REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Vidas Bareikis ir „69 danguje“ (tv3.lt fotomontažas)

Atlikėjas Vidas Bareikis rodo, kad judėti į priekį galima net ir šiuo sudėtingu laikotarpiu. Socialiniuose tinkluose galima sekti jo kasdienius užsiėmimus – mankštą su sūnumi, kūrybą prie pianino, knygų skaitymą ir dienoraščių rašymą. Vakarais Vidas rengia gyvas „Instagram“ transliacijas „Labanakt vaikučiai su VB“, rašoma pranešime spaudai.

15

Atlikėjas Vidas Bareikis rodo, kad judėti į priekį galima net ir šiuo sudėtingu laikotarpiu. Socialiniuose tinkluose galima sekti jo kasdienius užsiėmimus – mankštą su sūnumi, kūrybą prie pianino, knygų skaitymą ir dienoraščių rašymą. Vakarais Vidas rengia gyvas „Instagram“ transliacijas „Labanakt vaikučiai su VB“, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Be to, jis tapo specialaus karantino laikotarpio projekto „Įdomiosios pamokos tiesiogiai“ vienu iš vedėjų. Gimtadienį rytoj švęsiantis energingasis Lietuvos muzikinės scenos chuliganas nusprendė pradžiuginti klausytojus naujausia daina „Mergaitė iš kosmoso“ ir nuotaikingu vaizdo klipu. 

„Dažniausiai jau kurdamas dainą fantazuoju, koks galėtų būti jos klipas. Lygiai taip pat iškart žinojau, kad dainos „Mergaitė iš kosmoso“ klipas bus spalvotas, ryškus, pasakojantis istoriją. Be to, norėjau, kad būtų tekstas, kurį visi galėtų išmokti“, – pasakojo V. Bareikis.

REKLAMA
REKLAMA

Taip gimė jau ketvirtas animacinis Vido klipas, ir tai buvo trečiasis darbas, įgyvendintas su Ernestu Jasilioniu. „Smagu, kad sutikau kūrėją, kurio skonis ir humoro jausmas labai sutampa su manuoju. Kai gaunu scenarijų, dažniausiai pasijaučiu taip – atrodo, visa tai, ką perskaičiau, sugalvojau aš pats, tik viskas žymiai geriau, nes padarė profas Ernestas. Manau, taip būna, kai du žmonės papildo vienas kito idėjas“, – sako V. Bareikis. 

REKLAMA

Pati daina gimė, kai Vidas drauge su „Pusvalanduko“ ir „Nervų“ muzikos prodiuseriu Artiomu Penkevičiumi sėdėjo prie kompiuterio ir eksperimentavo su senais techno garsais. 

„Sakome, kaip būtų jėga sukurti tokią visiškai ištaškančią, klasikinę pop techno dainą, tarsi iš 90-ųjų. Tada mano galvoje gimė priedainio melodija, o vėliau sugalvojau, kokia gi bus ši istorija. Norėjau sukurti fantastinę dainą apie santykius – kai sutinki savo „mergaitę iš kosmoso“, – pasakojo V. Bareikis. – O kai įrašėme dainą, pajutome, kad joje privalo atsirasti kokia nors reali „mergaitė iš kosmoso“. Ėmiau svarstyti, koks duetas mano atžvilgiu būtų pats netikėčiausias ir kas gi tos Lietuvos „mergaitės iš kosmoso“? Ir tada supratau, kad grupės „69 danguje“ merginos visais laikais man buvo kaip kosminės herojės: žavios, energingos, turinčios gerą humoro jausmą. Susiskambinome su Nijole ir ji pasakė: „Tai aišku padarom! Mums būtų smagu.“ Netrukus jos „atskrido“ į studiją ir ten labai daug prisijuokę iš viso proceso (panoms teko visaip keisti balsus ir šiaip dainuoti joms kiek neįprastą dainą) gavome, šį puikų rezultatą.“

REKLAMA
REKLAMA

Vidas įsivaizduoja, kad daina „Mergaitė iš kosmoso“ yra tobulas festivalinis ir gyvų koncertų gabalas, bet kol kas už lango – tokia situacija, kai joks atlikėjas negali žinoti, kada su gerbėjais susitiks gyvai. 

„Todėl noriu padovanoti šią dainą visiems namuose esantiems žmonėms, šeimoms, kaip pozityvo ir energijos dozę, ir siūlau paprasčiausiai pakvailioti, šokant „Mergaitės iš kosmoso“ šokį, – sako Vidas. – Kai šios dainos klausausi dabar, gana pranašiškai skamba tas „penktadienis trylikta“ ir visa netikėtos grėsmės tema, dabar mus užklupusi. Bet labiau norėčiau šią dainą skirti visoms mūsų nerealioms „mergaitėms iš kosmoso“: sesėms, mamoms, draugėms.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rytoj, kovo 21 dieną, V. Bareikis švęs gimtadienį, kartu jis turėjo pradėti koncertinį turą po Lietuvą „Gimtadienis – ežero dugne“. „Na, šį kartą gimtadienis išties liko „ežero dugne“, – juokiasi atlikėjas. – Bet šia proga dovanoju visiems dainą ir klipą!“

„Tiesą sakant, šis laikas man – lyg iš filmų apie ateitį. Ateiviai ar virusai iš kosmoso puola visą žmoniją ir mes turime gyventi atskirti. Visiškas apokaliptinio filmo scenarijus! Bet labai noriu, kad žmonija būtų sąmoninga, laikytųsi visų specialistų rekomendacijų, liktų namie, padėtų vieni kitiems ir pažabotų šią epidemiją. O kai kurias pamokas, išmoktas šių įvykių fone, nusineštų ir į savo ateities gyvenimą. Bent jau aš šiuo laikotarpiu tikrai permąsčiau, kiek man daug reiškia mano artimieji, kaip kartais reikia ir GALIMA sustoti, kad pasaulis nuo to nesugrius, o  be to – kokia graži yra Lietuvos gamta, ir koks visgi trapus žmogaus gyvenimas, net jei kartais imi save vertinti, kaip visa ko valdovą“, – kalbėjo V. Bareikis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų