REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Lietuvė Veronika numetė 23 kg. (nuotr. asm. archyvo)

Lietuvė Veronika ilgą laiką kentė nuo nuo viršsvorio. Svarstyklės rodė kone triženklį skaičių, tačiau moteris nesijautė blogai. 

6

Lietuvė Veronika ilgą laiką kentė nuo nuo viršsvorio. Svarstyklės rodė kone triženklį skaičių, tačiau moteris nesijautė blogai. 

REKLAMA

Nepaisant to, kad buvo visų mylima, po lemiamo įvykio ji nutarė pradėti savo pokyčių kelionę ir atsikratė 23 kilogramų.

Veronika augina 2 sūnus. Vienam yra 7-eri, o kitam – 4 metų. 

„Iki vaikų gimimo buvau gana liekna, neturinti viršsvorio mergina. Su pirmu nėštumu priaugau 25 kg.,  pusę numečiau gimus mažyliui, o kitas „bagažas“ riebalų liko. Nesijaučiau blogai – juk aš jau mama. Galvojau, kad paskui numesiu. Su antru nėštumu vėl priaugau apie 20 kg. Turėdama viršsvorį, prisidėjau sau dar vieną „lagaminėlį“. Bet ir tuo metu jaučiausi gerai. Vyras myli, vaikai yra, man viskas gerai. Kava su saldainiu ar suvalgyta porcija ledų bet kuriuo paros metu man visiškai nesukeldavo jokių blogų minčių. Manau, kad viskas taip ir tęstųsi, tačiau kažkur prieš pusantrų metų mano labai brangus žmogus – mano močiutė – stipriai susirgo ir gydytojai jau nebegalėjo jai padėti. Mačiau, kaip ji po truputį išeina, labai stresavau ir tą stresą „užvalgydavau“, – savo pasakojimą pradėjo Veronika.

Paskutiniai močiutės žodžiai jai liko atmintyje, todėl ji nutarė imtis veiksmų ir pradėti svorio metimo kelionę: „Pamenu paskutinius jos žodžius, kol ji dar turėjo sąmonės, kai atėjau aplankyti: „Štai mano brangioji „pumpuška“ atėjo“. Tuo metu į šiuos žodžius nekreipiau dėmesio. Bet būtent šie žodžiai mano galvoje paskui apvertė mano gyvenimą 180 laipsnių kampu.  

REKLAMA
REKLAMA

Kai močiutė numirė, kelis mėnesius negalėjau atsigauti bei tą stresą užvalgydavau. Tokiu būdu net nepastebėjau, kaip per dieną galėdavau suvalgyti 3-4 porcijas ledų.  Vieną rytą atsistojus ant svarstyklių pamačiau gąsdinančius skaičius – 99 kg. Išsigandau – ausyse suskambėjo tie paskutiniai močiutės žodžiai „pumpuška“.  Tuomet supratau, kad triženklio skaičiaus pamatyti nenoriu... Darbe turiu kolegę, su kuria dabar esame geros draugės. Tuo metu ji jau laikėsi taisyklingos mitybos ir sportavo. Pradėjau labai domėtis, klausiau jos pasakojimo ir mačiau kaip ji keitėsi.

REKLAMA

Tada supratau, kad aš irgi to noriu. Noriu pasikeist, noriu vėl pamilti save, nes ta moteris veidrodyje yra man svetima. Draugė papasakojo man apie vieną specialistų komandą, kuri padėjo jai atsikratyti viršsvorio ir pakeisti požiūri į gyvenimą. Tuo metu galvojau, kad tai eilinis mitybos planas. Tuomet nusprendžiau laikytis dietos pati. Nors ir sekiau visokius forumus, skaičiau kitų žmonių pasakojimus, bet supratau, kad kažką darau ne taip, nemoku. Nenoriu valgyt vien tą vištienos krūtinėlę ir daržoves. Matydama, kaip draugė keičiasi, nusprendžiau, vis dėl to prašyti pagalbos specialistų. Nuo tos dienos susipažinau su nuostabiais žmonėmis, kurie tapo dabar man labai artimi ir brangus – priklausomi nuo sporto komanda.“

REKLAMA
REKLAMA

Veronika paneigė mitą, jog norint atrodyti lieknai, reikia valgyti tik vištienos krūtinėlę ir salotos lapus. „Jei galvojat, kad valgau tik virtą vištienos krūtinėlę su ryžiais, tuomet galiu nuraminti, kad tikrai ne. Mano patiekalai yra labai įvairūs. Atradau tikrai daug naujų receptų. Išmokau derinti produktus ir taip pat skaičiuoti, kiek porcijoje yra kalorijų. Tikrai neišmokau to daryti pati.

Pradžioje neskyriau baltymų nuo angliavandenių, tačiau įsigijus planą taip pat turėjau 3 mėnesių specialisto priežiūra, kuriam galėjau užduoti bet kokius klausimus, o aš klausimų turėjau daug, labai daug. Išmokau kokiose produktuose daug baltymų, kuriuose angliavandenių bei riebalų. Kokį maistą valgyti prieš sportą ar po jo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pradėjau daug domėtis kaip surasti alternatyvą vienokiam ar kitokiam maisto produktui. Atsisakiau kiaulienos. Dabar iš mėsos valgau tik vištieną, kartais jautieną. Taip, mėsa ta pati, bet jos paruošimo būdų yra labai daug. Svarbiausia yra domėtis ir turėti noro eksperimentuoti virtuvėje. Rytais labai mėgstu košę valgyti. Perku ekologiškame skyriuje su įvairiomis selėnomis, saulėgrąžomis. Košę verdu be pieno, tiesiog vandenyje, bet pagardinu cinamonu, riešutų sviestu, bananu arba uogomis“, – pasakojo 23 kilogramus numetusi moteris.

Tiesa, svorio numetė ir jos vyras, kuris, pasekęs mylimosios pavyzdžiu, ėmė maitintis kur kas sveikiau: „Iš artimųjų  gal ir nebuvo palaikymo, nes jie galvojo, kad čia eilinis mano bandymas numesti svorio, kuris po 3 dienų patirs fiasko, tačiau mane labai palaikė mano draugė, kuri ir nukreipė mane šiuo keliu. Esu jai labai dėkinga. Galiu pasakyti, kad artimieji manimi didžiuojasi, o labiausiai džiaugiuosi dėl to, kad dabar nebegaminu skirtingų patiekalų šeimai. Prieš kokius 5 mėnesius mano vyras pradėjo maitintis kaip ir aš.  O svarbiausia, kad svoris pradėjo kristi ir jam. Juokiamės, kad kartu atsikratėm jau apie 40 kilogramų riebalų. O drauge tai daryti tikrai daug smagiau. Ir vaikai, ir mes valgome sveiką ir subalansuota maistą. Tikrai nedraudžiu vaikams valgyti saldumynų, tačiau jų kiekis mūsų virtuvės spintelėje tikrai stipriai sumažėjo.“

REKLAMA

Veronika anksčiau svėrė 99 kilogramus, o dabar džiaugiasi, kad sveria 76. Tiesa, iki tikslo finišo jai dar kiek trūksta.

 „Aš tikrai nepasiekiau savo tikslo, noriu sverti dar 10 kg. mažiau, bet šiandienai jau mąstau kitaip. Visi mes turime tik vieną kūną ir vieną gyvenimą. Aš neuždarau savęs tam tikruose rėmuose, aš tiesiog stengiuosi sveikai gyventi, sveikai maitintis, sportuoti, eiti link dar didesnių savo tikslų. Savo pasikeitimu motyvuoti kitas moteris, mamas, kurios dar nesupranta, kad nėra nieko geriau nei perlipti save, bei įrodyti sau ir kitiems, kad aš galiu“, – pabrėžė pašnekovė.

Moters išvaizda dabar stipriai pasikeitė: „Buvo atvejis, kai prekybos centre sutikau seniai matytą buvusią kaimynę ir ji manęs neatpažino, kol pirma jos neužkalbinau. Nors man asmeniškai atrodo, kad nesu jau taip stipriai pasikeitusi, tačiau daugelis sako, kad atjaunėjau 10 metų. Dažnai dalinuosi savo pasikeitimų eiga instagrame arba feisbuke. Sulaukiu labai daug laiškų, kaip aš taip sugebėjau, kaip nepalūžau. O aš galiu pasakyti tik tai, kad kūnas man duotas tik vienas ir tik dabar aš supratau, kaip aš jo iki šiol nemylėjau ir nesaugojau. 

Pabaigai, kitoms noriu pasakyti, kad suvokus, kokia yra dabartinė jūsų situaciją, reikia priimti sprendimą pasirūpinti savimi, maitintis teisingai, pradėti sportuoti bei pradėti gyventi aktyvesnį  ir sveikesnį gyvenimą. Tuomet įvyks tokie pokyčiai už kuriuos jūsų kūnas pasakys jums ačiū.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų