REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Jennifer Aniston ir „Draugų“ žvaigždės (nuotr. SCANPIX)

Šiandien pagalvojus apie serialą „Draugai“, daugybė jo gerbėjų sutiktų, kad be žaviosios aktorės Jennifer Aniston, jis šiandien būtų tiesiog neįsivaizduojamas.

8

Šiandien pagalvojus apie serialą „Draugai“, daugybė jo gerbėjų sutiktų, kad be žaviosios aktorės Jennifer Aniston, jis šiandien būtų tiesiog neįsivaizduojamas.

REKLAMA

Vis dėlto pasirodo, kad istorija galėjo būti visai kitokia, mat aktorė neseniai pripažino, kad vienu metu vos nepaliko serialo.

J. Aniston karjera prasidėjo būtent minėtame seriale, kuriame ji suvaidino Rachel Green personažą. Vis dėlto kai tik pradėjo vaidinti 1994-aisiais, ji tikrai nežinojo, kad tai pakeis visą jos gyvenimą ir ji taps viena didžiausių Holivudo žvaigždžių.

Dar būdama 25 metų, ji spėjo pasiekti savo karjeros aukštumas, tačiau viso to galėjo ir nebūti.

Visai neseniai po užsienio žiniasklaidą pasklidusiame interviu J. Aniston pripažino, kad impulsyvi mintis atsisveikinti su „Draugais“ kilo dėl to, jog tuo metu jai pasirodė, kad išėjimas tuo metu, kai serialas yra itin populiarus, prilygs itin protingam žingsniui.

REKLAMA
REKLAMA

O kadangi ji pripažino turėjusi šiokių tokių bėdų, aktorei atrodė, kad serialą geriausia būtų palikti tada, kai žmonės ją vis dar myli ir dievina. J. Aniston atskleidė, kad niekas labiau negąsdino jos už mintį, kad vieną dieną visi gerbėjai supras, kad jos ir kitų aktorių kuriame personažai seriale jiems paprasčiausiai pabodo.

REKLAMA

„Tuo metu bandžiau susidoroti su keliomis bėdomis. Norėjau viską pabaigti aukšta nata, kol žmonės mus vis dar myli. Taip pat aš nuolat galvodavau, kiek iš tiesų Rachel aš turiu savyje? Kiek dar istorijų galima papasakoti, kol visi netapsime apgailėtinais?“ – sakė ji.

Vis dėlto kiti aktoriai įkalbėjo Jennifer pasilikti, todėl galiausiai, sulaukus 10-ojo sezono, serialas buvo nutrauktas.

„Tai buvo viena liūdniausių mano gyvenimo dienų. Esu tokia dėkinga, kad galėjau būti šio šou dalimi. Dabar negaliu patikėti, kad buvo laikai, kai serialą norėjau palikti“, – pripažino ji.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad paskutinė serialo serija pasirodė dar 2004 metais, vis dėlto panašu, kad pagaliau didžiausi gerbėjai savo numylėtus veidus ir vėl galės išvysti – aktoriai patvirtino, kad laukia tęsinys.

„Draugų“ aktoriai – Jennifer Aniston, Courteney Cox, Davidas Schwimmeris it Lisa Kudwon savo „Instagram“ paskyroje visi pasidalijo ta pačia nuotrauka iš senų laikų. Čia pozuoja visos serialo žvaigždės. „Tai vyksta“, – nedaugžodžiavo jie, tačiau visi gerbėjai puikiai suprato, apie ką čia kalbama.

Primename, kad legendinė nuotrauka buvo padaryta fotografo Marko Seligerio „Rolling Stone“ žurnalui dar 9-ajame dešimtmetyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visos detalės ir toliau laikomos paslaptyje, tačiau teigiama, kad „Draugų“ grįžimas bus itin specialus ir paremtas improvizacija. 

Primename su serialu susijusius faktus, kurių, galbūt nežinojote:

1. Nors „Draugai“ televizijos eterį paliko kone prieš 15 metų, Didžiojoje Britanijoje serialas vis dar laikomas mėgstamiausia jaunimo televizijos laida. Pakito tik serialo peržiūros formatas – galimybe serialą žiūrėti mobiliajame telefone naudojasi vis daugiau žiūrovų.

2. Serialą sudaro 10 sezonų arba 236 serijos, kurių kiekviena trunka apie 25 minutes. Norint peržiūrėti visą kultinį serialą jums prireiks 85 valandų nuolatinio žiūrėjimo be pertraukų. Nusprendus serialą žiūrėti 8 valandas per dieną, jums prireiktų dviejų savaičių atostogų!

REKLAMA

3. Seriale vaidinusių aktorių atlygis sparčiai kilo: 3-ajame sezone jie uždirbdavo 75 tūkst. JAV dolerių už vieną seriją, 4-ajame – 85 tūkst., 5-ajame – 100 tūkst., 6-ajame – 125 tūkst., 7-ajame ir 8-ajame – 750 tūkst., 9-ajame ir 10-ajame – 1 mln. JAV dolerių, pagrindinių vaidmenų atlikėjas paversdamas brangiausiai televizijos istorijoje apmokamomis žvaigždėmis.

4. Serialui pasibaigus, aktoriai gavo teisę į procentą nuo „Draugų“ pajamų. Courtney Cox, Jennifer Aniston, David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc ir Matthew Perry  iki šiol kasmet gauna 2 proc. serialo pajamų, t.y. kiekvienas jų kasmet uždirba maždaug 20 milijonų JAV dolerių ir uždirbs juos tol, kol serialas bus rodomas, bet kokioje vaizdo transliacijų platformoje.

REKLAMA

5. Vaizdo transliacijų platforma „Netflix“ serialo teises turinčiam „Warner Media“ kasmet moka 100 milijonų JAV dolerių už teisę serialą transliuoti savo platformoje. Sutartis pasirašyta iki 2020-ųjų, kuomet serialas pereis į HBO Max rankas.

6. „Draugams“ priklauso nemažai su televizijos reitingais susijusių rekordų. Vien Jungtinėse Amerikos Valstijose paskutinę „Draugų“ seriją žiūrėjo 52,5 mln. televizijos žiūrovų, paversdamas ją žiūrimiausia metų laida. 

7. Televizijos eteryje serialą transliavo mažiausiai 56 pasaulio šalys.

8. Keletas šalių (Indija, Didžioji Britanija ir net JAV!) bandė sukurti serialus, atkartojančius siužetinę „Draugų“ liniją, tačiau nei vienam jų nenusišypsojo sėkmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

9. Seriale „Draugai“ kviestinių svečių pavidalu pasirodė labai daug Holivudo žvaigždžių. Ryškiausios jų – Helen Hunt, Bruce Willis, Robin Williams, Reese Witherspoon, Fergie, Julia Roberts, Brad Pitt, Jean Claude Van Damme, George Clooney, Ben Stiller, Susan Sarandon, Gary Odlman, Winona Ryder, Sean Penn, Alec Baldwin, Christina Applegate, Danny DeVito, Hugh Laurie, Dakota Fanning ir daugelis kitų.

10. „Entertainment Weekly“ sudarytame brangiausių visų laikų JAV televizijoje rodytų serialų sąraše „Draugai“ užėmė 4-ąją vietą. 

11. „The Hollywood Reporter“, apklausęs kino pramonės profesionalus ir sudaręs 100 mylimiausių TV serialų sąrašą, pirmą vietą vienbalsiai skyrė serialui „Draugai“.

12. Visi šeši pagrindinius vaidmenis atlikę aktoriai nusifilmavo visose 236 serialo „Draugai“ serijose. Tam nesutrukdė kuriamos šeimos, į pasaulį ateinantys jų vaikai, traumos ir karjeros didžiajame kine – „Draugai“ pasirodo esąs vienu iš nedaugelio pasaulio serialų, kuriame aktorių sudėtis nesikeitė ištisus 10 metų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų