REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Jolanta Naruševičiūtė, Mantas Vygantas ir Valdas Teresas (tv3.lt fotomontažas)

Dainininkas Mantas Vygantas ir jo mylimoji Jolanta Naruševičiūtė jau daugybę metų gyvena Londone. Savaitgaliais jiedu koncertuoja įvairiuose lietuvių pamiltuose baruose bei restoranuose, o įprastomis savaitėmis dienomis dirba kitus, su muzika nesusijusius darbus. 

13

Dainininkas Mantas Vygantas ir jo mylimoji Jolanta Naruševičiūtė jau daugybę metų gyvena Londone. Savaitgaliais jiedu koncertuoja įvairiuose lietuvių pamiltuose baruose bei restoranuose, o įprastomis savaitėmis dienomis dirba kitus, su muzika nesusijusius darbus. 

REKLAMA

Ir nors karantinas palietė abi sritis, pora turi ir kuo pasidžiaugti.

Į darbą – tik kartą per savaitę, o atlyginimas – toks pats

Londone tiek Mantas, tiek ir Jolanta turi darbus, susijusius su prabangių apartamentų priežiūra. Ir nors dabar, dėl susiklosčiusių sąlygų, jiems reikia dirbti kur kas mažiau, sąlygos ir toliau išlieka puikios, o uždarbis nežamėja.

„Dirbame vieną kartą per savaitę ir tik porą valandų. Visą kitą laiką – nuotoliniu būdu. Aš asmeniškai važiuoju pats su mašina, kad nesinaudočiau viešuoju transportu. Jolantai darbas parūpina taksi, kuris yra apmokamas, tad asmeniškai iš kišenės nereikia mokėti papildomai“, – pasakojo M. Vygantas.

REKLAMA
REKLAMA

Dainininkas pridėjo, kad tai, galbūt, skamba kaip pasaka, bet iš tiesų tai yra gražus valdžios gestas Jungtinės Karalystės gyventojams. „Kiek visa tai tęsis, nežinia. Laukiame ir sekame visas naujienas, bet turiu jausmą, kad dar kelias savaites tai tikrai. Pagal esamą situaciją, nepanašu, kad tai greitu metu baigsis“, – mintimis dalijosi atlikėjas.

REKLAMA

Mantas užsiminė, kad jų įmonėje jokių kalbų apie etatų ar algų mažinimą kol kas dar nėra: „Tokių kalbų nesame girdėję ar sulaukę asmeniškai. Mūsų kompanijos neatleido nė vieno žmogaus, stengiasi kiekvieną išlaikyti. Jiems nebus skausminga finansiškai, nes valstybė išmokės dotacijas už tuos žmones, kurie liko dirbti. Šiuo atveju, džiaugiamės mūsų valdžios požiūriu į darbuotoją.“

Peržengus namų slenkstį požiūris į virusą pasikeičia

Paklaustas, ar kokia apskritai yra situacija Jungtinėje Karalystėje dėl koronaviruso, M. Vygantas pasakojo, kad leidžiant laiką namuose, kai aplink – sveiki šeimos nariai, atrodo, kad jokio viruso nė nėra. 

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto peržengus namų slenkstį, mintys iškart pasikeičia. „Kartą į savaitę tenka važiuoti apsipirkti būtiniausių ir maisto prekių į prekybos centrus – tada suprantame, kad miestas yra kaip po apokalipsės, žmones pamatome prie nusidriekusių milžiniškų eilių. Taip pat iš spaudos ir televizijos pamatome realiai susiklosčiusią padėtį, kuri išties baugina“, – sakė jis.

Mantas pridėjo, kad žmonės Londone tikrai persigandę: „Didesnis procentas žmonių laikosi karantino, valdžios nustatytų taisyklių. Keistas jausmas, kai praeinant gatve ar išėjus į parką ir pamačius žmogų, reikia jį apeiti kelių metrų spinduliu.“

Kartu su Jolanta ir jos atžalomis Mantas teigė daugiausiai laiko praleidžiantis namuose – visi jie rado laiko namų atnaujinimo darbams, smulkiam buitiniam remontui.„Pagaliau supratome, kaip yra miela išeiti bent valandai laiko pasivaikščioti tuščiomis Londono gatvėmis, niekur neskubant, gėrėtis bundančia pavasario gamta. Pagaliau išvadavau Jolantą iš virtuvės ir galiu leisti daugiau laiko skirti savo kulinariniams sugebėjimams. Juokas juokais mūsų lauko kepsninė praktiškai nespėja atvėsti“, – šypsojosi jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir nors namuose gera nuotaika Mantas ir Jolanta niekuomet teigia nesiskundžiantys, visai neseniai rado būdą, kaip visai šeimai dar labiau suartėti.

„Mes turime dar ir 3 augintinius, tad namuose veiksmo ir nuotykių tikrai netrūksta. Televizorius jau pabodęs, o nuo telefono maigymo jau skauda rankas, tad suradome naują namų jaukumo nišą. Vėliau temsta, o ir oras labai dėkingas ilgiems pasisėdėjimams mūsų namų kiemelyje. Anksčiau tam laiko nebūdavo, o dabar visi šeimos nariai gali ilgai kalbėtis prie lauko židinio“, – atradimu dalijosi Mantas.

Rado būdą, kaip pradžiuginti mamas

Vis dėlto nors ir turi kitus darbus, tiek Mantui, tiek ir Jolantai, svarbiausia muzika. Iš savaitgaliais vykusių koncertų pora nemažai užsidirbdavo, o štai dabar ši veikla nukentėjo – jie jau neteko ir ateityje neteks papildomo uždarbio.

REKLAMA

„Labiausiai pasiilgome scenos, bendravimo su žmonėmis, gerų emocijų. Planuose buvo naujų dainų įrašai, bet nutrūkę skrydžiai sujaukė visus planus“, – pasakojo M. Vygantas.

Tiesa, kartu su populiaraus, neseniai Londono Beckton rajone atidaryto ir lietuvių pamėgto restorano „Bernelių užeiga“ savininkais, Mantas ir Jolanta ryžosi pirmiems kartams.

„Įvedus karantiną, visi restoranai ir barai buvo uždaryti. Restoranai gali gaminti maistą tik išsinešimui. Gaudavome daug gerbėjų žinučių, kad pasiilgo lietuviškos muzikos, lietuviško restorano maisto. Kadangi vis pabendraujame su restorano vadovu bei kolegomis muzikantais, priėmėme bendrą kilnų sprendimą surengti gyvą, tiesioginį pasirodymą iš „Bernelių užeigos“, – pasakojo Mantas.

REKLAMA

Siekiant nepažeisti karantino taisyklių, daug atlikėjų į koncertą atvykti negalėjo, todėl Mantas ir Jolanta pasirodė kartu su Londone gyvenančiu muzikantu Valdu Teresu: „Pasisekimas buvo toks, kokio mes net nesitikėjome, todėl iškart po koncerto automatiškai nutarėme surengti sekantį mūsų pasirodymą Motinos dienos proga.“

Kaip pasakojo atlikėjas, visi jie dainuos, o štai minėto restorano kolektyvas paruoš specialų meniu, jog visoms Londone gyvenančioms lietuvėms mamos pietų stalu tą dieną nereikėtų rūpintis.

„Viskas daroma dėl žmonių iš visos širdies. Gera bendradarbiauti ir daryti gerus darbus dėl mūsų tautiečių“, – šypsojosi M. Vygantas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų