REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Po žinios apie britų grupės „alt-J“ sugrįžimą, muzikos agentūra „8 Days A Week” paskelbė dar vieną gražų koncertą. Patvirtinta, kad sparčiai kylantys kanadiečiai „Men I Trust“ pavasarį atvyks į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Grupės „Men I Trust“ pasirodymas suplanuotas kovo 5 d. sostinės „Kablio“ salėje. Laukti, Lietuvos dar neaplankę ir verti tokios pažinties. Vieta, grupės pavadinimas, laikas, nuotaika – viskas intriguoja ir įdomu. Dream pop, švelni elektronika, skaidrus vokalas ir sexy bosinės gitaros partijos. Pirmasis jų pasirodymas Baltijos šalyse, pasimatymas pavasarį, tik trise, gyvas garsas ir Vilniuje. Žinote, kaip būna, kai atrandate kažkokį įdomų atlikėją, ir manote sau, kad niekas daugiau jo nežino. Jei dar neatradote „Men I Trust“, suskubkite. Jie yra vieno gražiausių anų metų albumo autoriai. Garantuojame, kad jie bent kartą buvo pasiūlyti ir visažinio „Spotify” algoritmo. Trijulė kyla sparčiau nei klimatas šyla ir vis garsiau skamba visame pasaulyje. Kitas pavasaris bus geriausias metas juos patyrinėti ir atrasti daugiau muzikos.

REKLAMA

Men I Trust – Lauren

 

Jaunuoliai iš Kvebeko iškilo dar 2014-taisiais. Kartu mindė mokyklos ir universiteto koridorius. Tais pačiais metais paleido debiutinį EP ir pasirodė didžiausiame džiazo festivalyje Kanadoje. Buvo neblogas startas visiškai naujam kolektyvui. Tam užteko visagalio interneto ir šviežio skambesio. 

Ėjo metai, „Men I Trust” įrašė tris puikius albumus ir pernai pasirodė „Lollapaloozos” ir „Coachellos” festivaliuose. Pats ponas Tyler, The Creator yra didelis kanadiečių fanas – pakvietė juos groti į savo kuruojamą festivalį.

REKLAMA
REKLAMA

Men I Trust – Show Me How

 

Paskutinis „Men I Trust“ albumas „Oncle Jazz” buvo nominuotas „Polaris Music Prize” apdovanojimui tarp tokių vardų kaip The Weeknd ir Caribou. Tai Kanados muzikos apdovanojimai už geriausią metų albumą. NPR jį įtraukė į metų geriausių sąrašus. Net 24 dainų muzikinis portretas, skirtas švelniam ir maloniam klausymui. Jaukus pop melodijų ir džiazo ritmų derinys, primenantis seną tėvų laikų kasetę. „Men I Trust” atsipalaidavę scenoje, bet sunkiai dirbantys už jos. Jie viską daro patys – rašo muziką, prodiusuoja, atlieka garso korekcijas, fotografuoja, filmuoja vaizdo klipus, leidžia muziką savo jėgomis ir dar rūpinasi savo koncertais. Jie neturi vadybininkų komandos, spaudos 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

atstovo ir leidybinės kompanijos. Geras pasidaryk pats kultūros pavyzdys. Ir jiems tikrai gražiai sekasi.

Men I Trust – Norton Commander (All We Need)

 

Grupės skambesys tinkamas ir vasaros kelionėms leidžiantis saulei, ir tamsiai apšviestuose baruose. Jie vienodai veža ir ausinėse, ir gyvuose pasirodymuose. Visos jų dainos – apie asmeninius potyrius ir jausmus. Gal todėl taip lengva klausytis „Men I Trust” melodijų ir monologų. Viskas tikra, artima ir pažįstama. 

Jie turi stiprią fanų bazę ir džiaugiasi koncertuodami po tolimus pasaulio kampus. „Men I Trust” mylimi nuo Londono iki Pekino. Bet kanadiečiai nesiekia šlovės ir pasaulinio pripažinimo. Kadaise net nemanė, kad galės iš muzikos gyventi. Tai pirmas kartas, kada jie pažymėjo Lietuvą savo koncertų planuose. Jiems tai bus pirmoji viešnagė pas mus, o jums – dar vienas malonus atradimas ir pažintis.

REKLAMA

Men I Trust – Seven

 

Gyvi „Men I Trust“ pasirodymai yra tarsi šiltas vasaros vakaras su geriausiais draugais. Net ir „Men I Trust” pavadinimas tai atspindi – jie pasitiki žmonėmis ir kiekviename įžvelgia gerus dalykus. Gal jie ir teisūs. Ateikite, palinguosim. Kitą dieną po „Men I Trust“ koncerto nieko protingo veikti nereikės. 

„8 Days A Week” myli ir vertina Kanados muzikos sceną. Jie dar kartą kviečia į „Kablį“. Ten, kur lankėsi „Men I Trust” tautiečiai Jessie Lanza ir „Bob Moses”. Nereikia nei priminti apie chuligano Mac DeMarco koncertą „Compensoj“ ar „BadBadNotGood“ magiją Kairėnų botanikos sode Kairėnuose. Visi jie – pripažinti vardai ir atstovauja labai įdomią ir margą Kanados muzikos sceną. 

Ši ne vieną tuziną rimtų atlikėjų iš užsienio atvežusi kompanija nedirba be plano. Tiesa, dėl pandemijos ir didelių renginių draudimo „8 Days A Week” jau perkėlė ne vieną organizuojamą koncertą. Prancūzo Woodkido, britų muzikanto Michaelo Kiwanukos, islandų „Of Monsters and Men“ ir geriausios britų metų grupės „Foals“ pasirodymai įvyks vėliau nei planuota. Jau aišku, kad „Caribou“ ir „Bon Iver“ koncertai taip pat bus perkelti į kitą vasarą. Šie organizatoriai taip pat pristato „alt-J“ ir roko legendų „Pixies“ viešnages Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų