REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Vištienos šašlykas (nuotr. Organizatorių)

Daugelis esame valgę kiaulienos ar vištienos šašlykus. O antienos? O marinuotus burokėlių sultyse? Jei ne, žiūrėkite TV3 laidą „La Maistas“, kurioje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstruos ne vieną naują šašlykų variaciją ir pažers daugybę patarimų apie marinatus, malkas bei kitas kepimo subtilybes, kad jūsų šašlykai būtų tobuli!

9

Daugelis esame valgę kiaulienos ar vištienos šašlykus. O antienos? O marinuotus burokėlių sultyse? Jei ne, žiūrėkite TV3 laidą „La Maistas“, kurioje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstruos ne vieną naują šašlykų variaciją ir pažers daugybę patarimų apie marinatus, malkas bei kitas kepimo subtilybes, kad jūsų šašlykai būtų tobuli!

REKLAMA

Istorinės virtuvės žinovas, profesionalus šefas Tomas Rimydis keps antienos krūtinėlės ir sprandinės šašlykus. Jis sprandinės šašlyką siūlo marinuoti burokėlių sulčių su svogūnais ir česnakais marinate, taip pat reikėtų nepagailėti prieskoninių žolelių.

Kitas laidos „La Maistas“ šefas grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius tradiciniams iešmams jis mėsą pjausto stambesniais gabalais, o mažiems iešmeliams – mažesniais. Pasak jo, nėra svarbu, kaip pjauti – išilgai ar skersai mėsos skaidulų. Veriant mėsos gabalus ant iešmo, juos reikėtų lengvai suglausti vieną su kitu, bet neperspausti.

REKLAMA
REKLAMA

Abu šefai – Tomas ir Vylius – sutartinai tvirtina, kad mėsą druska gardinti galima tik iškepus, jos nededa net į marinatus, nes druska ištraukia mėsos sultis ir ši darosi sausa. Taip pat griežtą NE taria acto ir kefyro marinatams! Actą jie siūlo keisti svogūnais, citrina, žalumynais.

REKLAMA

Profesionalai taip pat sutaria, kad geriausia kepimui naudoti alksnio ir juodalksnio malkas. Jokiu būdu ne beržą, eglę ar pušį – netinka sakingi medžiai. Ir dėti mėsą kepti galima tada, kai ranką virš anglių galima išlaikyti apie 20 sekundžių.

„Kita dažna klaida – pradėjus kepti, kažkur nueini. Taip daryt negalima. Gali bendraut, bet negali palikt be priežiūros grilio, nes riebalai taškosi, ugnis įsiliepsnoja ir taip dažniausiai sudeginami šašlykai. Mėsą kepant reikia ją nuolat vartyti“, – sako T. Rimydis.

Dar daugiau praktinių patarimų ir gardžių receptų – „La Maistas“ laidoje – sekmadienį 9 val. per TV3 ir www.lamaistas.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų