REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Vaiva Budraitytė pristatė knygą (Paulius Peleckis/Fotobankas)

Prieš kelias dienas viena žinomiausių Lietuvos astrologių ir būrėjų socialiniuose tinkluose paskelbė nemalonią žinią – apsimetėliai neteisėtai naudojasi jos vardu.

5

Prieš kelias dienas viena žinomiausių Lietuvos astrologių ir būrėjų socialiniuose tinkluose paskelbė nemalonią žinią – apsimetėliai neteisėtai naudojasi jos vardu.

REKLAMA

Žinoma moteris nusprendė įspėti savo klientus bei artimus žmones, o toliau spręsti šį reikalą perdavė policijai.

Gegužės 15-ąją V. Budraitytė „Facebook“ rašė:

„Mielieji, pranešu, kad kažkas naudojasi mano vardu, teikia paslaugas, ir, net nežinau, ką daro. Labai prašau būti atsargiems ir nepasiduoti sukčių įtakai. Aš bendrauju internete, per atstumą, per mesendžerį, matom vieni kitus ir buriamės, astrologinamės, arba atvykstat į mano ozonatoriumi išdezinfekuotą kabinetą Vilniuje, jokių kitų variantų nėra, na, dar turiu vatsapą ir vaiberį, bet vis tiek vieni kitus matom gyvai. 

Policija pradėjo tyrimą, bet korona, dar savaitgalis, tai jie sako, gal sukčius sugaudys kitą savaitę. Todėl, kaip visada, rašykit fb į mesendžerį, ir skambinkit miesto telefonu 852480910. Labai prašau ta žinute pasidalinti – gi niekada negali žinoti, kada jūsų vardu pasinaudos. Būkit sveiki ir laimingi“.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt V. Budraitytė apie situaciją papasakojo plačiau. Pasirodo, kad apie „Facebook“ siaučiančius ir jos vardu prisidengusius bei pasipelnyti bandančius sukčius astrologę informavo jos klientai dar praėjusį ketvirtadienį, o pati Vaiva netrukus nusprendė kreiptis į policiją.

REKLAMA

„Viena moteris man parašė, kad pamiršo manęs kai ko paklausti. Aš jos paprašiau priminti, apie ką mudvi šnekėjome – pagalvojau, kad gal apie ją tiesiog būsiu pamiršusi, visko gali būti. Tačiau panašiai vėliau parašė dar kelios moterys. Galiausiai tokias žinutes, apie panašius paklausimus, pradėjau gauti kas valandą“, – prisiminė ji.

Anot V. Budraitytės, ypatingai neramu dėl to, jog ne visi supranta, kad jos tapatybe yra naudojamasi „Messenger“ programėlėje: „Žmonės ėmė skųstis, kad jiems, neva mano atsakymai, atrodo kaip mechaninis vertimas. Pasakiau, kad tai – nesąmones, nes aš kalbu tik gyvai.“

REKLAMA
REKLAMA

Anot būrėjos, į policiją dėl šio įvykio kreipėsi tiek ji pati, tiek ir jos klientai: „Aš taip kreipiausi į policiją – man liepė palaukti, kol jie patys su manimi susisieks. Taip ir neatskambino. Kreipiausi jau du kartus – penktadienį, o vėliau dar ir šeštadienį. Jie teigė, kad dabar – koronavirusas, todėl to šito reikalo imsis vėliau, kai ateis laikas. Tačiau man svarbi kiekviena minutė, nes žmonės galvoja, kad čia – mano reklama, galvoja, kad aš dirbu nekokybiškai.“

Dėl šios priežastis V. Budraitytė tikisi, jog kuo įmanoma daugiau žmonių sužinos, kad ja prisidengusių sukčių paslaugos kardinaliai skiriasi nuo tų, kurias žinoma moteris iš tiesų teikia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ten pajungta programa, kur suvedi savo duomenis ir viskas. Nežinau, kiek ten reikia pervesti už konsultaciją pinigų – tiesą pasakius, nė nepaklausiau. Žmones įspėjau, kad man galima paskambinti tik asmeniškai, konsultuoju telefonu, mes vieni kitus matome. Už jokius susirašinėjimus neimu pinigų ir šitaip nekonsultuoju. Jei parašau atsakymą į klausimą (pavyzdžiui, jei kažkas teiraujasi, ką reiškia sapnas), aš visada atsakau nemokamai“, – atkreipė dėmesį ji.

V. Budraitytė baigdama pokalbį pridėjo, kad situacija – itin nemaloni: „Aš juk iš to gyvenu, iš to moku mokesčius, tai man tokia situacija labai sudėtinga ekonomiškai, nes ne visi žmonės supras, kad ten – ne aš. Norisi, kad kuo daugiau žmonių apie tai žinotų, nes kuo daugiau teisingos informacijos, tuo mažiau galimybių jiems sukčiauti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų