REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Aktorė Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė švenčia jubiliejų (nuotr. Viktorija Kuhlins)

Karantinas pakeitė daugybės žmonių gyvenimus, garsenybės – ne išimtis. Nepaisant to, kad pastaruoju metu jau imtasi karantino švelninimo, žmonės ir toliau skatinami daug laiko praleisti namuose arba gryname ore, nesiburti, dėvėti kaukes.

30

Karantinas pakeitė daugybės žmonių gyvenimus, garsenybės – ne išimtis. Nepaisant to, kad pastaruoju metu jau imtasi karantino švelninimo, žmonės ir toliau skatinami daug laiko praleisti namuose arba gryname ore, nesiburti, dėvėti kaukes.

REKLAMA

Šiuo laikotarpiu tiek žiniasklaida, tiek ir socialiniai tinklai mirga nuo pranešimų apie koronavirusą bei karantiną. Aktorė bei psichologė Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė dar kiek anksčiau naujienų portalui tv3.lt teigė, kad reikia kalbėti ne tik apie virusą, nes mintys turi labai daug galios.

Moteris sakė, kad pastaruoju metu viskas sukasi tik aplink koronavirusą bei karantiną, tačiau reikia dalintis ir gražesnėmis mintimis: „Reikėtų kalbėti ne tik apie virusą. Visi žinome, kad mūsų mintys turi labai daug galios. Kuo daugiau stenkimės, net ir tokioje situacijoje mąstytume pozityviai. Tam puikiai tinka net senų ir gražių prisiminimų revizija albumuose.“

Ji viliasi, kad visa ši situacija pasaulyje ir Lietuvoje ilgai netruks. „Sunku dalinti prognozes, bet reikia neprarasti optimizmo. Be jokios abejonės, ir atsakomybės bei rūpesčio ne tik savimi, bet ir aplinkiniais. Reikia viltis, kad viskas netruks ilgai“, – šypteli pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Aktorė tikino, kad karantino metu veiklos namuose tikrai netrūksta: „Veiklos tikrai nestokojame. Kuomet turi 2 mažus žiogus, tik spėji suktis. Ir tai ne tik maisto ruošimas 3 kartus per dieną, namų švaros palaikymas ar pamokų ruoša bei žaidimai, bet ir sportavimas drauge. Vaikai mielai tai daro kartu su manimi.“

REKLAMA

Lina džiaugėsi, kad jai ir vaikams dar nebuvo tokios dienos, kuomet tik gulėtų lovoje: „Man ir vaikams per šias karantino savaites dar neteko galvoti, kuo užsiimti. Laiko knapsėti prie televizoriaus nelieka. Gal todėl, kad ir anksčiau daug laiko leisdavome drauge. Vienintelis dalykas, kuris be abejonės pasikeitė šiuo metu – išvykos už namų ribų, jas teks atidėti iki karantino pabaigos.“

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad dar visai neseniai aktorė prisijungė prie neatlygintinos veiklos.

Su gera bičiule Asta Dumbliauskiene nieko nelaukusios pradėjo neatlygintinos iniciatyvos veiklą: „Su Asta Dumbliauskiene esame pažįstamos jau ne vienerius metus, nuolatos bendraujame, susitinkame, tad ir šiuo karantino laikotarpiu mūsų draugystė nenutrūko, tiesiog susitikimus pakeitė ilgi pokalbiai telefonu. Vieno tokio pokalbio metu Asta prasitarė, jog konsultuojant klientes dermatologiniais klausimais vis dažniau pokalbiai tampa labiau asmeniški, nesusiję su dermatologija.“

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdama apie niūrias gyvenimo akimirkas, ji kalėjo, kad žmonėms reikia  bendrauti ir stengtis liūdesio savyje nelaikyti, ji nori išnaudoti savo psichologijos žinias ir padėti kitiems.

„Karantino laikotarpis užsitęsė ir vis dažniau mane apimdavo mintys jog norėčiau savo dėmesį ir pagalba skirti ne tik tiems kas yra šalia manęs, savo artimiesiems ar draugams, bet ir aplinkiniams.

Džonas Fidžeraldas Kenedis yra sakęs: „Neklausk, ką tau gali duoti valstybė, klausk, ką tu gali duoti jai“. Šiai dienai galima butų pasakyti taip: „Neklausk, ką tau gali suteikti kiti, paklausk savęs, ką tu pats gali suteikti kitiems“. Esu ne tik aktorė, bet ir profesionali psichologė, todėl pasisiūliau padėti Astos klinikos pacientams“, – pasakojo pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Bražinskaitė pabrėžė, kad dabar daugiausiai kalba apie koronavirusą, tačiau pamirštama pasidalinti savo jausmais, išgyvenimais: „Šio karantino laikotarpiu nusprendėme atverti nemokamą telefono liniją. Tai panašiai it „Karštoji koronaviruso linija”, apie kuria ne vienas esame girdėję kalbant per radiją ar televizija. Tačiau tai tikrai nereiškia, jog paskambinus reikėtų kalbėtis tik viruso tema, slegiančiu rūpesčiu ir temų pokalbiui gali būti tikrai daug. Dažnai žmones vengia skambučio į karštąja linija, nes mano, kad jų išgyvenimai, jų akimis, dar nėra tokie dideli, jog reikėtų ieškoti pagalbos telefonu.

REKLAMA

Tačiau kur to „didumo” ribos? Kartais paprastas pokalbis telefonu su psichologu gali užkirsti kelia augti gilesnėmis problemoms. Šaunu, jei mes galime paskambinti artimiesiems, draugams ir išsikalbėti, taip palengvindami savo emocine būsena. Deja, su kuo pasikalbėti turime ne visi. Nereikia pamiršti ir to, jog kiekvienas mūsų skirtingas ir vienam atsiverti svetimam žmogui kur kas lengviau, nei tarkim artimajam. Skirtingas žmonių ir bendravimo dažnumo poreikis. 

Vienam užtenka savo emocijų našta išsikalbant palengvinti tarkim vos karta kita per savaitę, kai tuo tarpu kitam kalbėtis reikia kasdien. Todėl nevisuomet ir galime skambinti savo artimam bičiuliui. Nevisuomet ir patogu tai daryti, trukdyti jį.“

Tęsdama mintį apie gerumo iniciatyvą, pašnekovė tikino, kad sunkiu metu svarbu kalbėtis vieniems su kitais: „Ši linija ir klinikos pacientų pokalbiai su manimi, kaip psichologe, būtent ir yra ta trūkstama grandis tarp skambučiu į „karštąją liniją” ir savo artimiems žmonėms.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų