REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
„Spice girls“

Bene pati populiariausia ir sėkmingiausia visų laikų merginų muzikos grupė„Spice girls“. Jų dainų pavadinimus ir dainas žinojo kiekvienas, merginos troško būti panašios į šias drąsias ir gražias atlikėja.

32

Bene pati populiariausia ir sėkmingiausia visų laikų merginų muzikos grupė„Spice girls“. Jų dainų pavadinimus ir dainas žinojo kiekvienas, merginos troško būti panašios į šias drąsias ir gražias atlikėja.

REKLAMA

Daugiau nei 85 mln. įrašų pardavusių Didžiosios Britanijos merginų grupę sudarė 5 merginos: Melanie Chisholm (Sporty Spice), Geri Halliwell (Ginger Spice), Emma Bunton (Baby Spice), Melanie Brown (Scary Spice) ir Victoria Beckham (Posh Spice).

Populiarioji grupė susikūrė 1994 metais pavadinimu „Touch“, tačiau nusprendusios pabėgti nuo tuometinių prodiuserių merginos savarankiškai pasirašė sutartį su kita įrašų kompanija ir pakeitė pavadinimą į „Spice girls“.

Sulaukusios nemažai pasipriešinimo ir kritikos merginos nusprendė nepasiduoti ir įrodyti, jog merginų muzikos grupė, su savo pačių parašytomis dainomis, gali pasiekti ne mažiau nei tuo metu itin populiarios vaikinų grupės. Nuo to laiko grupė pradėjo kultivuoti ir reklamuoti „Girl Power“ (liet. merginų galia) judėjimą, kuris lydėjo kolektyvą visos karjeros metu ir vėliau tapo populiariosios kultūros dalimi. 

REKLAMA
REKLAMA

Muzikos topus jos užkariavo 1996 m., kai pasirodė debiutinis singlas „Wannabe“. Ši daina skambėjo 37 valstybių radijo stotyse, o jos populiarumas išliko iki pat šių dienų. Daina „Wannabe“ buvo įtraukta į Gineso rekordų knygą, kaip visų laikų perkamiausias merginų grupės singlas.

REKLAMA

Jų pirmasis albumas „Spice“ ;tapo perkamiausiu muzikos albumu istorijoje, išleistu merginų grupės, bei vienu perkamiausiu (parduota per 31 mln. kopijų) muzikos albumu apskritai. 1997 m. pabaigoje pasirodęs antrasis penketuko albumas „Spiceworld“ taip pat tapo dideliu hitu – per 2 savaites nuo pasirodymo albumą įsigijo per 7 mln. gerbėjų.

1997 metų pabaigoje pasirodė ir filmas „Spice World: The Movie“, kuriame „spaisės“ vaidino pačios save. Po to su šios grupės atributika buvo galima įsigyti lėles, kvepalus, kompiuterinius žaidimus, knygas, įvairius drabužius, ant kurių puikavosi šių merginų veidai.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jau visai netrukus „spaisių“ gerbėjų laukė smūgis – neatlaikiusi krūvio iš grupės pasitraukė Geri Halliwell (Ginger Spice). Po jos pasitraukimo, likęs merginų ketvertas ir toliau sėkmingai tęsė veiklą.

1999 metų viduryje grupės gerbėjai sulaukė žinios, kad Mel B ir Victoria išeina motinystės atostogų, tad grupės veiklą teko pristabdyti.

2000-ųjų kovą įvykusiuose svarbiausiuose britų muzikos apdovanojimuose Brit Awards Spice Girls gavo specialų apdovanojimą už nuopelnus ir neįkainojamą indėlį britų muzikai ir kultūra.

Nors merginos oficialiai niekada nepranešė nutraukiančios veiklą, tačiau jų paskutinis bendras koncertas buvo 2000 metais MTV Europos muzikos apdovanojimuose.

Po to keletą kartų merginos pranešė apie susivienijimą išskirtiniams pasirodymams ar koncertams, kurie, nepaisant netikėto grupės iširimo, sulaukė didžiulio pasisekimo.

Kaip „Spice girls“ keitėsi bėgant metams, galite pamatyti nuotraukų galerijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų