REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Olga Konošenko online pamokos
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

2019 metų pabaigoje prasidėjęs Korona viruso (Covid -19) protrūkis Kinijoje, vėliau stipriai išplitęs Italijoje, regis šiandien sustabdė XXI amžiaus gyvenimo tempą, griauna ekonomiką, verčia žmones apsvarstyti, keisti pamatines vertybes. Griūva ne vienus metus kurti verslai ar svajonės, žmonės lieka be darbų, tuo pačiu pradedama kalbėti apie sąmoningumą ir atsakomybę prieš vienas kitus. 

5

2019 metų pabaigoje prasidėjęs Korona viruso (Covid -19) protrūkis Kinijoje, vėliau stipriai išplitęs Italijoje, regis šiandien sustabdė XXI amžiaus gyvenimo tempą, griauna ekonomiką, verčia žmones apsvarstyti, keisti pamatines vertybes. Griūva ne vienus metus kurti verslai ar svajonės, žmonės lieka be darbų, tuo pačiu pradedama kalbėti apie sąmoningumą ir atsakomybę prieš vienas kitus. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvedus karantiną keičiasi dienotvarkės, darbo ir laisvalaikio pobūdžiai. Privalomai įgyvendinami nuotoliniai mokymosi planai mokyklinio amžiaus grupėms, studentams, daug įmonių taip pat įvedinėja darbą nuotoliniu būdu. 

REKLAMA

Tačiau, galima sakyti, kad tai geras metas knygoms, šeimai, darbams ir pomėgiams, kuriems nebuvo anksčiau daug laiko. 

Ką veikia kultūros ir meno žmonės, atlikėjai, atšaukus koncertus, pamokas, festivalius? 

Socialinėje erdvėje jau pastebimos kai kurių atlikėjų iniciatyvos transliuoti pasirodymus virtualioje erdvėje. Savo koncerto tiesiogine transliacija iš tuščios šv. Kotrynos bažnyčios jau dalinosi atlikėja Jurga Šeduikytė, įrašu nuo Trijų Kryžių kalno - saksofonistas Juozas Kuraitis. 

REKLAMA
REKLAMA

Vieni meno pasaulio žmonės kalba, kad tai puikus metas kūrybai, pasitobulinimui, pailsėjimui, kiti jau skaičiuoja nuostolius ir ieško alternatyvių formų savo veiklai tęsti. 

„Šis laikas mūsų smarkiai išlepusiai visuomenei tapo išbandymu. Esam atpratę tiesiog būti. Ne lėkti, ne siekti, ne konkuruoti, ne įrodinėti, o būti. Dabar - idealus laikas perkratyti vertybes ir savo vidų. Išbandyti “neįmanomą” dalyką - leisti 24 valandas per parą su savo šeima. Išmokti girdėti, paprašyti, galų gale pasiginčyti. Žmonių patekusių tokion situacijon savigaila man, švelniai tariant, yra atstumianti. Tokioje situacijoje verkšlenti dėl sėslaus gyvenimo ar neveikiančių manikiūro salonų - perdėm egoistiška. Pagaliau išaugs tos baisiosios statistinės 7 minutės kokybiško buvimo su vaikais!“ – pozityviai apie susidariusią situaciją samprotavo operos solistė Ieva Prudnikovaitė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuotoliniu būdu savo pamokas perkelia meno pasaulio atstovai 

Pamokos nuotoliniu būdu nėra naujiena pasaulyje, tačiau Lietuvoje tik susiklosčius krizinei situacijai jos labai stipriai populiarėja. Užklasinės veiklos, meninio ugdymo pedagogai vieni tęsia pradėtą mokymosi planą su mokiniais, kiti kviečia jungtis naujus mokinius, ieškant ir atrandant save šiuo kriziniu laikotarpiu. Atlikėjai, dirbantys pedagoginį darbą jau aktyviai pradėjo dirbti nuotoliniu būdu. 

„”Online” pamokos nėra nuostaba. Viskas priklauso nuo kiekvieno mokinio noro. Gabūs mokiniai ruošiasi konkursams. Darbas nesustoja. Dirbam “online”. Mokiniai, kurie nori pradėti mokytis ar konsultuotis, visada drąsiai gali skambinti, visada mielai duodu “online” pamokas “, - kalbėjo vienas žymiausių Lietuvos saksofonistų Kęstutis Vaiginis. 

REKLAMA

Savo pedagoginio darbo nestabdo ir kiti žymūs atlikėjai: saksofonistas Kęstutis Vaiginis, akordeonistas Nerijus Bakula, primabalerina Olga Konošenko, gitaristas Saulius S. Lipčius, kanklininkė Aistė Bružaitė ir kiti. 

„Dirbu nuotoliniu būdu. Sudariau šiai savaitei įvairių video nuorodų sąrašą, ką vaikams reikėtų išmokti, ką galėtų paklausyti ir tarsi pabūti koncerte.”, - pasakojo akordeonistas, pedagogas Nerijus Bakula 

„Kol kas tik konsultuoju raštu, bet tuoj reikės pradėti vesti online.”, - kalbėjo gitaristas, Baltijos gitarų kvarteto narys Saulius S. Lipčius 

REKLAMA

“Dirbu ir vedu pamokas vaikams bei studentams nuotoliniu būdu, kai saviems vaikams leidžiu žiūrėti filmukus, kitaip darbas nuotoliniu būdu auginant mažus vaikus tiesiog neįmanomas”, - atviravo Aistė Bružaitė, tikinti, kad grojimas kambario sąlygomis greitu laiku pasibaigs ir turės vėl galimybę dalintis savo muzika su publika, o žiniomis su mokiniais gyvai. 

„Tėveliai prašo, kad daryčiau pamokas “online”, kolkas dar nebandžiau, bet manau, kad jau greit pradėsime, nes pianinu reikia groti pastoviai, pertraukos ne į naudą.“, - atlikėja, pianino mokytoja Diana Dargienė 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei svajojai dainuoti, - pats metas pradėti dabar!” 

Dainavimo pamokas savo mokiniams, tiek vaikams, tiek suaugusiems, nuotoliniu būdu tęsia bei kviečia prisijungti tuos, kurie norėtų išmokti dainuoti ir dainininkė Agnė Sabulytė. 

Atlikėja teigia pastebėjusi - dažnas sutiktas žmogus pasvajoja, kad norėtų išmokti dainuoti, bet vedinas mąstymo, sudaryto iš vaikystės patirčių, jog neturi klausos ar balso, nedrįsta to daryti. „Dainuoti gali visi. Mokslininkai padarė tyrimus, jog klausą kiekvienas atsinešame gimdamas, tik ji nelavinama, nusėda pasąmonėje. Dabar pats metas pradėti ją lavinti. Mažais žingsneliais link savo svajonių“, - kalbėjo Agnė Sabulytė. 

REKLAMA

Pamokose, pasakojo dainininkė, - pratimai, leidžiantys suprasti kaip funkcionuoja tavo kūnas, skatinantys aktyvumą ir gerą nuotaiką bei dainos, kurias mokinys norėjo išmokti arba su kuriomis jos manymu reikėtų susipažinti pradiniame mokymosi lygmenyje. „Dainavimas - visų pirma pažinimas savo kūno, meditacija, sutelkianti dėmesį į kūne cirkuliuojantį orą ir kaip jis inspiruoja garso atsiradimą. Atraskime naujus horizontus net ir būdami namie“, - pozityvių minčių nestokojo Agnė Sabulytė 

Baleto pamokos online su primabalerina Olga Konošenko 

Telefonu pakalbinta primabalerina Olga Konošenko džiaugėsi, kad turi savo studiją, kurioje gali dirbti, kol dar galima išeiti iš namų, bet atviravo, kad jaučiasi keistai be repeticijų teatre. 

REKLAMA

Iš studijos ji veda ir “online” pamokas savo mokiniams. „Šiandien prisijungus buvau prie Klaipėdos muzikinio teatro tiesioginės pamokos transliacijos. Puiki iniciatyva. Su savo studijos vaikais kiekvieną dieną taip pat darau online pamokas, o mažiesiems įrašau video pamokų su užduotimis. Be galo džiugu, kad dirbame ir nesustojame. Pamokos online – nauja ir labai įdomi patirtis“, - dalinosi naujomis patirtimis Olga Konošenko. 

Studijoje kiekvieną dieną užtrunkanti apie 5 valandas primabalerina teigė, jog baleto pamokoms ilgalaikėje perspektyvoje reikalinga lazda, didesnė salė, namų sąlygos nepakankamos kokybiškam darbui, tačiau šiuo metu tai yra vienintelė galimybė dirbti. „Sulaukiu daug vaizdo įrašų. Parašau pastabas. Taip ir dirbam. Mano diena taip greit prabėga. Grįžtu namo iš studijos ir pradedu tvarkytis. Per savo gyvenimą tiek daug nesitvarkiau, kiek dabar“, - nuotaikingai kalbėjo Olga Konošenko. 

Internetinėje erdvėje kiekvieną dieną aktyvėjantys įvairių sričių menininkų pasisakymai, dalinimaisi savo veiklos naujomis formomis, duoda prielaidą, jog meno pasaulio žmonės, neabejingi savo darbui, mokiniams, greit prisitaiko prie esamos situacijos, kad ir kokia ji būtų sudėtinga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų