REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
„Biplan“ koncertas (R. Šeškaičio nuotr.)

Viena žymiausių Lietuvos grupių „Biplan“ vakar saujomis dalino geras emocijas, hitus ir džiaugsmą sostinės „Vasaros terasoje“, kur kartu su gerbėjais atšventė savo 25-erių metų sukaktį. Muzikantai su žiūrovais pasidalino daugiau kaip dviejų valandų programa, kurioje netrūko staigmenų, rašoma pranešime spaudai.

8

Viena žymiausių Lietuvos grupių „Biplan“ vakar saujomis dalino geras emocijas, hitus ir džiaugsmą sostinės „Vasaros terasoje“, kur kartu su gerbėjais atšventė savo 25-erių metų sukaktį. Muzikantai su žiūrovais pasidalino daugiau kaip dviejų valandų programa, kurioje netrūko staigmenų, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Su „Biplan“ į sceną lipo Gabrielė Martirosian, kartu atlikusi dainą „Šypsenos 2020“, bei trimitininkas Valerijus Ramoška. Aktorė Agnė Ditkovskytė kūrinį „Kino filmai 2015“ dainavo iš TV ekrano, o hitą „Amore“ „Biplan“ vokalistas Maksas Melmanas atliko pusiau lietuviškai pusiau baltarusiškai.

„Kaip jūs pastebėjote, pusę šios dainos mes sudainavom baltarusių kalba. Ir aš nieko neaiškinsiu, nieko nesakysiu, tiesiog paprašysiu jūsų aplodismentų... ne mums“, – po dainos „Amore“ tarė Maksas Melmanas, šiuo prašymu sukėlęs tikrą plojimų audrą.

REKLAMA
REKLAMA

Ruošdamiesi koncertui muzikantai savo „Facebook“ paskyroje taip pat buvo paprašę klausytojų išrinkti kūrinius į gimtadienio programą. Jų sprendimu koncerte nuskambėjo dainos „Telefonas“ ir „Jūros gilumos akių mergaitė“.

REKLAMA

Dėl karantino savo turą „Džiaze tik merginos“ su Karina Krysko iš pavasario į rudenį perkėlę „biplanai“ leido publikai pajausti artėjančių koncertų skonį, džiazo stiliumi atlikę dainas „Iš taško A“, „Ketvirtadienis“ ir nustebinę grupės „69 danguje“ kūrinio „Skrisim“ džiazine versija.

Publika taip pat sulaukė savo mėgstamų hitų „O mes prie jūros“, „Plius/Minus (Viskas bus gerai)“, „Sapnų gaudyklė (Hey Ya Ho)“, „Kapitonai“. Koncertą vainikavo „Biplan“ vizitine kortele tapusi daina „Labas rytas“, papuošta pirotechnikos efektais.

REKLAMA
REKLAMA

Koncertui artėjant prie pabaigos grupę scenoje su gimtadieniu pasveikino muzikos agentūros M.P.3 vadovas Vaidas Stackevičius, tortą muzikantams įteikė prieš kelias akimirkas su jais kartu dainavusi Gabrielė Martirosian. Publika grupei sudainavo „Su gimimo diena“, „Ilgiausių metų“, o dar po kelių dainų muzikantams nulipus nuo scenos skandavo „Ačiū!“.

Pasak muzikantų, tai buvo labai šiltas, jaukus ir geras vakaras, pilnas muzikos ir gerų emocijų. „Biplan“ gitaristo Olego Aleksejevo nuomone, muzikine prasme „Biplan“ tik dabar pradeda savo kelią – susiformavo labai gera komanda, o muzikos skambesys, pasak Olego, yra geriausias per visą „Biplan“ gyvavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grupė „Biplan“ susikūrė 1995 metais. Savo pirmą koncertą sugrojo tų pačių metų spalio 1 dieną Vilniuje. 1998 metais, pasirodžius albumui „Braškės“ ir išpopuliarėjus dainoms „Labas rytas“, „Londone“, „Ketvirtadienis“, „Nupiešiu“, grupės pavadinimą įsiminė turbūt kiekvienas lietuvis.

Per savo karjerą „Biplan“ pasirodė didžiausiuose Lietuvos, Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos festivaliuose, šiose šalyse surengė solinius koncertus, taip pat su koncertais lankėsi Latvijoje, Lenkijoje, JAV, Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Norvegijoje, Švedijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje ir net Albanijoje bei Kosove. 2013 metais „Biplan“ tapo pirmąja užsienio grupe, pasirodžiusia Maidane, Kijeve.

REKLAMA

Savo hitą „Amore“, kuris tais pačiais 2013 metais tapo grojamiausia daina Lietuvoje, „Biplan“ yra įrašę net keturiomis kalbomis – lietuviškai, ukrainietiškai, rusiškai ir baltarusiškai. Baltarusių kalba šį kūrinį „Biplan“ kol kas buvo atlikę tik lankydamiesi Minske, vakar pirmą kartą šia kalba daina suskambo ir Lietuvoje.

Nors įprastai grupė „Biplan“ žinoma kaip ketveriukė, šiuo metu jos sudėtį sudaro penki muzikantai – vokalistas ir gitaristas Maksas Melmanas, gitaristas Olegas Aleksejevas (abu grojantys grupėje nuo jos įkūrimo), bosistas Serge Grey, klavišininkas Andrius Savčenko ir būgnininkas Darius Rudis.

Jau rytoj „Biplan“ su koncertu bus galima išvysti Palangoje, muzikos klube „Vandenis“. Spalio ir lapkričio mėnesiais „Biplan“ sugrįš į koncertų sales Kaune, Vilniuje, Palangoje ir Šiauliuose kartu su Karina Krysko ir džiazine programa „Džiaze tik merginos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų