu tai, kad apie tai, jog serga ne paprasčiausiu peršalimu, o koronavirusu, N. Šiaudikytė sužinojo jau tada, kai liga ėjo į pabaigą. „Rezultatų teko palaukti kelias dienas. Pasveikau per nepilną savaitę, bet nenoriu žmonių klaidinti, nes mano atvejis absoliučiai neturi nieko bendro su kito žmogaus patirtimi. Sunkiausia suprasti, kaip užsikrečiama – vienas žmogus prasirgs lengvai, kitas atsidurs ligoninėje. Saugotis tikrai reikėtų“, – įspėjo žinoma moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto supratusi, kad situacija yra išties rimta, Neringa laikėsi visų būtinų nurodymų: „Tik praėjus 10 dienų nuo ligos pradžios, pirmąkart galėjau išeiti iš namų. Tačiau tai leidžiama tik tada, kai bent 3 paskutines paras nebėra kosulio, temperatūros, slogos ar absoliučiai kažkokių ligai būdingų simptomų. Tačiau 14 dienų griežtai draudžiama turėti kontaktą su žmonėmis.“

REKLAMA

Paklausta, ar persirgusi šia liga, tapo atsargesnė, Neringa buvo atvira: „Žinoma, persirgus tikrai atsiranda dvigubai didesnis atsakomybės jausmas. Išgyvenau dėl žmonių, su kuriais kontaktavau pirmoje ligos stadijoje, kai jaučiausi dar gerai, ir nežinojau, kad sergu. Ačiū Dievui, visi pasidarė testus ir niekas nesusirgo. Visgi buvau užkrėsta kažkieno, kas žinojo ir nesisaugojo, arba nežinojo.“

N. Šiaudikytė pridėjo, kad šiuo laikotarpiu visiems norėtų palinkėti sąmoningumo bei neignoruoti to, kad virusas sklinda. „Ypač žmonėms Lietuvoje. Čia vis dar leidžiama burtis į tūkstantines žmonių mases, tačiau visgi ar sirgsite, ar ne,  priklauso nuo jūsų. Patarčiau vengti kontakto, o žmonės ir toliau susitikę bučiuojasi, glėbesčiuojasi. Tai virusas tikrai plis ir atvejų daugės kasdien. Patarčiau rūpintis savo imunine sistema – ypač dabar. Gerti daug šviežio imbiero su citrina, vengti cukraus ir kitų žalingų ypročių. Jaunų žmonių tarpe yra ir tokių, kada vos vos išsikapstoma iš šios ligos. Tiesiog sveikatos visiems ir sąmoningumo!“ – linkėjo dainininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų