REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Liveta Kazlauskienė (nuotr. TV3)

Atlikėja Liveta Kazlauskienė visai neseniai atvirai prabilo apie pavojingą, tačiau pagydomą ligą. Moteris neslėpė, kad tik tada, kuomet jau pasveiko, gali garsiai kalbėti ir įspėti visus žmones. 

26

Atlikėja Liveta Kazlauskienė visai neseniai atvirai prabilo apie pavojingą, tačiau pagydomą ligą. Moteris neslėpė, kad tik tada, kuomet jau pasveiko, gali garsiai kalbėti ir įspėti visus žmones. 

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt žinoma moteris papasakojo apie ligą ir juntamas jos pasekmes. 

Dainininkė kalbėjo, jog dar šį pavasarį į jos šunelį įsisiurbė erkė: „Atsitiko taip, kad mūsų šunelis parsinešė erkę. Ankstyvą pavasarį pamatėme, kad ant balto kailiuko ropoja erkė. Pagavome vieną kartą, tada kitą kartą. Petras nusprendė, kad reikia visus pakraščius, kur ji eina – išpurkšti nuo erkių.“

Praėjus kiek laiko, L. Kazlauskienė sunegalavo: „Vieną dieną pradėjau blogai jaustis. Jutau, kad laužo kaulus. Nebeturėjau jėgų lipti į antrą aukštą. Darėsi labai silpna, sąnarius skaudėjo. Rodėsi, kad nuo blauzdikaulio nulūš kaulas. Naktį miegodavau su vilnonėmis kojinėmis, kol galų gale nuvykau pas gydytojus. Pasirodo, buvau susirgusi Laimo liga. Kol aš gydžiausi, visa šeima pasiskiepijo nuo erkinio encefalito.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas dar vaikštau pas gydytojus. Pasidariau labai alergiška įkandimams. Jeigu, kas įkanda į koją, ji iš karto patinsta. Iš to įkandimo bėga toks kaip kiaušinio trynys. Nesupratau, ar čia tokia alerginė reakcija.“

REKLAMA

Dainininkė pastebi, kad šiemet ypač daug erkių, todėl privalu atidžiai save apžiūrėti, kuomet grįžtate iš lauko.

„Šią vasarą važiavome iš Tauragės. Dalyvavome krikštynose ir atsidūriau Raseinių skubios pagalbos ligoninėje. Ten man įstatė lašelinę nuo alerginio šoko. Dabar labai daug piktų vabalų... Tuo metu, kuomet aš gulėjau ligoninėje, atėjo dar viena moteris, kurios koja irgi buvo ištinusi nuo įkandimo.

Esu viena iš tų, kuri susirgo Laimo liga. Sugėriau jau antibiotikus ir esu sveika, bet turėsiu dar kartą apsilankyti pas gydytojus. Dar vis jaučiu, kad atsigulusi į lovą kažką suskausta: tai piršto sąnarius, tai alkūnę, tai petį, tai koją.  Nuo Laimo ligos žmogus neįgauna imuniteto. Nuo jos nėra vakcinos. Suradau daug pažįstamų, kurie šia liga suserga ne vieną kartą“, – pasakojo moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Dainininkė įsitikinusi, kad erkę pasigavo ankstyvą pavasarį: „Aš sode mėgstu krapštytis. Galbūt erkė įkando tada, kai dirbau sodelyje. Gal tada, kai kračiau sniegą nuo medžių. Už kaklo jaučiau, kad kažkas įkando ir aš pasikasiau. Man nei erkės, nei pačio įkandimo vietos nerado.“

L. Kazlauskienė atviravo, kad tik dabar garsiai gali apie tai prabilti. Ji ragina visus žmones, kad šie saugotųsi.

„Dar niekam apie šią ligą nepasakojau. Kuomet jau pasveikau, galiu apie tai prabilti. Noriu pabrėžti, kad žmonės būtų budrūs. Miškai pilni gėrybių, tačiau reikia pagalvoti apie savo sveikatą. Noriu įspėti visus – jeigu įkanda vabzdys ir labai stipriai niežti – jokiu būdu nesikasykite. Tai yra esminė klaida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuodai stipriai pasklinda po visą kūną. Man reikėjo įstatyti net lašelinę nuo alergijos. Geriausiai padeda dezinfekcinis skystis arba alkoholis. Nedelsiant reikia patrinti tą vietą dezinfekciniu skysčiu. Iš karto įkandimas aprimsta“, – ragino žinoma moteris.

Dabar moteris ne tik, kad stengėsi nesikasyti vietų, kuriose kažkas įkanda, tačiau ir mažiau laiko praleidžia gamtoje: „Po savo sodą dabar vaikščioju su baime. Dabar nesu tokia drąsi eiti į gamtą. Nevilioja net eiti į mišką. Nevilioja grybai ar uogos... Niekas nebedomina.

Laimo liga mane labai išgąsdino. Ją surado pirmoje stadijoje, 5-oje savaitėje. Miegas sutriko, kraujospūdis šokinėja, nuovargis atsirado. Aš dabar kaip ir gerai jaučiuosi, tačiau vakare kažkas nutinka. Užmigti anksti negaliu. Daugiau nei 20 dienų gėriau antibiotikus, arkliškomis dozėmis...“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų