Stebuklingai Joninių nakčiai – grilyje keptas kebabas

Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstruos, kaip išsikepti paeliją, kebabą ir kitus gardumynus Joninėms. Skaniai pavakarieniavus gal ir paparčio žiedo paieškos bus sėkmingesnės.

Kebabas (nuotr. Organizatorių)
6

Istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis Joninių nakčiai siūlo pasigaminti ryžių šutinį, kitaip dar vadinamą – paeliją, ir keptas mocarelos salotas su pomidorais.

(6 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Ant laužo kepti patiekalai Joninių šventei

Kitas laidos „La Maistas“ šefas, grilio entuziastas, Vylius Blauzdavičius keps lašišą ypatingu –skandinavišku būdu – jam nereikia nei grotelių, nei iešmų. Tokiu būdu galima kepti ne tik lašišą, bet ir mėsą, ar visą viščiuką su kaulais. Dar vienas šio būdo privalumas – patiekalas neužima vietos virš liepsnos, taigi tuo pat metu galite gaminti kelis skirtingus patiekalus.

Kitas Vyliaus patiekalas – kebabas keptas griliuje. „Kebabas tai yra ant iešmo kepta mėsa. Yra daug kebabo variacijų. Mano bus adaptuotas lietuviams – kiauliena, jautiena ir rūkyta šoninė. Iš šios mėsos formuojame pailgą kotletuką ir mauname ant medinio iešmuko“, – kas yra kebabas aiškino grilio ekspertas.

REKLAMA

Pasak Vyliaus, nereikia persistengti su prieskoniais: „Kuminas, čili, druska, pipiras. Nereikia gadint gero dalyko per daug visko prikraunant. Svarbiausia – labai gerai išmaigyti mėsą kad pasidarytų vientisa masė ir nenukristų nuo iešmelio. Primenu, kad iešmelius reikia sušlapinti, kad nesudegtų“, – patarimus dalino V. Baluzdavičius.

Dar daugiau gardžių receptų ir praktinių patarimų – „La Maistas“ laidoje – sekmadienį 9 val. per TV3 ir http://www.lamaistas.lt.


Rašyti komentarą...
J
Jonas
2020-06-21 22:32:11
Pranešti apie netinkamą komentarą
Sefe! Sugalvok ką nors lietuviško tai gražiai lietuviškai sventej. O ne tuos savo kebabus ir t.t nemanau kad kokie turkai darydami cepelinus laikinų save specialistais. Šiaip man tai būtų gėda !!!
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų