REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 21-ąją Lietuvos teatro ir kino aktorius, režisierius Sakalas Uždavinys mini 58-ąjį gimtadienį.

Birželio 21-ąją Lietuvos teatro ir kino aktorius, režisierius Sakalas Uždavinys mini 58-ąjį gimtadienį.

REKLAMA

Garsus aktorius neseniai pasirodė naujame Emilio Vėlyvio seriale „Mano meilė karantinas“, savo srities profesionalas džiaugėsi, kad jam atitekęs vaidmuo buvo labai smagus ir įdomus.

Anot Sakalo, suvaidinti kaimyną Joną jam nebuvo sudėtinga: „Visų aktorių personažai negimsta tą pačią sekundę, tai rezultatas po daugybės bandymų ir stebėjimų. Šis personažas buvo dalis mano loginio gyvenimo, tai nėra paprasta, nes vaidyba negali būti dviejų minučių darbas, tai turi būti ilgų stebėjimų ir patirčių padarinys.

Man labai patinka tokie nučiuožę personažai, jie labai įdomūs. Manau, kad kvailas žmogus neegzistuoja, gamtoje nėra nieko nereikalingo, todėl neretai mes patys, per savo kvailumą, nesuprantame, kam tai yra reikalinga. Dėl to tokios rolės man ir yra įdomios, nes tokie žmonės veža visą civilizaciją ir sukuria progresą.“

REKLAMA
REKLAMA

„Smagiausia vaidinti tuos personažus į kuriuos sukeli visas savo patirtis ir temas, kurios yra tuo metu įdomios. Man labai mielas personažas, kurį vaidinau seriale „Moterys meluoja geriau“. Vaidinau dailininką Česlovą, atradau bendrą kalbą su režisieriumi ir scenaristu, mūsų darbas tapo bendra žaidimo aikštelė. Česlovas man tapo labai mielas ir artimas daugybėje prasmių“, – juokėsi aktorius.

REKLAMA

E.Vėlyvio seriale vaidintas kaimynas Jonas aktoriui yra taip pat labai mielas ir kitoks: „Jis yra toks, kurį tikriausiai aplinkiniai laikys kvailu, bet tai savotiškai žavu. Personažas rūpinasi visuomene, tauta, sveikata, valstybės gerove, tačiau tai daro pernelyg nuoširdžiai ir nemato visko, kas yra aplink jį.

Gamtoje nėra nieko nereikalingo ir neįmanomo, jei tai įmanoma, tai yra natūralu ir reikalinga. Mano manymu, nėra blogų žmonių yra tik netinkamas suvokimas, kas gražu ir teisinga. Kiekvienas personažas turi nenuginčijamą logiką, tik tiek, kad suvedus tam tikrus akcentus tą logika gali atrodyti juokinga arba kvaila. Nepasakyčiau, kad personažuose ieškau gerų savybių, dažniausiai ieškau jų tikrumo ir to, kuo jie tiki.“

REKLAMA
REKLAMA

„Komiško serialo žanre mes – aktoriai esame karikatūristai. Mes nesityčiojame iš žmogaus, personažo, tiesiog paryškiname tam tikras temas.

Tiek aš, tiek kolegos konstruojame istoriją, pasakojimą ir personažus kuriame kaip tam tikrą karikatūrą. Šaržuotais personažais mes leidžiame žiūrovui suprasti abstraktesnes temas. Vaidinami personažai leidžia žiūrovui pamatyti kasdienybėje paslepiamus dalykus“, – kalbėjo vyras.

Pasak Sakalo, jeigu kolega yra profesionalus, su juo dirbti nėra sunku: „Mūsų darbas yra komandinis, todėl, kad ir koks individualus žmogus būtum, turi save valdyti. Kolegų, su kuriai būtų neįmanoma dirbti, man nėra. Yra tokių su kuriais smagiau dirbti, kurie supranta šį žaidimą taip kaip ir aš.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mes su kolega Andriumi Žiurausku vienas kitą suprantame iš pusės žodžio. Pirmą kartą teko dirbti su Andriumi Bružu, bet nepaisant to, mums nereikėjo vienas prie kito derintis, iškarto vienas kitą supratome. Labai džiaugiuosi, kad tenka dirbti su tokia gera komanda.“

Taip pat nuotaikingame seriale išvysite gerai žinomus aktorius, tokius kaip Audrius Bružas, Andrius Žiurauskas, Rimantė Valiukaitė, Mindaugas Papinigis, Aldona Vilutytė ir Donatas Šimukauskas.

Žiūrovai gali išvysti Sakalą Uždavinį naujajame Emilio Vėlyvio seriale „Mano meilė karantinas“. Serialas rodomas didžiausioje vaizdo transliacijų internetu platformoje Baltijos šalyse Go3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų