REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Ingrida Kazlauskaitė ir Liveta Kazlauskienė (tv3.lt fotomontažas)

Dainininkė Ingrida Kazlauskaitė atvira – šią vasarą noru atostogauti nedega. Vis dėlto kartu tai ir puikus metas imti keisti savo mitybos įpročius, daugiau laiko skirti sau ir savo sveikatai.

17

Dainininkė Ingrida Kazlauskaitė atvira – šią vasarą noru atostogauti nedega. Vis dėlto kartu tai ir puikus metas imti keisti savo mitybos įpročius, daugiau laiko skirti sau ir savo sveikatai.

REKLAMA

Žinoma moteris naujienų portalui tv3.lt papasakojo, kaip stengiasi prižiūrėti savo kūno formas, kokių naujų įpročių stengiasi išsiugdyti bei su kokiais iššūkiais bandė savo organizmą supažindinti paauglystėje.

Šią vasarą ryžosi atsisakyti to, kam skyrė per didelę reikšmę gyvenime

I. Kazlauskaitė atviravo, kad šią vasarą nusprendė neatostogauti, mat pasaulyje susiklosčiusi situacija dėl koronaviruso jai kelia nerimą. 

„Prisipažinsiu – ši vasara man yra be atostogų. Bijau važiuoti net ir į pajūrį, bijau didelių susibūrimų vietų. Atsargiai renkuosi užsakymus, kur koncertuoti, dažniausiai tai būna tik privatūs vakarėliai. Bandau susigalvoti pramogų savoje aplinkoje – skaitau knygas, susitinku su draugėmis, kažką aplankau iš saviškių“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto kartu Ingrida šį laiką nusprendė išnaudoti tinkamai – ėmė skiepyti sau naujus sveikus įpročius. „Pagundos mane labai valdo saldumynų klausimu – man niekuomet nepavyksta jiems atsispirti. Mano didžiausia klaida yra tada, kai norėdama pavalgyti, vietoje to, kad kažką pasigaminčiau, arba kažkur nulėkčiau, jei esu ne namuose, čiumpu tai, kas visada yra po ranka – šokoladinį batonėlį“, – apie didžiausią savo mitybos trūkumą papasakojo ji.

REKLAMA

Tačiau tai suprasdama, Ingrida nusprendė, kad atėjo laikas pokyčiams: „Mano mityba ir visas jos racionas yra tikrai labai netvarkingas, tačiau kadangi dabar yra karščiai, kuriais aš labai džiaugiuosi, nes šiluma kaulų tikrai nelaužo, pradėjau skiepyti sau naują įprotį – ėmiau gerti daug vandens. Iki tol čia tikrai nebuvau pavyzdinga, o oda ir visa kita ėmė tai signalizuoti. Taip pat stengiuosi ir kuo įmanoma daugiau judėti – net ir žiūrėdama televizorių stengiuosi kažką veikti, pasitampyti. Neseniai vėl pradėjau savo vakarinius pasivaikščiojimus – nuėjau net 8 kilometrus. Primenu sau, kad reikia judėti.“

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat žinoma moteris neseniai nusprendė dar kai ką visiškai išbraukti iš savo mitybos raciono. Tai – saldūs gaivieji gėrimai. 

Nieko kažkokio ypatingo nedarau, tačiau pats oras ir klimatas diktuoja, kad norisi mažiau maisto, daugiau vandens. Taip pat atsisakiau gazuotų saldžiųjų gėrimų. Pradžioje to atsisakyti buvo sunku, nes labai mėgau „Coca cola“. Vos pavalgiusi turėjau įprotį jos ieškoti – ją buvau įpratusi turėti net ir autmobilyje, nepaisant to, kad tai visiškai beprasmiškas įprotis, o ir žalingas sveikatai. Vieną dieną nusprendžiau, kad gana, nes mano gyvenime šiam gėrimui suteikta pernelyg daug reikšmės. Ėmiau viską keisti vandeniu, todėl tų saldžių gėrimų nė nebenoriu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, turėdama laisvo laiko, Ingrida pati su mielu noru gamina: „Gaminti labai mėgstu, taip pat ir eksperimentuoti, o labiausiai mėgstu maistą ruošti savo mylimiems žmonėms. Man ypatingai gerai išeina pagaminti čili sriubą arba vištieną su ananasais. Ko nemoku gaminti, tai cepelinų, bet tikiuosi, kad iki to dar užaugsiu (juokiasi)“

Vis dėlto yra viena priežastis, dėl ko ji kartais tai daryti privengia. „Gaminti man patinka, bet kai yra vasara, ir mažai būnu namuose, stengiuosi per daug neprisigaminti. Žinoma, naminis maistas – pats sveikiausias, bet kai pasigaminu skaniai, tuomet vis persivalgau, o vėliau, kaip Garfildas, guluosi ant sofos..“ – besijuokdama sakė ji.

REKLAMA

Prisiminė laikus, kai paprotinti susiimti turėjo net mama Liveta

Ir nors dabar žinoma moteris savo organizmą pažįsta puikiai, taip buvo ne visuomet. Kalbėdama apie dietas Ingrida atviravo, kad nors dabar jų niekuomet nesilaiko, kai buvo paaugle, tą patirti teko.

„Niekuomet nebuvau viršsvorio turintis vaikas, bet taip, paauglystėje, bet eidama 16 metus, pradėjau save labiau apžiūrinėti. Stresavau, kad nebeįlendu į tuos rūbus, į kuriuos prieš 2 vasaras įlysdavau kuo puikiausiai. Žinoma, šeima mane paprotindavo, kad tai – normalu, kūnas keičiasi, auga, bręsta. Tačiau aš tai atmetinėdavau, o dar ir pakitusi hormonų veikla rodydavo, kad viskas nepatinka“, – prisiminė ji.

REKLAMA

Anot žinomos moters, ji staiga nusprendė nebevalgyti nei pusryčių, nei pietų, ėmė sportuoti, o dar į mokyklą ir iš jos važiuodavo dviračiu. Deja, netrukus prasidėjo bėdos – Ingridai nuolat būdavo silpna. Visa laimė, kad netrukus tai pastebėjo ir dainininkės mama, atlikėja Liveta Kazlauskienė.

„Galiausiai, kad nevalgau, pastebėjo ir mama. Ji mane paprotino užsiimti sportu, toliau važinėti dviračiu, tačiau nepamiršti ir pavalgyti. Žinoma, ji pasakė ir tai, kad moters organizmas nuolat kinta. O dar vienas jos argumentas buvo apie mano ilgus plaukus – ji paklausė, ką darysiu tada, kai ir toliau kūdinsiuosi, bet liksiu be plaukų, be nagų, ir man prasidės mažakraujystė? Taip ir baigėsi visi badavimai. Paauglystėje to protelio dar nebuvo tiek daug, o akys nuolat matydavo įvairius „Gelbėtojų“ serialus su Pamela Anderson. Tai tikrai trenkė per psichologiją“, – atviravo dainininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O štai dabar, nors įvairiausių dietų kupini socialiniai tinklai, Ingrida į visa tai stengiasi žiūrėti pro pirštus. „Būna, pamatau, kad „Facebook“ kolegos vis praneša apie savo dietas, dalijasi rezultatais. Man ši informacija nėra aktuali, nes aš save prižiūriu tiek, kad būčiau sveika, o mano mitybos įpročiai jau yra susiformavę. Net ir norėdama, aš daug neprisivalgau, nes yra tam tikras mano skrandžio tūris. Aš valgau dažniau, bet po nedaug. Šioje vietoje viskas yra tvarkoje, tad papildomų užduočių aš sau neprigalvoju. Savo energiją stengiuosi skirti kitur“, – sakė ji.

Tiesa, ji neslepia, kad svorio pokyčius praeityje dažnai lemdavo ir darbo ypatumai. „Nežinau, kaip kalbėsiu tada, kai būsiu pagimdžiusi ne vieną vaiką, kai viskas pasikeičia, bet kol kas kilogramų aš nemetu – aš tik stebiu savo kūno apimtis, centimetrus. Viską sprendžiu pagal rūbus. Jaučiu, kad kai turiu daugiau krūvio, ypatingai – televizinių projektų, kai nuolat turi didelį fizinį krūvį, lydaisi kaip žvakė. Atrodo, kad vos spėji pavalgyti, o čia jau ir vėl treniruotė. Tada formos atsiranda savaime, bet kai praeina projektas, visi dalyviai užsimeta svorio. Jis grįžta, ir dar su kaupu, nes organizmui – ir vėl šokas“, – sakė ji.

Anot jos, šiuo gyvenimo etapu jai svarbiausias yra saikas: „Taip pat esu ir dėkinga genetikai, kad man nereikia imtis kažkokių drastiškų priemonių, tiesiog prisižiūrėti tai, kas jau yra.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų