REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Gatvės muzikos diena (nuotr.Kastyčio Mačiūno)

Šeštadienį sostinėje vykstant Gatvės muzikos dienai vilniečius ir miesto svečius muzika pasitiko dar pakeliui į renginį. SĮ „Susisiekimo paslaugos“ keleiviams dovanojo staigmeną – nuotaikingus mišraus choro „ARTyn“ pasirodymus.

9

Šeštadienį sostinėje vykstant Gatvės muzikos dienai vilniečius ir miesto svečius muzika pasitiko dar pakeliui į renginį. SĮ „Susisiekimo paslaugos“ keleiviams dovanojo staigmeną – nuotaikingus mišraus choro „ARTyn“ pasirodymus.

REKLAMA

Darniai judantys choro atlikėjai dviračiais, paspirtukais, riedučiais keliavo po Vilnių ir miestiečius linksmino net 9 viešojo transporto stotelėse ir visame mieste, rašo pranešime spaudai.

„Gatvės muzikos diena yra vienas tų renginių Vilniuje, kuris suteikia laisvę kūrybai, saviraiškai, malonioms ir netikėtoms patirtims mieste. Mes taip pat jau trečią kartą nepraleidžiame progos tapti jos dalimi ir vilniečius, sostinės svečius kviečiame į Ratuotą muzikos dieną. Viešasis transportas rekordiškai atsinaujina, kelionės juo yra gerokai pasikeitusios. Norime, kad vilniečiai autobusais ir troleibusais keliautų ne tik greičiau, patogiau, tačiau nuolat stengiamės juos nustebinti, suteikti gerų patirčių.

Šiemet Ratuota muzikos diena yra kitokia – atlikėjai iš autobusų ir troleibusų keliasi į viešojo transporto stoteles, o po miestą išbandydami naujus dviračių, pėsčiųjų takus juda darniai. Taip į Gatvės muzikos dieną įsiliejame ne tik sveikindami keleivius, bet ir skatiname po Vilnių minti dviračiais, judėti paspirtukais, daugiau eiti pėsčiomis“, – sako komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo šeštadienio vidurdienio po miestą judantį chorą keleiviai galėjo sutikti ir jų pasirodymus išgirsti šiose viešojo transporto stotelėse: Rygos, Spaudos rūmų, Teodoro Narbuto, Kęstučio, Lietuvos Sąjūdžio kelio, Europos aikštės, Žaliojo tilto, Karaliaus Mindaugo ir Juozo Tumo-Vaižganto. Šis daugiau kaip 10 kilometrų maršrutas buvo parinktas taip, jog jį sudarytų naujai nutiestų dviračių takų atkarpos. Taip pat – jog trasa apimtų tas viešojo transporto stoteles, kuriose fiksuojami vieni didžiausių keleivių srautų.

REKLAMA

Daugiau kaip 20 choro atlikėjų miesto gatvėmis judėjo ryškiai ir vieningai pasipuošę – visus judumo būdus sostinėje vienijančio ženklo JUDU marškinėliais. JUDU ženklas Vilniuje pristatytas prieš keletą dienų. Šis bendras vardas nuo šiol „po vienu skėčiu“ sujungia judėjimą viešuoju transportu, automobiliu, dviračiu, paspirtuku, pėsčiomis ir kitus judumo būdus. JUDU miestiečiai palaipsniui matys skirtingose vietose – pavyzdžiui, ant miesto autobusų ir troleibusų, stotelių ir dviratininkų švieslentėse, viešojo transporto ekranuose, maršrutų schemose, paženklinti bus dviračių stovai ir atsirasiančios saugyklos, „Statyk ir važiuok“, multimodalinės aikštelės, JUDU planuojama vadinti naują elektroninio bilieto sistemą ir kitas su judumu Vilniuje susijusias paslaugas. Detaliau su Darnaus judumo mieste planu ir JUDU susipažinkite ČIA.

Pirmoji Ratuota muzikos diena rekordiškai atsinaujinusiame sostinės viešajame transporte vyko 2018 m. gruodį, gyvais muzikos pasirodymais sveikinant keleivius švenčių proga. Gatvės muzikos dienos programoje dalyvaujama nuo 2019 m, kur buvo organizuojami koncertai naujuose autobusuose  ir troleibusuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų